Info o Celice 7.gen

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
kubishta
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubishta »

Zeratul
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeratul »

Ahojte, chystám se natřít brzdičové čelisti na svojí čeldě, jako tady:

Obrázek

A myslíte, že když to rozeberu, tak se mi rozbije nastavení brzd? Chtěl bych to totiž natřít trochu odpovědně a né jenom tak pošudlit z pohledové strany :)
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Natri to klidne nezodpovedne, na funkci to nema zadnej vliv :D Jinak rozhodit v zasade celkem neni co, leda bys odpojoval brzdovou hadicku - v tom pripade bys pak musel radne odvzdusnit brzdovy system, aby ses nezabil. Hlavne barvou nezapatlej ty brzdice tak, ze se nebudou moct pohybovat desticky.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Zeratul
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeratul »

Tak zase takové hovado nejsem, že bych na to vylel pixlu barvy a počkal jak to zatvrdne :D Už jsem se rozhodl, normálně to sundám s toho kotouče, vyndám z toho destičky a natřu to. Hadičku odpojovat nebudu. Jednomu známému se právě stalo, že když to rozdělal, tak mu povyjely trochu ty prasátka a když se je snažil zatlačit zpátky (nějakým hasákem, nebo co) tak si zničlil nějaký brzdový píst, někde v motoře. Nechtěl bych aby se mi stalo to samé :)
Mac
Člen Týmu

Příspěvek od Mac »

Ahoj chlapi, tak jsem tady poctivě přečetl celou diskuzi abych si udělal úsudek, protože se jednu chystám koupit (teď mám corollu 1,6 g6R 81kw 6-kvalt) Jediné co mě tu trochu děsí jsou ty problémy s olejem, jak jsem pochopil je třeba si koupit od roku 2001 nahoru (problémy plátí i pro TS model??) Bvt. kdo jste psal že jste z Tábora??
Mac
Člen Týmu

Příspěvek od Mac »

Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Ja jsem z Veselí nad Lužnicí , ale uživatel Neri pracuje v Táboře v prodejně Toyota ( škoda že ne v servisu ) :wink:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Zeratul
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeratul »

Ta cena se mi zdá až moc dobrá :sly:
Neri
Navigátor

Příspěvek od Neri »

Pěkná. Hmmm dovoz Itálie :?: :? Taky sem na ni koukal. Určitě by stálo zato se na ni dojet alespoň podívat.
Toyota Celica 1.8 85kW r.v.98
yarisek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yarisek »

Mac píše:Neznáte náhodou půvot této?? http://www.tipcar.cz/toyota/toyota-celi ... 60520.html
Taky už jsem na ní koukal a říkám si proč by někdo dával takovou cenu , na tak vychválené auto... ale po kompletní prohlídce v toyotě, proč ne....
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

JÉÉÉ ta je kousek ode mě mít prachy tak ji beru!!!
Avensis T22 D4D,r.v.10/01
Celica 2.0.GTi r.v.05/90
Obrázek
Zeratul
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeratul »

Ahoj, potřebuju poradit! pokud možno rychle!

Rozhodl jsem se sundat brzdové čelisti a chci si je nechat opískovat. Budu je potom natírat.
Problém je v tom, že nevím, co vše musím udělat, abych mohl od čelistí odpojit brzdové hadičky... Musím, někde ubrat tlak?? Nebo co vše to obnaší??? Potřebuju popsat všechny kroky, protože o tom nevím nic!

Díky za rychlé reakce!
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Zadne tlaky tam nejsou. Ty jsou tam až po sešlápnutí pedálu. Normálně povol oba šrouby,vytáhni ven,trmen sundej z kotouče vezmi do něčeho vhodného k uchopení a vytoč hadičku. Dej si pod to nějaký hadr. Vyteče Ti brzdová kapalina. Asi tak .1.5deci.
Amadeus
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

libor12 píše:Zadne tlaky tam nejsou. Ty jsou tam až po sešlápnutí pedálu. Normálně povol oba šrouby,vytáhni ven,trmen sundej z kotouče vezmi do něčeho vhodného k uchopení a vytoč hadičku. Dej si pod to nějaký hadr. Vyteče Ti brzdová kapalina. Asi tak .1.5deci.
Tak tento postup v žádném případě nedoporučuji a to s důvodů zavzdušnění ABS!!!!!!!!!!!!!!
Já to tak jednou udělal na jiném autě,zvyklý ze škody 105 L,a pak jsem se divil že mi to nechce brzdit a vyšlo mě to na 1600 kč,což je cena za výměnu brzdové kapaliny systémem odsávání.
Pokud mohu doporučit,když sundáváš čelisti desek,tak než cokoli uděláš,tak vzít nějakou malou svěrku a nasadit ji na přívodní hadičku a poté utáhnout svěrku,až zmáčkneš hadici natolik,že s ní nepoteče brzdovka.Ale nikdy nepovoluj pokud není ucpaná přívodní hadička.Toď můj názor a zkušenost.
Obrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Moje zkušenost je taková,že abs by se zavzdusnit nemělo pokud nesešlapne pedál s otevřeným potrubím. Je to způsobeno jeho konstrukci že z něho kapalina samospadem neodteče. Proto se pak musí při výměně odsávat,nebo ji vytlačit pedálem. V podstatě abs jde zavzdusnit jen tímto způsobem nebo zanedbáním výměny brzdové kapaliny,která ztratí bod varu a absorbovaná voda způsobí zavzdusnení celého systému.
Naposledy upravil(a) libor12 dne pon 28.04.2008, 01:38, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Celica“