Nejde nastartovat
Nejde nastartovat
Zdravím všechny a prosím o radu či tipy, při otočení klíčku nelze můj Avík nastartovat - prostě se nic neděje, starter ani necvakne prostě hrobové ticho, kde je problém? Setkal se s tím již někdo? Kde hledat? Baterie je nová, stačí do něj strčit a hned běží, ale nechci jej roztlačovat - řemen, kat.atd. SOS a díky všem
- Karel Danda
- Řidič
Jak říká Karel nebo jestli to není startérem... Řešil jsem nedávno obdobný problém, zničehonic jsem auto nenatočil. Nevzpomínám si přesně, zda jen cvaknul startér nebo to neudělalo vůbec nic, nicméně jsem auto svěřil zkušenému autoelektrikáři a odešla tam nějaká cívka nebo co. Mám i dojem, že už se to tady na fóru řešilo nějaký pátek zpátky.
Toyota Avensis 1.6 + LPG 81 kw 4A-FE '98
Re: Nejde nastartovat
Chce to vic informaci. Po otoceni klicku do polohy 1 je vsechno standartne? Sviti kontrolky, probehnou testy (airbag, ABS, ap.)?wrc50 píše:Zdravím všechny a prosím o radu či tipy, při otočení klíčku nelze můj Avík nastartovat - prostě se nic neděje, starter ani necvakne prostě hrobové ticho, kde je problém? Setkal se s tím již někdo? Kde hledat? Baterie je nová, stačí do něj strčit a hned běží, ale nechci jej roztlačovat - řemen, kat.atd. SOS a díky všem
Avensis combi wagon, 2.0 TD, 2C-TE, 1999, stříbrná metla - král je mrtev
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla
Startér...
je zespoda na motoru směrem k řidiči, asi uprostřed.
)))) Jinak by to mohlo být hned několik věcí...... relé startování, pojistka, startér, kabely startování..... uf...... Takže asi tak ňják...

Back in Czech.
PROBLEM VYRESEN
PO ANABAZI A POPISOVANI ZAVADY JSEM NAVSTIVIL AUTORIZOVANY SERVIS V LIBERCI A ZAVADA BYLA OKAMZITE IDENTIFIKOVANA, CHYBA NENI V IMOBILIZERU A A NI VE STARTERU JEDNA SE O TKZ.ORECH NA KONCI SPINACI SKRINKY, BYLO TREBA JEJ VYMENIT A JE PO ZAVADE, BOHUZEL TATO SOUCASTKA JE VYRABENA VE SPANALSKU A BYLO MI RECENO ZE TO V CCA 150-200TIS,KM PROSTE ODEJDE. TO JEN PRO INFO OSTATNIM POKUD SE JIM PRIHODI TO CO ME.PROSTE KVALITA VOZIDEL VYROBENYCH V EVROPE JE NEKDE JINDE NEZLI U VOZU JAPAN JAKO BYLA MOJE ROLKA- SKODA JI.