Pumpa servo řízení - poraďte
Pumpa servo řízení - poraďte
Zdravim klubáky - byl jsem teď u svyho domaciho technika - měnil mi pastorek ve starteru a oznamil mi nemilou věc. To pískání co jsem měl za uvolněný rozvodový řemen, nebylo zpusobeno jenom řemenem ale prý má pumpa serva řízení nějakej moc velkej chod. Zkusim to popsat, protože auta mi moc neřikaj... prostě to unašecí kolo, ktery je na pumpě vyjíždí podezřele moc z cely pumpy - asi tak 1 cm-možna i vic, tim se samozřejmně dostanou řemeny mimo osu a děla to bordel... Mužete mi někdo poradit co stim? Je to normální? Dělá Vám to taky? Nebo to mám vyměnit? Tušíte někdo kolik to stojí? Nebo z vrakárny? Díky za jakýkoliv info. Fakt nevim co s tim a nechci něco posr... Auto potřebuju a navíc jsem byl s Avečkem do těďka naprosto spokojenej a jsem skoro po 2 letech ježdění s ním ještě furt nadšenej z toho co to umi. 

Avensis 2.0 D4D 2002
2nd facelift kombi
T22,CDT220
motor 1CD-FTV
2nd facelift kombi
T22,CDT220
motor 1CD-FTV
- olstrane
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
To je dost podivná věc se servem zatim a doufám že dlouho nic mít nebudu, ale to co popisuješ vypadá na ložisko v servu. Nevim přesně jak je to dělaný pravděpodobně to nepůjde vyměnit. To se ti měl ten tvůj mechoš podívat. Nový bude stát ranec a tak bych zkusil vrakáč a nebo jestli to neumí druhovýroba. Napiš IDAHOvi a to je kouzelník jak se dočteš tady na foru a když to sám nesežene aspoň poradí. Zatim to chce lehnout pod auto a zjistit pravé příčiny asi by to mělo snad taky téct
když už je tam taková vůle.

Me taky servicko prolina. Zatim neni unik oleje drasticky, tak to neresim, je to pouze takovy oslintany olejem, tak jak kdyz vam olej prolina pod vikem ventilu. Rozebrat to urcite pujde, je to preci v principu jen pomocna pumpa. Spis nevim, jestli tam nebude nejaka vyfikundance v podobe nenahraditelne soucastky v nasich koncinach nedostupne. Nekdo, kdo ma autodata, workshop nebo podobny soft, by mozna mohl dodat vykres. Vim, ze treba svagr ma chevroleta, ne DAEWO, ale klasickou almaru 80-tych let ,sestilitr, osmi valec, doplavenou z Ameriky. Odesel mu alternator, novej stal astronomickou sumu. Nasel jakousi prazskou firmu, kde byli opravdu znali a podle jejich katalogu jsme objednali lozisko, regulator a uhliky a stalo to i s postovnym bratru necelych 2000,- Kc. Opravit se da skoro vsechno a za rozumnej peniz, jen to chce pokud mozno nespechat a trochu se optat.olstrane píše:To je dost podivná věc se servem zatim a doufám že dlouho nic mít nebudu, ale to co popisuješ vypadá na ložisko v servu. Nevim přesně jak je to dělaný pravděpodobně to nepůjde vyměnit. To se ti měl ten tvůj mechoš podívat. Nový bude stát ranec a tak bych zkusil vrakáč a nebo jestli to neumí druhovýroba. Napiš IDAHOvi a to je kouzelník jak se dočteš tady na foru a když to sám nesežene aspoň poradí. Zatim to chce lehnout pod auto a zjistit pravé příčiny asi by to mělo snad taky téctkdyž už je tam taková vůle.
Avensis combi wagon, 2.0 TD, 2C-TE, 1999, stříbrná metla - král je mrtev
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla
oki - diky
diky za rady - zkontroluju to, ale mam pocit ze to jeste netece - jenom to dela strasnej kraval, jak se dostane remen mimo osu a rve a rve... dokonce mi to dokazalo i povolit srouby na klimosce
mrcha jedna... Prave ze jsem uz zkousel koukat do katalogu elitu http://www.elitecat.cz/CarSelection.aspx a tam zadna slava - primo cerpadlo jsem tam nenasel...
no zkusim jeste hledat, protoze samo ze se mi nechce vyvalit ranec za opravu, ale pokud nesezenu nic jinyho (vrakac, ekvivalent) tak nezbide nic jinyho - nerad bych neco zkur... a samo ze napisu i IDAHOvy - to ze je to TOYOguru jsem si uz stacil vsimnout 

Avensis 2.0 D4D 2002
2nd facelift kombi
T22,CDT220
motor 1CD-FTV
2nd facelift kombi
T22,CDT220
motor 1CD-FTV
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pumpa servo řízení - poraďte
bohužel v tomhle moc nepomohu, primárně bych doporučil prolézt vrakoviste, protože nové bude pálka. Mi v ceníku jendo máme, bohužel není naceněné ani skladem ale pokusím se v pondělí vyslat dotaz do skladu. Jinak třetí možnost je přímo toyta, kterou bych asi zvládl s "trošku lepší" cenou a to ve dvou variantách -sleva 5-8% oficiálně nebo sleva cca 20-30 procent bez dokladu - bohužel druhou možnost nejsem schopen zajistit jako firma ale pouze přes známého který to "zařídí" v toyotěm_dufek píše:Zdravim klubáky - byl jsem teď u svyho domaciho technika - měnil mi pastorek ve starteru a oznamil mi nemilou věc. To pískání co jsem měl za uvolněný rozvodový řemen, nebylo zpusobeno jenom řemenem ale prý má pumpa serva řízení nějakej moc velkej chod. Zkusim to popsat, protože auta mi moc neřikaj... prostě to unašecí kolo, ktery je na pumpě vyjíždí podezřele moc z cely pumpy - asi tak 1 cm-možna i vic, tim se samozřejmně dostanou řemeny mimo osu a děla to bordel... Mužete mi někdo poradit co stim? Je to normální? Dělá Vám to taky? Nebo to mám vyměnit? Tušíte někdo kolik to stojí? Nebo z vrakárny? Díky za jakýkoliv info. Fakt nevim co s tim a nechci něco posr... Auto potřebuju a navíc jsem byl s Avečkem do těďka naprosto spokojenej a jsem skoro po 2 letech ježdění s ním ještě furt nadšenej z toho co to umi.

diky
s variantou vrakoviste jsem pocital, ale radeji bych byl, pokud bych mel jistotu, ze bude v nejakem lepsim stavu - pripadne nove - zkus zjistit vic a napis, na dokladu nezalezi, takze mash volne pole pusobnosti - pripadne mi to hod do PM pokud nebudes chtit psat sem presny penize.
Avensis 2.0 D4D 2002
2nd facelift kombi
T22,CDT220
motor 1CD-FTV
2nd facelift kombi
T22,CDT220
motor 1CD-FTV
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: diky
OK posli mi do SZ VINkom_dufek píše:s variantou vrakoviste jsem pocital, ale radeji bych byl, pokud bych mel jistotu, ze bude v nejakem lepsim stavu - pripadne nove - zkus zjistit vic a napis, na dokladu nezalezi, takze mash volne pole pusobnosti - pripadne mi to hod do PM pokud nebudes chtit psat sem presny penize.
Existuje takýsi akýsi sajrajt,který má utěsňovat netěsnosti a hluk ze servočerpadla.Koupil jsem ho kdysi u pumpy v šopu,myslim,že byl od STP,poradil mi to náhodný člověk,který o sobě tvrdil že tomu rozumí,řikal taky že servočerpadlo je velice přesná a drahá věc,kde mm je obrovská míra,ale že se dá renovovat u spec.firmy.Jak sem koupil,tak píšu.Jestli je to pravda nevim.Kapalinu jsem koupil a vlastně jsem jí nahradil ten hydraulickej olej.Podotýkam že mě jen za studena čerpadlo vrzalo nic víc.A myslim že se trošku stácel olej,ale jen nepatrně a to se tou kapalinou odstranilo,ty zvuky ne.Nebylo to ale u Ave,ale u Vectry...Zdar práci.
- montanius
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
.
To iste. Nahon na servocerpadle ma volu v osi cca 1cm, nic netecie, oleja dost. V Toy povedali, ze kvapalina je OK a netreba menit, ale prestavam verit (po inych skusenostiach) ze vedia co hovoria... Asi aj nespravny remen (menili v Toy) pretoze sa neda nasponovat, resp. ked sa klatkou nastavi, klatka sa opiera o nahon klimy a teda sa nici, takze remen, aj ked novy je asi dlhy a teraz idem radsej s povolenejsim remenom.
Naviac to robi to, ze po nastartovani za studena servo vynechava. Po rozbehnuti uz ide ok. Pripada mi to, ako ze zastudena musi rozvyrit sajrajt co tam je naneseny a blokuje cely system, potom to ide ok az kym sa to zase po jazde za par hodin usadi. Niekedy vychadza po vyrovnani volantu z motora bzucanie ako ked robocop otacal hlavou (-:
Idem to dat vymenit, len este neviem kde.
Naviac to robi to, ze po nastartovani za studena servo vynechava. Po rozbehnuti uz ide ok. Pripada mi to, ako ze zastudena musi rozvyrit sajrajt co tam je naneseny a blokuje cely system, potom to ide ok az kym sa to zase po jazde za par hodin usadi. Niekedy vychadza po vyrovnani volantu z motora bzucanie ako ked robocop otacal hlavou (-:
Idem to dat vymenit, len este neviem kde.
Avensis Wagon D4-D 2002
Škoda že Favorit LPG 1990
VW Beetle 1.5 1968
Škoda 1000MB 1968
VW Beetle 1.5 1968
Škoda 1000MB 1968
- montanius
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
aby ste vedeli
Takze vysledok:
Remen bol neoriginal, o cca 6cm dlhsi ako mal byt a teda pistal a presmykoval. Ked sa napol co to dalo az do polohy ze sa jeho napinacia klatka dotykala nahonu klimy, nepistal remen, ale uz tieto dve veci - kov na kov.
Zaroven ale presmykoval dalej na nahone servocerpadla - to nevedelo vyvynut tlak na natocenie kolesa a preto riadenie po starte sekalo. Vymenil som si remen za origos, napol a vsetko ako ma byt, takze mi ho predtym asi nemenili, iba skusali nasponovat, co im samozrejme neslo.
Olej v serve bol cierny namiesto cerveneho. Niezeby bol nespravny, ale taky zasra - zaspineny. Ten som dal vymenit uz len pre istotu.
Remen bol neoriginal, o cca 6cm dlhsi ako mal byt a teda pistal a presmykoval. Ked sa napol co to dalo az do polohy ze sa jeho napinacia klatka dotykala nahonu klimy, nepistal remen, ale uz tieto dve veci - kov na kov.
Zaroven ale presmykoval dalej na nahone servocerpadla - to nevedelo vyvynut tlak na natocenie kolesa a preto riadenie po starte sekalo. Vymenil som si remen za origos, napol a vsetko ako ma byt, takze mi ho predtym asi nemenili, iba skusali nasponovat, co im samozrejme neslo.
Olej v serve bol cierny namiesto cerveneho. Niezeby bol nespravny, ale taky zasra - zaspineny. Ten som dal vymenit uz len pre istotu.
Avensis Wagon D4-D 2002
VW Beetle 1.5 1968
Škoda 1000MB 1968
VW Beetle 1.5 1968
Škoda 1000MB 1968
tak uz konecne reseni...
Tak jsem to resil s Idahem - jeste jednou za diky za pomoc. A s mechosem - problem nasel a je potreba vymenit lozisko, tesneni a asi i viko - oprava za cca 3k, ale jak bylo by lepsi vyresit cely nez jen cast a pak se vys... neco jineho... Bohuzel 20k na nove nemam, takze jsem pres vikend privelz jedno z Hradesina za 5k a zitra mi ho ma mechos nainstalovat, tak doufam ze bude oki - melo by byt se zarukou, tak uvidime... Dam vedet jak to dopadlo. Skoda ze na tom tedka nejsem lip, jinak bych sel do origo toyo, ale se neda svitit, tenhle je z 04 a jedine co ma jine je uchyt na privodni hadici, ale ten se da vymenit
tak drzte palce.

Avensis 2.0 D4D 2002
2nd facelift kombi
T22,CDT220
motor 1CD-FTV
2nd facelift kombi
T22,CDT220
motor 1CD-FTV
Drzim palce.
Mne uz asi mesiac nieco (za studena) pisti velmi hlasno a ide to podla otacok motora.
Planujem menit remene, klinovy a drazkovany a len sa modlim zeby to nebolo servo.
To auto az take velmi nepouzivam a nemam 20k na nove servo. Kvapalinu som menil asi pred rokom, takze viem ze tam je cerstva a volant chodi v pohode. Pozriem sa na to v najblizsej dobe a dam vediet.
Mne uz asi mesiac nieco (za studena) pisti velmi hlasno a ide to podla otacok motora.
Planujem menit remene, klinovy a drazkovany a len sa modlim zeby to nebolo servo.
To auto az take velmi nepouzivam a nemam 20k na nove servo. Kvapalinu som menil asi pred rokom, takze viem ze tam je cerstva a volant chodi v pohode. Pozriem sa na to v najblizsej dobe a dam vediet.
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
Takze potom co som to rozobral, to vyzera na rozbite lozisko v napinaku drazkoveho remena. Celkom ma dostalo ze to koleso (v ktorom je to lozisko) stoji bratu 5000,-CZK neuveritelna cena.
Nevie mi niekto nahodou poradit, kde by som mohol objednat lozisko? v podstate je iba toto poskodene, koleso je v pohode.
R
Nevie mi niekto nahodou poradit, kde by som mohol objednat lozisko? v podstate je iba toto poskodene, koleso je v pohode.
R
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02