Klimatizace - kape voda
Klimatizace - kape voda
Je normalni ze kdyz mam za jizdy zapnutou klimatizaci delsi cas, tak mi pak po zastaveni dole z motoru odkapava voda?
Toyota Avensis Kombi D4D, rv2000
Toyota Avensis Kombi D4D, rv2000
Klima
Mal by som tiez par otazok ku klime.
Mam Avensis 1.6i r.v.00 sedan (nie VVTi) a v porovnani s autami co som jazdil a jazdim vo firme sa mi zda sucastna klima "nevykonna" aj v porovnani s napr. Octaviou (tam je az agresivna voci tej toyotackej). T.j. aby bol interier vychladeny, klima musi ist takmer non-stop (pri 32 stupnoch vonku), pricom vzduch vhanany do interieru by som nazval skor vlazny ako chladny. Kvoli hlucnosti chodu ventilatora nebezi na 4 ale vacsinou na polohe 2 alebo 3.
Dalsim neduhom je znacna strata vykonu v porovnani s vypnutou klimou, auto nema snahu tahat, co pri predbiehani sposobuje ze musim klimu vypnut pre prebiehanim.
Pred mesiacom bola kvoli tomu na prehliadke v servise vycistena, prekontrolovana a znova naplnena. Zial vlastnosti ma rovnake aj teraz.
Len na zaver nie som pretekar, jazdim normalne.
Za odpovede vdaka.
Mam Avensis 1.6i r.v.00 sedan (nie VVTi) a v porovnani s autami co som jazdil a jazdim vo firme sa mi zda sucastna klima "nevykonna" aj v porovnani s napr. Octaviou (tam je az agresivna voci tej toyotackej). T.j. aby bol interier vychladeny, klima musi ist takmer non-stop (pri 32 stupnoch vonku), pricom vzduch vhanany do interieru by som nazval skor vlazny ako chladny. Kvoli hlucnosti chodu ventilatora nebezi na 4 ale vacsinou na polohe 2 alebo 3.
Dalsim neduhom je znacna strata vykonu v porovnani s vypnutou klimou, auto nema snahu tahat, co pri predbiehani sposobuje ze musim klimu vypnut pre prebiehanim.
Pred mesiacom bola kvoli tomu na prehliadke v servise vycistena, prekontrolovana a znova naplnena. Zial vlastnosti ma rovnake aj teraz.
Len na zaver nie som pretekar, jazdim normalne.
Za odpovede vdaka.
ferino
- hanz
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
@ferino:
trocha sa mi to s tou stratou vykonu nezda... klima neviem ci u toyoty vseobecne ale pri avensise 2,0 (2001) sa pri prudkej akceleracii vypne a ty by si mal dostat plny vykon.. u 1,6 by to malo byt podobne jedine ze by tuto vymozenost modely pred faceliftom este nepoznali..
co sa tyka vykonnosti chladenia klimy musim ti bohuzial dat za pravdu
na druhej strane ale je to zdraviu prospesne nebyt v uplne sialenej kose 
trocha sa mi to s tou stratou vykonu nezda... klima neviem ci u toyoty vseobecne ale pri avensise 2,0 (2001) sa pri prudkej akceleracii vypne a ty by si mal dostat plny vykon.. u 1,6 by to malo byt podobne jedine ze by tuto vymozenost modely pred faceliftom este nepoznali..
co sa tyka vykonnosti chladenia klimy musim ti bohuzial dat za pravdu

hanz píše:@ferino:
co sa tyka vykonnosti chladenia klimy musim ti bohuzial dat za pravduna druhej strane ale je to zdraviu prospesne nebyt v uplne sialenej kose
Vdaka, co sa tyka vypnutia tej klimy pri prudsej akceleracii, no neviem neviem, ale zistim si to.
Co sa tyka toho chladenia, aspon si ma upokojil, len to ma aj vyhodu aj nevyhodu. Vyhoda je naozaj ze clovek nie je rychlo ofuknuty, ale nevyhoda je ze sa neda rychlo vychladit interier a ze ta klima vlastne ide v kuse. Ale co uz.
ferino
- hanz
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
VIEM O COM HOVORIS... KED CLOVEK IDE NIEKAM LEN CEZ MESTO TAK SA VYCHLADI AUTO AKURAT VTEDY KED VYSTUPUJE...
ALE.. NAJLEPSIE JE V LETE STIAHNUT VSETKY OKNA A MAS SKORO KABRIO FEELING
S TYM VYPNUTIM KLIMY... HOVORIM MALI SME 1.6 RV98 ALE NEVIEM AKO TO TAM BOLO.. PRI TOM DVOJLITRY PO FACELIFTE BY SA UZ MALA VEDIET ODPOJIT ALE MOZNO TO ZAVISI AJ OD MOTORA... JA MAM POCIT ZE TO FUNGUJE, JE ALE PRAVDA ZE TYCH JAPONCIKOV ANGLICKYCH MA TO AUTO TROCHA VIAC..
ALE.. NAJLEPSIE JE V LETE STIAHNUT VSETKY OKNA A MAS SKORO KABRIO FEELING

S TYM VYPNUTIM KLIMY... HOVORIM MALI SME 1.6 RV98 ALE NEVIEM AKO TO TAM BOLO.. PRI TOM DVOJLITRY PO FACELIFTE BY SA UZ MALA VEDIET ODPOJIT ALE MOZNO TO ZAVISI AJ OD MOTORA... JA MAM POCIT ZE TO FUNGUJE, JE ALE PRAVDA ZE TYCH JAPONCIKOV ANGLICKYCH MA TO AUTO TROCHA VIAC..

- Porsacek
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Ano ohcavka 1.6 je 2 ventil na valec a max tociveho momentu je nekde jinde nez u toyo ja mam 2.0 vvt-i model 2002 a chladi moc dobre mam to nastavene na AUTO a volim akorat stupne ten pokles vykonu je kolem 2-3% takze to poznas jen subjektyvne auto nejde tak za plynem ale kolem 3500 a vys to nepoznas . 

C-HR Hybrid, Toyota Corolla 1.6 SDN