ladění motoru

vše o tuningu na vozech Toyota
Uživatelský avatar
libor12
Věčnej rejpal
Příspěvky: 4905
Registrován: čtv 13.03.2008, 23:03
Bydliště: Dobříš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Tak,tak. 3 sací ventily při proudění směsi způsobují její víření v centru spalovacího prostoru kolem svíčky a umožňují spalovat velice chudé směsi. Až 50:1. Pokud se trochu zajímás o konstrukci motoru v F1 tak se právě od 8 a 6 ventilu na válec upustilo a už se opět používají jen čtyři pokud není použity vstřik benzínu jako u nafty. Takovou poslední novinkou jsou ventily ovládané elektromagnetem. Zajímavé jsou také třeba rozměry driku ventilu které kvůli omezení víření v kanálu mají jen 3 až 5mm. Tak mě v souvislosti s rozvody a časováním napadlo změnit ho u motoru 4a-ge a přenastavít ho tak aby ve vysokých otáčkách nedocházelo k překrýti ventilu. Střih ventilu je samozřejmě důležitý pro plnění válce směsí ale jen v určitém spektru otáček. Asi by to jelo špatně v nízkých a středních ale od takových 5000 už by to byl asi nářez. Ale to by chtělo vyzkoušet. K dispozici ho bohužel nemám. Pamatujes nebo znás naše plochodrážní speciály Jawa 500DT? Než to motocyklová federace omezila používaly se u nich karburatory s průměrem difuzoru 50mm. Tak přesně takové bych viděl pro aplikací na karburatorovou verzi 4a-ge jako náhradu dvojitých weberů dcoe 45.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Uživatelský avatar
george GT4
Člen Týmu
Příspěvky: 37
Registrován: pon 09.06.2008, 22:20
Bydliště: Praha

Příspěvek od george GT4 »

Vím kdo má 4AGZE kompresor kit, Kompresor roots SC12+chladič typu TMIC (Top Mounted Intercooler)+svody, kované písty,...
Celica GT Four ST205 255 PS
Uživatelský avatar
Doky
Věčnej rejpal
Příspěvky: 1163
Registrován: pon 02.01.2006, 18:15

Příspěvek od Doky »

Sice mám radost že to George víš ale zdá se mi že mi dlužíš email!Myslím že Idaho i spol. vzheledem k tomu budou mít radost :evil: že dokážeš tak rychle reagovat když se budeš chtít pohrát se svým motorem :lol: vzhledem k tomu že mě trošku znaj a vědí jaké puntičkárské povahy jsem :lol:a jak fandím totálním detailům při upgrade GT4 o kterou zájem máš a taky mají rádi detaily.Ríkáš že nestíháš napsat :lol:tak si ten čas probůh udělej. Jsem po dovolené mám trošku promrhaných peněz kvůli Tvým rychlým odpovědím :lol: tak tě poprosím zkus si mezi přízpěvkama spomenout na DOKYHO :lol: ať taky něco může už udělat a vylepšit.
Nějaké ty auta doma jsou.
Odpovědět

Zpět na „Tuning“