Kovový filtr

vše o tuningu na vozech Toyota
Odpovědět
Engler4
Navigátor

Kovový filtr

Příspěvek od Engler4 »

Protože po šesti letech pomalu odchází můj konus filtr chci koupit nový a našel jsem i kovový s nerezové vaty.V závodech se používaj.Má prosím někdo skušenost v normálním provozu?Rady typu já si myslím,prosím nepsat.
Carina 2 2.0 GLi 89 KW
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Moje zkušenost v normálním provozu je u jawy 250 a 350 r.v 67 a 74 minulého století :D Průchodnost vynikající o účinnosti mi není nic známo. Jestli nějaká vůbec existuje. :D stačilo to jednou za 3roky vyprat v benzínu. V jakých závodech že se to používá?
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Engler4
Navigátor

Příspěvek od Engler4 »

Mimo jiné ho mněl napr .Na rally show v Evu /320 hp/říkal že to dostal s dalšími dily přímo z japonska ale v normálním provozu ho neměl.Jen říkal že proti bavlně rozdíl neviděl.Jo také v upravené supře na tuning, ovšem otázka kolik toho vlastně najela.No kolega má spojení na Kopeckého,je to od nás 8 km.Dělal jim tuším brzdy a vyladění na tuningového Capriho a ted radil s vyladěním škůdky do které nacpali motor s tatry,jednalo se o svody takže se zeptá jěstli se s tím setkal.Pak dám vědět.Koukal jsem na tohle http://www.demon-racing.cz/shop.php?akc ... 2007110701
Carina 2 2.0 GLi 89 KW
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Kovový filtr

Příspěvek od libor12 »

Engler4 píše: kovový s nerezové vaty.
příště hod rovnou odkaz. Abych si nepředstavil právě takový filtr který se používal na jawe. :D dnešní technologie vyroby nerezove tkaniny umožnuje oka o velikosti 0.002mm(používají se k čištění vody) pokud by taková byla i na filtru,tak bych se toho vůbec nebál. Navíc jsem slyšel že se prodávají také stříbrné. Prouděním vzduchu se vytváří elektrostatický náboj a následným jiskřením vzniká ozón (O3) Každému dojde že 3molekuly kyslíku jsou více než 1 a že to musí při spalování zaručeně přinést zvýšení výkonu motoru nejméně o 10 až 15%.
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

libor12 píše:
Prouděním vzduchu se vytváří elektrostatický náboj a následným jiskřením vzniká ozón (O3) Každému dojde že 3molekuly kyslíku jsou více než 1 a že to musí při spalování zaručeně přinést zvýšení výkonu motoru nejméně o 10 až 15%.
Je to trochu mimo téma, ale vzdušný kyslík je molekula dvou atomů kyslíku (O2). Jisté navýšení ale zůstává :) fakt je tam ten efekt takovej?
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Engler4
Navigátor

Příspěvek od Engler4 »

Já jsem pro každou špatnost ,teda rád něco skouším tak jěště počkám na toho Kopeckého jestli to zná a asi to skusím.Jo ten filtr jsem tam dal hlavně kvůli dětem a lidem večír,vlastně jsem vyměnil koncovku za méně hlučnou abych netýral okolí a ten filtr zajištuje pěknej zvuk,hlavně nad 3500ot. pod plynem ale po vyladění to i celkem pěkně jede.
Carina 2 2.0 GLi 89 KW
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Marty píše:
libor12 píše:
Prouděním vzduchu se vytváří elektrostatický náboj a následným jiskřením vzniká ozón (O3) Každému dojde že 3molekuly kyslíku jsou více než 1 a že to musí při spalování zaručeně přinést zvýšení výkonu motoru nejméně o 10 až 15%.
Je to trochu mimo téma, ale vzdušný kyslík je molekula dvou atomů kyslíku (O2). Jisté navýšení ale zůstává :) fakt je tam ten efekt takovej?
ježíši,to byl vtip! To funguje celkem spolehlivě při proudění kapalin-vody. Obyčejná fyzikální poučka. Tohoto efektu elektrostatického náboje se používá k ničení bakterií u vodovodních filtrů. U vzduchu nic takového není. Tedy se spalováním ozónu je to trochu jinak,ale to je na obsáhlejší téma. Používá se to u turbínových leteckých motorů.
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

libor12 píše:ježíši,to byl vtip! To funguje celkem spolehlivě při proudění kapalin-vody. Obyčejná fyzikální poučka. Tohoto efektu elektrostatického náboje se používá k ničení bakterií u vodovodních filtrů. U vzduchu nic takového není. Tedy se spalováním ozónu je to trochu jinak,ale to je na obsáhlejší téma. Používá se to u turbínových leteckých motorů.
Já sem to nikdy neslyšel tak jsem se radši zeptal :-)
Tady za chvíli člověk nebude vědět, kdy si z něj někdo dělá srandu a kdy to myslí vážně!! Viz diskuze o konus filtru na Celiku :D
Obrázek
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Kovovej filtr :lol: Jste dobří - prej ozón :lol: Kup bavlněnej kterej se dá vičistit a máš to.Ale jen kvalitní jinak motor spíš udusíš prachem než že mu pomůžeš.Už to tu zaznělo mockrát ale proč ne :lol:
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Engler4
Navigátor

Příspěvek od Engler4 »

Původní JR asi 80000km bohužel končí.Proč úsměv na ten kov?Radši neodhaduji cenu motoru toho Mitsubishi Evo, ti lidi snad nejsou blázni a je to originál kit z japonska na rally.Jasně že se může znovu koupit bavlna ale proč neskusit něco jiného i když ten z mého odkazu se mne moc nelíbí s ohledem na ty bavlněné od stejné firmy.Proto jsem se ptal,jestli je někdo zná,případně nemá od kvalitnější firmy,u toho Eva nebyla na filtru značka.
Carina 2 2.0 GLi 89 KW
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

On se bude ten kovovej používat v závodech aby do sání nevletěli hrubý nečistoty.Některý auta jezdí jen s těma zvonkama na sání místo filtru a taky jezdí.Ale ne nadlouho.Písek je svině.Neryskoval bych to.Ten kovovej nemůže mít nikdy takový mikrodírky na prodění vzduchu jako bavlna.Projde tama víc pordela-na to vem jed
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Tonda píše:On se bude ten kovovej používat v závodech aby do sání nevletěli hrubý nečistoty.Některý auta jezdí jen s těma zvonkama na sání místo filtru a taky jezdí.Ale ne nadlouho.Písek je svině.Neryskoval bych to.Ten kovovej nemůže mít nikdy takový mikrodírky na prodění vzduchu jako bavlna.Projde tama víc pordela-na to vem jed
Jasně, jen do toho - je to přece krááááása (HEMI V8 - 8.7l)
Obrázek
http://hem.passagen.se/hemipanter/Hemi% ... halv.jpg?k
Naposledy upravil(a) Marty dne stř 25.06.2008, 10:57, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Engler4
Navigátor

Příspěvek od Engler4 »

Dík za názor,proto jsem se ptal,lepší je pohled z více stran a i když má moje carinka 18 roků tak je stále ve skvělé kondici a protože ani neuvažuji zatím o výměně nerad bych zničil.P.S jinak asi BMC nebo Kingdragon,kvůli prostoru lepší rozměr,mám tam větší baterku.
Carina 2 2.0 GLi 89 KW
Odpovědět

Zpět na „Tuning“