Dotaz ohledně papíru

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
TommyMe
Navigátor

Dotaz ohledně papíru

Příspěvek od TommyMe »

Ahojte Avensisaci.Nevěděl jsem kam to hodit tak se omlouvám jestli tento dotaz sem nepatří.Na jaře(3/2008) jsem kupoval Avensise s Bazaru a tam mi říkali,že technickou a emise mám do 8/2008.Když jsem byl auto přihlásit tak jsem dostal nový velký techničák a v něm je datum technické do 3/2010 a na známkách SPZ je 3/2010 pro technickou i emise.Já jsem s toho trochu blbý.Můj otec mi říkal neřeš to,je to jejich omyl.Ještě mám malou červenou průkazku emise kde je poslední měření emisí 8/2006.Musím tuhle malou kartičku ukazovat policajtum při kontrole?Musím ji u sebe vozit?Moc Vám děkuji za Vaše rady a zkušenosti
Jiří Stejskal
Řidič

Příspěvek od Jiří Stejskal »

Nejsem v tomto směru odborník, nicméně i podle doporučení přímo na kartičce je nutné ji předkládat jen při měření emisí. O silniční kontrole tam nic nepíšou. Já ji tedy vozím s sebou :-) Policii by měla stačit nálepka na SPZ. Spíš je otázkou, jestli půjdeš na emise až za dva roky, jestli nebude problém tam, protože podle razítka zjistí, že jsi to o dva roky přetáhnul.
Jedna věc jsou nálepky na SPZ, druhá záznamy ve velkém TP (STK) a na té červené kartičce (emise). Na Tvém místě bych si to oběhal, čistě pro klid duše. Navíc kdyby se stala nějaká nehoda a přišlo se na to, že máš sice nálepky, ale záznam o provedení STK a emisí chybí, asi by z toho mohl být docela velký problém.
Toyota Corolla E11U, 1.6 VVT-i
Smith
Řidič

Příspěvek od Smith »

Pro TommyMe:

Jako fízl Tě mohu ujistit, že při silniční kontrole po Tobě hlídka nebude vyžadovat emisní kartičku(červená). Ta je třeba pouze, když děláš emise. Je divné, že pokud má auto platnou technickou(do 3/2010), musí mít platné i emise, protože pokud by nesplnilo emise, nemůže dostat technickou. Myslím si, že je dost pravděpodobné, že zkrátka na STK zapomněli pouze doplnit záznam do emisní karty.
Toyota Avensis 1.6 + LPG 81 kw 4A-FE '98
a1bert
Manager Týmu

cervena karticka

Příspěvek od a1bert »

a na pristich emisich mit problem taky nebudes, protoze ti za 50,- kc vystavi novou kartu a starou vubec nemusis ukazovat (a navic i kdyby si jim dal starou tak, tem technikum je po tom prd a na technicke musi kontrolovat posledni emise a ne nejakou navaznost)..

takze nejdulezitejsi je podle me datum posledni technicke ve velkem technicaku resp. datum pristi technicke uvedene tamtez...
TommyMe
Navigátor

Příspěvek od TommyMe »

To je fakt zvlastni.Pro jistotu prikladam jeste obrazky.(znamky jsem nefotil,ale jasne tam mam 3/2010).Treba Vam obrazky reknou vice.Moc Vam dekuji za Vase rady.Doufam,ze mohu byt klidny a vklidu dale jezdit:)
Jsem s toho nejak zmateny :(
Vsimnete si jeste ,ze tam mam technicka prohlidka provedena 5.3.2008.To jsem jen delal evidencku :)

Obrázek
Obrázek

Obrázek
Obrázek

Obrázek
Obrázek
Jiří Stejskal
Řidič

Příspěvek od Jiří Stejskal »

Podle těch obrázků TP to vypadá, že papírově je STK v pořádku (ať už ji někdo dělal nebo ne). Uvnitř té kartičky emisí není jiný záznam?
Já se k tomu klidně přiznám, dlouho jsem nevěděl, že ta emisní kartička je rozevírací a razítka z jednotlivých kontrol se píšou dovnitř :-)
Toyota Corolla E11U, 1.6 VVT-i
TommyMe
Navigátor

Příspěvek od TommyMe »

Jo, vnitrek jsem zapomenul vlozit.Tak jeste prikladam.Dikes za rady

Obrázek
Obrázek
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

nech si nekde dopsat do tech emisi ten udaj a razitko a neres to ne :D
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)