Klimatizace - kape voda
cistenie klimatizacie
Ako cistite klimatizaciu? Ja som pouzil dvakrat sprej ale velmi to nepomohlo, tak som rozmyslal ci niekto cisti klimatizaciu aj inym sposobom. Pocul som ze sa to robi nejako ultrazvukom a ze je to trvacnejsie. Hodte sem niekto svoje skusenosti s cistenim klimatizacie ak mate. Hlavne tym ultrazvukom
Nechal jsem si profi vyčistit klimu a týden vše OK. Po týdnu při spuštění klimy najednou nějaké lupnutí (asi spojka klimy na kompresoru) a od té doby, když pustím klimu tak v intervalu cca 5sec kompresor zapíná a vypíná (spojka). Pěknej opruz, protože to háže s výkonem u rozjetýho auta jak blázen. Tudíž nechladí na plný výkon a dále se bojím, aby nebyl kompresor v tahu nebo ... já nevím co.
Pokud jste se někdo setkal při zapnuté klimě s jejím náhodným spouštěním a vypínáním tak mi prosím dejte vědět. Zítra to jde do servisu kde klimu plnili, aby na to koukli. Tak dám kdyžtak vědět.
Pokud jste se někdo setkal při zapnuté klimě s jejím náhodným spouštěním a vypínáním tak mi prosím dejte vědět. Zítra to jde do servisu kde klimu plnili, aby na to koukli. Tak dám kdyžtak vědět.
Ave 2002 - zlatá metal, liftback
Ještě k tý klimě,zdá se mi,že funí velmi studený vzduch a to místo kam směřuje je ledový že se to skoro nedá vydržet,ale jak píšete,okolní prostor je celkem dost teplý a musí fuňet furt.Při 32 venku po třeba 3 hodinách chodu tak28 st.A je fakt,že na auto svítí puňťa. A 1,6 před se mi zdá,že se neodpíná. Tož tak.
muže být. po vypnutí se vyrovnávají tlaky v systému, jestli to normálně funguje není co řešitsato.sk píše:Kupil som pred dvomi tyzdnami Avensis rv.2004 a ked mam zapnutu klimu, zastanem, vypnem motor tak chvilu este pocut niekde od chladica take sycanie, po pol minute-minute to prestane. Je to normalne?
Dakujem
Tak dufam ze to je ok. To sycanie som si totiz vsimol az potom, ako mi nejaky dobrak na parkovisku rozbil predok auta po par dnoch ako som ho mal, tak neviem ci to robilo aj predtym...josuk píše:muže být. po vypnutí se vyrovnávají tlaky v systému, jestli to normálně funguje není co řešitsato.sk píše:Kupil som pred dvomi tyzdnami Avensis rv.2004 a ked mam zapnutu klimu, zastanem, vypnem motor tak chvilu este pocut niekde od chladica take sycanie, po pol minute-minute to prestane. Je to normalne?
Dakujem
Avensis T25 2,0D4-D 85kW, 2004