Trochu broblém při startu

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
chudy
Řidič

Trochu broblém při startu

Příspěvek od chudy »

Tak jsem si v pátek koupil Avensise 2004 2.0 D4D najeto 120 tis. km dotaženýho z Francie. Jako natěšený nový majitel jsem se vydal na festival, najel jsem 150 km bez jediného problému (před tím natankování u Onna), dneska jsem jel na oběd ke tchýni (cca 1km) a když jsem chtěl tak po hodince odjet nechtěl v žádném případě chytit, točil, točil, ale k ničemu, tak jsem ho nechal stát, po 3 hodinách jsem se vrátil a na druhý poněkud delší pokus chytil, trochu jsem ho projel, ohřál na provozní teplotu a zkusil nastartovat, chytal na každý pokus jako víno. Trochu mě děsí představa s tím jezdit do práce, nemáte někdo podobnou zkušenost?
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

nebude to naftou z ona????
šoel
Navigátor

Příspěvek od šoel »

Jirka píše:nebude to naftou z ona????
no taky vbych to tak viděl.....:-((((
leo
byl ave 2,0D4D 12/2001 kombi
už je Avesro 2,0D4D T25 EXECUTIVE 2004
a Corolla Verso 1,8VVTi 2005
chudy
Řidič

Příspěvek od chudy »

Tak jo, a co s tim, stačí natankovat někde jinde (Schell, OMV a pod?), nebo nechat vyčistit palivový systém? Omlouvám se za neznalost, ale je to moje prví nafta?
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Pokud startuje v pohodě, tak snad problém zmizel. Tankuj kvalitní naftu, nech auto nažhavit jak potřebuje, nešlapej tomu na krk dokud je studenej motor a dochlazuj po jízdě turbo.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
chudy
Řidič

Příspěvek od chudy »

Stav se nezměnil, tak jsem se zastavil u známého v Toyotě a ten mi sdělil, že mám naprosto nefunkční baterku, že to dělá i to špatné startování a že to všechno vyřeší, tak ji mám objednanu a zítra pro ni jdu, tak dám vědět. Mě se to sice moc nezdá, ale snad ví o čem mluví. Nezdá se mi to protože, jsem k němu přijel po 25 km jízdy a měla 10.25V, že by se nedobýjela? Nedělal by to náhodou spíš alternátor, no nic uvidíme. Díky a hodně šťastných kilometrů .
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Není nic jednodušího než ji změřit v klidu,při startu a při běžícím motoru.
chudy
Řidič

Re: Trochu broblém při startu

Příspěvek od chudy »

chudy píše:Tak jsem si v pátek koupil Avensise 2004 2.0 D4D najeto 120 tis. km dotaženýho z Francie. Jako natěšený nový majitel jsem se vydal na festival, najel jsem 150 km bez jediného problému (před tím natankování u Onna), dneska jsem jel na oběd ke tchýni (cca 1km) a když jsem chtěl tak po hodince odjet nechtěl v žádném případě chytit, točil, točil, ale k ničemu, tak jsem ho nechal stát, po 3 hodinách jsem se vrátil a na druhý poněkud delší pokus chytil, trochu jsem ho projel, ohřál na provozní teplotu a zkusil nastartovat, chytal na každý pokus jako víno. Trochu mě děsí představa s tím jezdit do práce, nemáte někdo podobnou zkušenost?
Tak problém byl odstraněn, byla to opravdu pouze baterka, teď startuje skvostně, děkuji za rady a tipy. Jirka
Odpovědět

Zpět na „Avensis“