celica vs. supra
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
celica vs. supra
cau kluci, chtel bych se zeptat co byste rekli cloveku co se rozmysli mezi celikou 2.0 GT 5.g a suprou mk3 ? vim ze sou to docela rozdilny auta a hlavne si rikam supra turbo 3.0 bude zrat jak tank a taky jak sou na tom motory pac uz je to celkem strasi auto tak aby to nemelo vymlety motory atd. 

- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
nemusis brat rovnou turbovou verzi, atmosfera je taky silna, rozhodne bych sel do supry a pak nelitoval , jinak s opravami pomuze nejzkusenejsi clovek Idaho - nikdo u nas nevi o suprach vice a dokaze sehnat cokoli,
na konci by jsi stejne zjistil ze vrazis do obou aut stejne , ale supra bude vzdy nekde jinde
na konci by jsi stejne zjistil ze vrazis do obou aut stejne , ale supra bude vzdy nekde jinde

Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
no zatim sem narazel k prodeji samy turbo verze a zadnou atmosferu tak proto sem se znim prvne o te turbo ale atmosferu bych vzal asi radeji prece jen co slycham a co sem cetl o turbech.. jj Idaho vim ze tomu sefuje jako nikdo jinej ctu to tu uz hoodne dlouho a ucim se od vas
ten mi asi hodne poradi.. prave sbiram informace po cem mam koukat celicu uz mam vybranou dlouho ale prece jen ta supra je trosku jiny kaficko jak si rekl...

- Mára GT-i
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
pokud se vazne rozhodujes mezi temato dvema auty, pokazde ti odpovim, ze budes mit bud nehoraznou kliku, nebo v tom financne pekne zahucis a to tak ze to mnohonasobne prevysi cenu auta. Jinak dalsi odbornici na Supru jsou i napr. Beaver a Brunner. Myslim ze je nezaskocis, pokud se zeptas na cokoliv co te zajimaPavo.B. píše:nemusis brat rovnou turbovou verzi, atmosfera je taky silna, rozhodne bych sel do supry a pak nelitoval , jinak s opravami pomuze nejzkusenejsi clovek Idaho - nikdo u nas nevi o suprach vice a dokaze sehnat cokoli,
Toyota Celica T16 2.0 GT-i 16V 103kW r.v.88
Toyota Celica T16 2.0 GT-i 16V 103kW r.v.89 - odstavena
Toyota Celica T16 2.0 GT-i 16V 103kW r.v.89 - odstavena
Tak Celicou 5.gen jsem jel jen jednou a to ještě jako spolujezdec, Supry MKIII turba jsem měl dvě, tak se zkusím vyjádřit. Záleží na tom, co chceš a co si můžeš dovolit. Celica bude spíš lehké auto pro zábavu, Supra těžké GT s větším výkonem. Supra je drahá. Myšleno drahá na provoz, vyžaduje 100% servis, aby 100% fungovala. U turboverze se nejspíš GO motoru nevyhneš a GO šestiválne je už principielně dražší než GO čtyřválu a dražší je u Supry všechno, gumy, spojka ... Hlavní chybu Celici 5gen bych viděl ve špatném náhonu
Celicu předohrab jsem neměl, ale co jsem předohraby jezdl, jako zábavné auto bych to nechtěl. Záleží kolik tedy chceš pustit, ale Supru MKIII seženeš tak za 60t. a dáš do ní možná i 200 za generálku, zvýšení výkonu, podvozek. No a za tu cenu a pokud nechceš jen opravovat a taky jezdit bych koupil Celicu 6.gen GT4. Mě osobně by lákala 4.gen turbo 4x4, ale tam je to s těmi opravami stejné, jako u Supry.
Výseldek: Pokud máš peníze tak na pořízení, pojištění a trošku benzínu, jdi do té čeldy 5.gen. Supra by u tebe víc stála než jezdila.

Výseldek: Pokud máš peníze tak na pořízení, pojištění a trošku benzínu, jdi do té čeldy 5.gen. Supra by u tebe víc stála než jezdila.
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Obavam se, ze takrka vsechny Mk.III na prodej jsou zrale na opravu motoru. Nevidel bych to ale jako totalni negativum. Pokud koupis auto se slusnou karoserii a klepajicim motorem, budes sice muset ten motor opravit, ale zato budes vedet na cem jsi. Nova sada lozisek a prebrus kliky + pretesneni motoru a nova olejova pumpa by nemely prijit na vic jak 20-25 tisic, zalezi kde koupis a co vsechno si udelas sam. Druha moznost je Mk.III nonturbo - ubydou starosti s turbem, motor vic snese (turbomotory vic trpi na pridirani klikovky), nema turbolag a tech 200 koni s tim autem cvici taky hezky (kolega z klubu mi se svym nonturbem ujel, mel mensi pud sebezachovy pri predjizdeni a najezdu do zatacek) 

Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Když budeš vybírat supru tak si hlídej rez, a motorem at jde otocit. Nekupuju kousky co jsou "po GO" a podobne pokud ti človek neřekne kdo ji dělal ( a dej si i pozor na hášky typu "má to GO před 15-20 tis
)
NA supru pořídíš levne ( již od 25tis ) + GO max 30-35tis ( mluvím ciste jen o GO motoru ) u GT se ta GO prodraží ne kvuli dražším dílům ale kvuli turbu a více komponentum co budou KO - a také podle toho co s ní budeš chtít delat. Není výjimkou GO GTéčkové supry za 60tis ale také sem již delal GO při které s epočítalo s cílovým výkonem po upravách 500PS+ a vysla přes 200tis ale to je extrem do kterého se nepouštej.
Prohlídni si i supry zadní lemy a kapsy ale to ne jen z venku, hlavne je třeba rozebrat interier a juknout zevnitř ( pokud ti to majitel nedovolí počítej s nejhorším ).
Supra že žere jako tank? sorry al ejezdil jsou dlouho suprama a i celicou a musím říci že pokud mi nekdo poví že si koupil celdu jelikož emá na provoz supry tak je to hovadina. Ja osobne sem s celdou byl se spotřebou na 8-13l ( ano sem zvyklej ze supry jezdit dravěji ) a neužil jsme si ani trosku zábavy jako se suprou.
pokud bych jezdil stejným stylem obema tak celda žere cca o 30% více
U uspru máš mnohem vyssí komfort, targu, klimu atd...
Take sem byl clovek co říkal že chci NA , a ne turbo, že mi to bohate stačí... ano byla to moje první supra a vydrželo mi to ani ne jednu sezonu
S NA jsme jezdil dálky kolem 8,5-9l denní dojíždení do práce ( přes brdskou pahorkatinu + po plzni ) za 10l.
S upravenou GT ( 330PS ) jsme jezdil od 11 do 70L na 100
ale nelekej se spotřeby přes 20L s tím dosáhneš jen skutečne prasáckou jízdou a neustálým atakováním rychlostí přes 220km/H+ 
70l/100 bylo dosaženo na dálnici praha - brno, kde jsem za celou cestu 2x tankoval a celou trasu jsme vcetně jendoho tankování ujel za 45 minut
u supúry se spíše smiř s investicí do pneumatik prptože díky váze a náhonu jsou pneumatiky které mají již třeba jen 30% vzorku silne nebezpecné pro to auto nanašich silnicích ( plave ve výmolech ) takže já osobne to řešil tak že jakmile byly gumy na 1/2 tak sly do garáže a byly pouze na letište
- ale to ti asi nebude hrozit u NA verze.

NA supru pořídíš levne ( již od 25tis ) + GO max 30-35tis ( mluvím ciste jen o GO motoru ) u GT se ta GO prodraží ne kvuli dražším dílům ale kvuli turbu a více komponentum co budou KO - a také podle toho co s ní budeš chtít delat. Není výjimkou GO GTéčkové supry za 60tis ale také sem již delal GO při které s epočítalo s cílovým výkonem po upravách 500PS+ a vysla přes 200tis ale to je extrem do kterého se nepouštej.
Prohlídni si i supry zadní lemy a kapsy ale to ne jen z venku, hlavne je třeba rozebrat interier a juknout zevnitř ( pokud ti to majitel nedovolí počítej s nejhorším ).
Supra že žere jako tank? sorry al ejezdil jsou dlouho suprama a i celicou a musím říci že pokud mi nekdo poví že si koupil celdu jelikož emá na provoz supry tak je to hovadina. Ja osobne sem s celdou byl se spotřebou na 8-13l ( ano sem zvyklej ze supry jezdit dravěji ) a neužil jsme si ani trosku zábavy jako se suprou.
pokud bych jezdil stejným stylem obema tak celda žere cca o 30% více

U uspru máš mnohem vyssí komfort, targu, klimu atd...
Take sem byl clovek co říkal že chci NA , a ne turbo, že mi to bohate stačí... ano byla to moje první supra a vydrželo mi to ani ne jednu sezonu

S NA jsme jezdil dálky kolem 8,5-9l denní dojíždení do práce ( přes brdskou pahorkatinu + po plzni ) za 10l.
S upravenou GT ( 330PS ) jsme jezdil od 11 do 70L na 100

70l/100 bylo dosaženo na dálnici praha - brno, kde jsem za celou cestu 2x tankoval a celou trasu jsme vcetně jendoho tankování ujel za 45 minut

u supúry se spíše smiř s investicí do pneumatik prptože díky váze a náhonu jsou pneumatiky které mají již třeba jen 30% vzorku silne nebezpecné pro to auto nanašich silnicích ( plave ve výmolech ) takže já osobne to řešil tak že jakmile byly gumy na 1/2 tak sly do garáže a byly pouze na letište

-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
oooo hoši díky za rady hned sem z toho chytřejší
vypada to slibně beru v úvahu všechny plusy a mínusy a prostě ta supra má potenciál
ale vidím to na nekonečnou kasičku na peníze, ale tak nějak sem s tím počítal. Asi to stoji za to riziko, auto totiž neberu jako věc pro přepravu z bodu A do bodu B. tak teď už jen rozmyslet jestli N/A nebo turbo... a narazit na dobrej kousek za dobrej peniz..

- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
N/A je vhodnejsi pokud s tim autem budes vic jezdit i po nakupech, po meste apod. Se spravnym vyfukem ma uzasnej zvuk motoru, protoze ten sestivalec je opravdu znat. Oproti turbu mas ale omezene monosti co potom s autem dal delat. Turbomotor v dobrem stavu lze upravit relativne levne na pekne hdonoty (vetsina majitelu zacina zvysenim vykonu o 30-50 koni za doslova nekolik korun vypodlozkovanim sroubu co drzi ovladac obtokove klapky turba
).

Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
Lexus IS200
Lexus RX400h
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
jen bych uvedl na pravou míru - většina majitelu s evypodložkováním šroubu co drží ovladač obtokové klapky turba ( Wastegate actuator ) dostane o 30-50PSů s výkonem výše - tzn. na výkon který mela supra jako nová , maximálně o 10-15PS výše než je psánov TPBeaver píše:N/A je vhodnejsi pokud s tim autem budes vic jezdit i po nakupech, po meste apod. Se spravnym vyfukem ma uzasnej zvuk motoru, protoze ten sestivalec je opravdu znat. Oproti turbu mas ale omezene monosti co potom s autem dal delat. Turbomotor v dobrem stavu lze upravit relativne levne na pekne hdonoty (vetsina majitelu zacina zvysenim vykonu o 30-50 koni za doslova nekolik korun vypodlozkovanim sroubu co drzi ovladac obtokove klapky turba).

( je třeba brát v uvahu stáří a stav motoru, turba a samotného actuatoru... )