Ať hledám jak hledám téma které zde zakládám se mi nepodařilo najít

Mám krátce Celicu 7.gen 1.8 VVT-i 105kw takže tu slabší a protože toto auto neznám a nevím co od něj mohu očekávat obracím se na Vás Toyoťáky kteří vědí a dokáži poradit.
Můj problém je tento:
I přesto, že neznám toto auto a nevim jak má jezdit měl jsem pocit, že je nějak línější a tak jsem zajel do Toyoty abych se zeptal a případně zda mi neporadí.
V Toyotě mi zjistili mimo jiné, že mam odpojenou kontrolku diagnostiky motoru a načetli pár chyb které resetovali a po testovací jízdě se už neobjevili.
Ale problém stále přetrvává, Celdě se nechce moc do otáček 1-2-3 rychl. stupeň jde do omezovače jakž takž 4-už je horší ale dostanu to tam,5-6 už je více méně přemlouvání.Zajimavé je také to, že při sešlápnutí plynu na podlahu se to spiše začne dusit, jakmile plyn trochu nadzvednu auto jakoby chytne druhý dech a začne pomalu zrychlovat.
Mimo oleje Castrol který jsem vyměnil a různých aditiv které jsem dolil jsem vyměnil svíčky Denso Iridium Power IK16, bavlněnou vložku filtru K&N do airboxu,
a od začátku tankuji jen Shell V-Power Racing (asi cca.5 vyjetých nádrží možná i víc)
Dále jsem překontroloval turbici sáni vzduchu vše ok, nehledě na to, že mam servisní knížku a moje Celda jezdila na pravidelné kontroli do autorizovaného servisu ....
Mechanik v Toyotě mi říkal, že si myslí, že možná bude problém váha vzduchu, nechce se mi ale vyhazovat 5000 Kc a pak zjišťovat, že to je pořád stejné a proto se obracím na Vás co si o tom myslíte. Je někde problém nebo je to normální a tato verze na pětku již plynule rychle do omezovače neleze ale co pak zase to přišlápnutí plynu na zem a zadušení ?
Ještě doplním,že motor mam vyměněn má najeto 53000 km.
Moc děkuji za každou radu !