Pokud najdu 1.gen za pěkný pěníz,tak jí sem dám až bude moje Fóbii jsem zrovna nemyslel.Mám také slabost pro stará auta.Nóóó vlastně né úplně stará,ale spíš ta klasická.Lepším strojkem jsem měl na mysli třeba můj vysněný Buick Riviera... Možná by šel sehnat i ten Mustang,Camaro apod. Můj Čelikový sen byla vždy ST185 CS.Mám bohužel normální ST185,ale je to skoro to samé ne?O prodeji aut moc nepřemýšlím(zatím)Lépe se na ně kouká,než vzpomíná...A ještě lépe se s nimi jezdí
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
2Libor12-ty kola mi sa okruhy připadaj opravdu malý...Obzvlášt´na zadní náhon.V tý době mívaly salámy i Škodovky,které měly tak max 130PS.Podle toho jak jsou vyhnilý(jako ty moje)to vypadá na elektron.
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
At si rika kdo chce co chce,pro me ma celda a dalsi uvedena auta urcite charisma. Nedavno jsem mel moznost setkat se s vlastnikem auta mustang shelby gt500 v nemecku. Je to jedine auto v tomto provedeni v Evrope. A kdyz pri proslapnuti plynu zahrmel motor... Ta sila a respekt z vykonu z nej uplne cisel az se mi z toho postavily chlupy na jazyku. to se zkratka neda popsat. To se musi zazit. A o 30let mladsi auta s ruznymi technickymi vychytavkami se s tim nedaji vubec srovnat. A take jde mimo me tuning filcek,fobii a koktavek a podobnych aut. Tuning je ladeni. Snaha vylepsit standart. Ale ma sve meze,a nekdy mene znamena vice. To ze na auto jakekoli nalepim hromadu spojleru z nej jeste auto neudela. Je obcas k videni kus poctive dobre odvedene prace,ale to je vyjimka. Vetsinou se jedna o vrcholne nevkusna dilka styl vic se tam toho dat nedalo.
2 keeek. Zpet k upravam. Co jako servo pouzit elektricke servo treba z fobie(ten vyraz se mi zalibil) vykonu motoru bude ubirat zatezi altiku pouze pri parkovani a tehdy je to jedno. Mas nejaky technicky vykres hlavy ze strany vyfukoveho potrubi 3s - ge? Mam myslenku ohledne svodu. 4-2+2-1 nic prevratneho,nicmene by to mohlo zlepsit plneni a odvod pri max ot.
Tak jsem se na ta kola ptal i na nekolika jinych mistech a od toyoty motor praha mi info sehnali a poprali hodne stesti pri renovaci. Kola jsou original,davala se na auta pro tehdejsi zapadonemecky trh a pouzivala se na okruhovych vozech ta60/1.6dohc/120psu v obuti 205/55 v 83roce. Takze je asi vezmu. Bych to mel co nejvic v kompletu. Napadlo me je bezbarve nebo do odstinu kastle eloxovat... Tak me napada,chcete abych hodil navod na domaci elox hliniku?
Chci to dobove. Zadne show car. Az se opiskuji stoci na soustruhu to vyhnile a hodim na ne bud bezbarvy nebo barevny elox budou dobre. Btw: necekal jsem takovy zajem. Neposilejte sz. Navod jak na to hodim do sekce navody.
Půjde elektron eloxovat?Já ho zatím viděl pouze lakovaný,nebo syrový(to ale oxiduje fest)
Servo z Fóbie nevím,ale zkušený kámoš mi na tohle téma doporučil z Fiata Punto.Je ve sloupku řízení a také elektrické.Montáž ale nebude nejjednodušší.Je to snad napojený na řídící jednotku a sílu to reguluje podle rychlosti(čím rychleji,tím víc ztuha).
Technický výkres výfukové strany hlavy nemám-ještě.Budu vyrábět offset pro nerezové svody místo litiny takže na něm začnu brzo pracovat Jinak musím dát Bívrovi za pravdu,že ty kola moc nevypadají,byt´by byla origo.Hřály by mě u srdce,že jsou původní,ale jezdil bych na jiných
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
2keeek. Tak az budes mit vykres hod mi ho do mailu. Vypocet vypada zdarile. Oproti puvodnim by se odvod mel zlepsit o 6-8%,tim padem i plneni. Kazde moderni servo ma snimac otacek volantu prave kvuli regulaci tlaku v zavislosti na rychlosti. Ja bych ho ale vyradil z cinosti a nechal pracovat pouze do rychlosti 10km/h
2keek,beaver. Kola jsou stylova odpovidajici dobe. Nechci show car ci neco preplacaneho spojlery. Chci aby to byla proste celica 3gen. Zitra si jedu pro prahove nastavce zender z teze doby. Stejny styl jako mam v galerii kaminari. Uz jsem si rozmyslel i tu barvu. Opet sahnu po dobovem odstinu cervene,modre bile nebo cerne. Eventuelne stejne odstiny metaliz. 2keeek: ty tvoje mangelsy maji et0 nebo jsou vypodlozkovane?
Nemáte ještě někdo tip, kde sehnat nejlépe v EU ten přední spoiler na Celica Supra, nebo celý nárazník se spoilerem??? Potřebuji to ve předu dostat níž, aby mi to ladilo k prahům a zadnímu nárazníku. Ten odkaz co sem dával Beaver http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1982-198 ... otohosting
tak ten by tam šel, ale do ČR to nepošle, poslal by to do Germánie (tam by to u mě také problém nebyl) ale za šílenou částku 900USD za poštu a to kvůli spojleru za 225USD teda nedám.
To je vazne sila. A co tedy kaminari.com nebo www.erebunicorp.com. Kdyz jsem overoval dostupnost na celicu a jestli by mi to sem poslali,tak chteli 300$. I to je dost. Jenze i vzdalenost neni mala. Tak jedine zminene www.lamino.cz nebo udelat sam.
Tak jsem do os. galerie pridal par foto. To nevzhledne "cosi" je zaklad pro nove "krmeni" motoru 22R. Puvodne jsou to karbce z ta60 1.6 dohc 124HP. Takto jsou k nepouziti a ceka je kompletni repase,pretryskovani,vylesteni,vetsi difuzory cca o 1.8mm a zaroven pracuji na vyrobe noveho sani a experimentalni uprava ventilu a spalovaciho prostoru nove hlavy. Foto bude.
Omlouvám se za absenci,ale nová přítelkyně,pěkné počasí a s ním spojená větší výletovost na biku mě nepouští na návštěvu k rodičům,kam chodím na net
2 Libor-výborný příspěvek v návodech(ten elox)
Jak víš,že mám plecháče?Nikde jsem to tu tušim nepsal Nejsou to Mangelsy,ale vypadají tak(model triangular).ET jsem na nich neměřil.Nulové ale urcitě nebude.Vepředu mají jemný límeček a vzadu větší.Nevypadají nijak extrémě.Nevypadají protože většina té masy jde dovnitř.Přední se v pohodě vešly a na zadku(podložky 40mm-kolo muselo ven,protože se rozšiřovalo dovnitř)se musely dát větší lemy. Dal bych sem rád fotky,ale ještě jsem ani nestudoval návod jak je přiložit.Comp není zrovna můj přítel...
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS