Kupa Toyota Celica 7.gen par dotazu
Kupa Toyota Celica 7.gen par dotazu
Ahoj planujem si v blizkej buducnosti doviest Celicu 7. generace a mal by som par dotazu, moc dik za kazdy nazor.
1. Ako je to doopravdy s tam moc zmienovanim "stracanim" sa oleja a stym suvisiacimi problemamy? Treba hladat Celicu, ktora bude po vymene bloku motora do r.v.2001 alebo je lepsie kupit Celicu r.v.2003?
2. Od ktoreho roku pripadne mesiaca uz bola odstranena chyba so "stracanim" sa oleja?
3. Jak moc velky je rozdiel v spotrebe medzi normalnou verziou a verziou TS?
4. Co nahradne diely? Daju sa bezproblemov zohnat v cze/sk?
5. Naco si dat najviac pozor pri kupe?
To by bolo asi tak vsetko co ma v rychlosti napadlo hlavne by ma moc zaujimali info ohladne problemov s motorom a "stracanim " sa oleja....Thx
1. Ako je to doopravdy s tam moc zmienovanim "stracanim" sa oleja a stym suvisiacimi problemamy? Treba hladat Celicu, ktora bude po vymene bloku motora do r.v.2001 alebo je lepsie kupit Celicu r.v.2003?
2. Od ktoreho roku pripadne mesiaca uz bola odstranena chyba so "stracanim" sa oleja?
3. Jak moc velky je rozdiel v spotrebe medzi normalnou verziou a verziou TS?
4. Co nahradne diely? Daju sa bezproblemov zohnat v cze/sk?
5. Naco si dat najviac pozor pri kupe?
To by bolo asi tak vsetko co ma v rychlosti napadlo hlavne by ma moc zaujimali info ohladne problemov s motorom a "stracanim " sa oleja....Thx
-
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Zdar draku,tak já osobně mám celdu podle papíru první registrace 2002 a podle vinu 3/2001 a já osobně díky za to nemám problémy s olejem.Kluci psali že nejhůř jsou na tom první ročníky a po polovinu 2001,ale jak píšu,já zatím nic nepozoruju.
Co se týče výměny bloku,myslím,pokud nebudeš kupovat přímo od prvního majitele,tak se o nějáké výměně bloku nedovíš.
No rozdím mezi VT-i a TS,nemám zkušenosti,ale co jsem slyšel,tak s TS máš co dělat aby ses dostal ne spotřebu 10l/100 km při normální jízdě,ale pokud máš pod zadkem skoro 200 HP tak se normálně jezdit nedá.Já mám VT-i a dostal jsem se na spotřebu 6,5 l/100 km.Ted poslední dobou tomu dávám nafrak,protože už jsem si s tím utem trochu pohrál a vím,že jí můžu veřit.tak tomu dávám sem tam 200 km/h a dostal jsem se někde na 7,8 l/100 km.
Náhradní díly je lepší hned brát od toyoty,protože ve druhovýrobě toho moc není.
A na co si dát pozor???No to je težko,každý kuká na něco jiného a s něčím se popereš sám.Já to koupil s bazaru a hned jsem nechal udělat nový lak a znova nechal usadit dveře a blatníky a přilepit čelní sklo,protože teklo.Je to o tom,kdo se o to jak stará a pokud to bylo střelené tak jak to posládá.
Ode mne asi vše.Tak přeju dobrý výběr.
Co se týče výměny bloku,myslím,pokud nebudeš kupovat přímo od prvního majitele,tak se o nějáké výměně bloku nedovíš.
No rozdím mezi VT-i a TS,nemám zkušenosti,ale co jsem slyšel,tak s TS máš co dělat aby ses dostal ne spotřebu 10l/100 km při normální jízdě,ale pokud máš pod zadkem skoro 200 HP tak se normálně jezdit nedá.Já mám VT-i a dostal jsem se na spotřebu 6,5 l/100 km.Ted poslední dobou tomu dávám nafrak,protože už jsem si s tím utem trochu pohrál a vím,že jí můžu veřit.tak tomu dávám sem tam 200 km/h a dostal jsem se někde na 7,8 l/100 km.
Náhradní díly je lepší hned brát od toyoty,protože ve druhovýrobě toho moc není.
A na co si dát pozor???No to je težko,každý kuká na něco jiného a s něčím se popereš sám.Já to koupil s bazaru a hned jsem nechal udělat nový lak a znova nechal usadit dveře a blatníky a přilepit čelní sklo,protože teklo.Je to o tom,kdo se o to jak stará a pokud to bylo střelené tak jak to posládá.
Ode mne asi vše.Tak přeju dobrý výběr.
čau... taky připíšu nějaké svoje poznatky...
Jak psal Amadeus je to asi do poloviny 2001 s těma motorama. Já osobně mám jeden z prvních kousků 10/1999 a mě se to stalo... Byla prostě na suchu a koplet oprava vyšla v originál servisu skoro 60 tis... dost nemilé abych pravdu řekl... Ale to teď, neutekla ani kapka oleje a na auto je spoleh.
Se spotřebou bych souhlasil taky s Amadeusem, akorát těch jeho 6,5l se musel opravdu snažit to mě se nestane...
Díly některé z druhé ruky jsou, ale lehké něco sehnat není. Přímo od Toyoty je to nejlepší, ale taky to něco stojí. Toyota má centrální sklad pro Evropu ve Vídni a jakýkoli díl by měli mít do 24 hod, podle toho co mi tvrdili v Trendcar v Novém Jičíně (CZ). Jinak na slovensku nevím, jak to bratři mají.
Při koupi bych si určitě dal pozor hlavně kolem toho motoru, což sis vlastně zjistil a jinak taky stav podvozku (to záleží taky odkud to přivezeš). Z Itálie bych to radši nevozil, jak znám Italy a jejich chování v provozu.
Ale jestli ji už budeš shánět, tak jestli by ti nevadila ta spotřeba, tak jdi určitě do silnější verze (VVTL-i neboli ZZT231 neboli TS), aby ti časem nechyběl výkon V zatáčkách sice nemá vůbec chybu (viz. já nemám problém se Subaru Imprezou GT), ale ten tah na rovinkách to nemá...
Jak psal Amadeus je to asi do poloviny 2001 s těma motorama. Já osobně mám jeden z prvních kousků 10/1999 a mě se to stalo... Byla prostě na suchu a koplet oprava vyšla v originál servisu skoro 60 tis... dost nemilé abych pravdu řekl... Ale to teď, neutekla ani kapka oleje a na auto je spoleh.
Se spotřebou bych souhlasil taky s Amadeusem, akorát těch jeho 6,5l se musel opravdu snažit to mě se nestane...
Díly některé z druhé ruky jsou, ale lehké něco sehnat není. Přímo od Toyoty je to nejlepší, ale taky to něco stojí. Toyota má centrální sklad pro Evropu ve Vídni a jakýkoli díl by měli mít do 24 hod, podle toho co mi tvrdili v Trendcar v Novém Jičíně (CZ). Jinak na slovensku nevím, jak to bratři mají.
Při koupi bych si určitě dal pozor hlavně kolem toho motoru, což sis vlastně zjistil a jinak taky stav podvozku (to záleží taky odkud to přivezeš). Z Itálie bych to radši nevozil, jak znám Italy a jejich chování v provozu.
Ale jestli ji už budeš shánět, tak jestli by ti nevadila ta spotřeba, tak jdi určitě do silnější verze (VVTL-i neboli ZZT231 neboli TS), aby ti časem nechyběl výkon V zatáčkách sice nemá vůbec chybu (viz. já nemám problém se Subaru Imprezou GT), ale ten tah na rovinkách to nemá...
Celica T23 1ZZ-FE (sold)
Honda Civic Type-R EP3
Honda Civic Type-R EP3
- Tequilla
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Potvrzuju, ze s motorem 1.8 VVTi muze byt problem. Me se to ted stalo take (v MR2). Motor byl na suchu, oprava vyjde bratru na castku, kterou psal Matesz. Jinak tyto motory mely podle mych informaci problem s ovalitou valcu a tim zapricinene papani oleje az do roku 2002. V tomto pripade bych radsi koupil neco >2003 nebo vykonejsi VVTLi, ten problemy s olejem nemel.
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
- yarisek
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Akorád že VVTLi měl taky nějaké problémy, takže stejně to chce 2003+..Tequilla píše:Potvrzuju, ze s motorem 1.8 VVTi muze byt problem. Me se to ted stalo take (v MR2). Motor byl na suchu, oprava vyjde bratru na castku, kterou psal Matesz. Jinak tyto motory mely podle mych informaci problem s ovalitou valcu a tim zapricinene papani oleje az do roku 2002. V tomto pripade bych radsi koupil neco >2003 nebo vykonejsi VVTLi, ten problemy s olejem nemel.
Mám rok 2000 ale teď už je to rok a něco co mám novej motor a super
thx
dik moc vsem. Takze v podstate uz som rozhodnuty:
1. Bude to slabsia verzia, jednak kvoli cene a aj spotrebe. Myslim, ze 143 HP mi bude akurat stacit pripadne po 2-3 rokoch si to mozem vymenit za TS. Keby som teraz kupil TS tak to uz neviem potom kde by som o 2 roky chcel ist vyssie
2. Dovoz jednoznacne z nemecka, mozno belgicka ako spravne niekto poznamenal taliansko nepripada do uvahy.
3. Poziadavky budem mat teda, po 1. majitelovi, servisna knizka, a r.v. 2003+, akurat neviem ako to je lebo niekto tu pisal, ze nemci uvadzaju jenom 1. prihlasenie? rok vyroby budem musiet asi zistit podla VIN stitku.
4. Akurat este taka prkotina neviem si vybrat aku vlastne chcem farbu, povodne som chcel ciernu, teraz sa mi uz paci aj strieborna a aj modra je hodne pekna, omg jak zenska
5. Este by som mal dotaz, kolko zhruba stoji zadne tuning kridlo, pripadne nejake ostatne vecicky? Co na svojich celdach mate extra?
1. Bude to slabsia verzia, jednak kvoli cene a aj spotrebe. Myslim, ze 143 HP mi bude akurat stacit pripadne po 2-3 rokoch si to mozem vymenit za TS. Keby som teraz kupil TS tak to uz neviem potom kde by som o 2 roky chcel ist vyssie
2. Dovoz jednoznacne z nemecka, mozno belgicka ako spravne niekto poznamenal taliansko nepripada do uvahy.
3. Poziadavky budem mat teda, po 1. majitelovi, servisna knizka, a r.v. 2003+, akurat neviem ako to je lebo niekto tu pisal, ze nemci uvadzaju jenom 1. prihlasenie? rok vyroby budem musiet asi zistit podla VIN stitku.
4. Akurat este taka prkotina neviem si vybrat aku vlastne chcem farbu, povodne som chcel ciernu, teraz sa mi uz paci aj strieborna a aj modra je hodne pekna, omg jak zenska
5. Este by som mal dotaz, kolko zhruba stoji zadne tuning kridlo, pripadne nejake ostatne vecicky? Co na svojich celdach mate extra?
Ship it!
pokerportal.sk
no-limit.sk
Unibet ambassador
pokerportal.sk
no-limit.sk
Unibet ambassador
celda
este jeden dotaz myslite, ze sa mi podari kupit takuto celdu do 12K eur?
Ship it!
pokerportal.sk
no-limit.sk
Unibet ambassador
pokerportal.sk
no-limit.sk
Unibet ambassador
- yarisek
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Re: celda
myslím že to je realná cena, koukni třeba na www.mobile.de tam jich bejvá dostcstrike22 píše:este jeden dotaz myslite, ze sa mi podari kupit takuto celdu do 12K eur?
- Haky
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Gratuluju ke koupi Jestli bude zrat olej poznas rychle, hlavne to porad kontroluj Me to pred pridrenim zralo 0,5l / 1000 km. Ted mi to za 20.000 Km po vymene motoru nesezralo ani kapicku (uz 2x menenej olej).Nataniell píše:Dobrý den, tak já před dvěma dny koupil Celicu z bazaru ročník 99, bohužel jsem si o chybě kdy žere moc oleje všiml až teď na foru, je to pravidlem že bude žrát moc oleje? nebo je to jen vyjímka? dá se tomu nějak předejít?a jak to poznám?
Toyota Auris 1.6 rok 2013 ...... http://www.sportovnivozy.cz
Toyota Celica 7gen 1.8 VVTi rok 2000 (měl jsem 2006 až 2013)
Toyota Celica 7gen 1.8 VVTi rok 2000 (měl jsem 2006 až 2013)
- Tequilla
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Me to sezralo daleko vic nez 0,5l/1000km. Urcite pres 3 litry. Pricemz predtim to bylo v pohode a olej nezralo. Vedet driv, co se muze stat, tak paranoidne kontroluju olej kazdych 150km . Zarucene to poznas, kdyz pojedes nejakou delsi trasu a budes pri tom slapat hodne na plyn. Papani oleje se totiz samozrejme projevi vic ve vysokych rychlostech.
Jinak pokud si budes nechavat menit naplne po koupi (coz teda doporucuji), tak pry je lepsi dat olej rovnou preventivne "hustsi" nez vyrobcem doporuceny 5w30.
Jinak pokud si budes nechavat menit naplne po koupi (coz teda doporucuji), tak pry je lepsi dat olej rovnou preventivne "hustsi" nez vyrobcem doporuceny 5w30.
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP
- Nataniell
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
U toho právě váhám, páč byli měněný měsíc předtím než jsem to koupil, je to tam aspon teda napsane na nalepce, jenze absolutne nevim co tam dali za olej... a jakej olej tedy presne tam dat?Tequilla píše: Jinak pokud si budes nechavat menit naplne po koupi (coz teda doporucuji), tak pry je lepsi dat olej rovnou preventivne "hustsi" nez vyrobcem doporuceny 5w30.
- Vladas
- Navigátor
Kód: Vybrat vše
[quote][/quote]