Toyota Avensis nikdy viac?

vše ohledně modelové řady Avensis
bobnuc
Člen Týmu

Toyota Avensis nikdy viac?

Příspěvek od bobnuc »

Zdravim.
Pred doma tyzdnami som kupil Avensisa 1.8 VVTi rok 2004 vybava Sol za peknych 440 litrikov od svagrovho suseda spolu vyrastali od malicka. Seriozny clovek mozes sa spolahnut auto super stav. Skusobna jazda bola zial v meste to znamena rychlostny stupen 2-3 max 4. uz ked som s nim isiel domov som si vsimol zvlastny zvuk od motora pri zaradenom 5 stupni pri pridavani aj pusteni plynu. Ked som vyhodil rychlost bozske ticho aj ked som vymackol spojku. Nedalo mi to a dnes som bol v Toy servise v dvoch servisoch a je to 5 kove lozisko, kamarat oprava tak 15000 - 25000sk - super.
To sa o com bavime o TOYOTE AVENSIS? aute za 900 000sk? Ma najazdenych 88 000km a necele 4 roky. Ja som myslel ze TOYOTA je znacka na ktoru sa da spolahnut. Mohol som si kupit dvoch Loganov na jednom by som jazdil a druheho by som mal na suciastky za tu sumu. To co je - lozista v aute za skoro melon nevydrzia 88 000km ku..... mal som Skodu 120, najazdene 200000 a ziadny problem s prevodovkou a Feliciu 140 000km nic a kupim "super japonca Toyotu" a hned prevodovka. To je sila mam chut povedat ze viem co znamena " Today Tomorrow" dnes kupite a zajtra sa vam to pokazi. Musim sa s tym vyrovnat, mozno mi niekto poradi co dalej.
Zdravim zatial - strasne nasrany majitel Avensisu.
olstrane
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olstrane »

No, to co píšeš může být výrobní vada a pak záleží kolik let je záruka vzhledem k tomu že jsi byl v servisek Toy ti to asi nenabídli nebo je už po :!:
Můj osobní názor je, že předchozí majitel jezdil jako prase a to do jisté míry znamená více poruch než když se jezdí rozumně. Navíc při koupi auta za skoro půl mega si myslím že neni od věci si do toho servisu zajet před koupí :idea: takže část viny je i na tobě :oha:
Navíc je tady aspoň u nás nějaká doba na reklamování skryté vady (zrovna teď jednu uplatňuji v Toy servisu) a myslím kdyby jsi to hnal do extrému u soudu by prodávající neměl šanci.
A pro tebe je to poučení pro příště NIKDY NIC NEKUPUJ BEZ DŮKLADNÉ PROHLÍDKY :!: :!: :!: :wacko:
Mám Avensise z roku 2001 má najeto 206tis km a s motorem ani rychlostkou nic neni, tak že s kvalitou značky tvoje porucha moc společnýho nemá :!: :!: :!:
Toyota Avensis Terra 2.0 VVT-i ´01
Land Cruiser FJ 40 na mě čeká v USA

ex-Toyota Corolla E10 4E-FE ´95
Obrázek
bobnuc
Člen Týmu

Příspěvek od bobnuc »

No for je v tom, ze som pred kupou bol v znackovom servise v Tn dal som si to na tester, skontroloval som podvozok, brzdy, co sa tam robilo v minulosti atd. A problem je v tom ,ze to pocut hlavne pri 5 ke a pri skusobnej jazde sme isli v meste max 4ka. Ja som pocul nejaky zvuk a technik z TOYOTY povedal ze je to kryci plast motora. Chyba je , ze som mu uveril. Nie som mechanik do kelu nemam take skusenosti spoljehal som sa na serioznost predajcu a servisneho technika. Neratal som , ze.... technik je blbec. Aj tak si myslim, ze to nemoze odist na takom aute po 80000km hovorime o TOYTE nie?
olstrane
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olstrane »

Nic neni věčný a životnost všeho závisí na tom jak se z danou věcí zachází.
Budeš muset jít do sporu s prodávajícím a to až tak že ti někde v toy udělají rozpočet. S prodávajícím se dohodnout na placení a nebo jít do občansko právního sporu. :roll:
Můj osobní názor je že kdybych měl ty peníze tak Toy prodává ojetá auta s různou cenovou hladinou a koupil bych tam(Avensis jsem tak koupil u FIRMY TOYOTA a Corollu u firmičky Toyota). S Avoušem nebyl problém při řešení záruk a u corolly to trochu vázne, taky jsem se poučil a výsledek napíšu až po dořešení problému :cry:
Můj AVENSIS při 206000 km má až na spotřební díly vše původní jediný problém je u mě koroze to nemůžu překousnout, ale rozhodně lepší než ty logany co píšeš nevydrží ani 100000 bez závady a to mluvím z praxe kamárád ho měl a za tu dobu (cca 2,5roku) zestárnul o dvacet let. :lol:

Obrázek
bobnuc
Člen Týmu

Příspěvek od bobnuc »

Suhlasim. Pojdem do sporu s predavajucim. Teras sa ukaze ako je seriozny lebo to nemohlo odist pocas mojich 800 km. Mam smolu to je jasne. Mne len ide oto , ze take auto by malo cosi vydrzat mozno aj trochu drsnejsie zaobchadzanie. Doteraz som povazoval toyotu za znacku kvality. Ja mam pocit , ze to je vyrobna vada a na tomto fore sa mi to aj potvrdilo. Staci si dat vyhladat prevodovka a nie som jediny. To auto je skutocne nadherne vonave, zamiloval som si ho na prvy pohlad a aj moja zena, ten chlapec asi netusil ze je tam problem. Dnes ked som bol s mechanikom hovoril som teras to pocut a on, ze nic nepocuje asi to akurat fakt teras zacalo. Smola musim to riesit. Jeden chlapik tu na fore to reklamoval aj mimo zaruky ako zarucnu opravu a uznali to. Keby sa ozval.
olstrane
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olstrane »

Tak mu pošli SZ. Na foru se taky píše, že ten poslední Avensis neni tak dobrý jako ten předtím (ten mám já :banana: )
Ale nemusíš věšet hlavu všechny současný auta mají výrobní vady a to ve větší míře než před léty, Toyota je na tom, ale ze všech zatím nejlíp. Aspoň zatím. Vše je do větší míry způsobeno úsporama při výrobě. A tak zrovna ložisko které máš v převodovce měl někdo zkontrolovat na výstupí kontrole, ale zrovna se otočil pro svačinu( :lol: ) no a vynechal kontrolu jednoho kusu. Ten se dál dostal do výroby rychlostní skříně atd. atd. :roll:
Samozřejmě to zní jako pohádka, ale chtěl jsem to nějak popsat jako možnou počáteční příčinu.
Jako další dokonal dílo předchozí majitel, který nemohl vědět že má v autě díl s vadou materiálu a jezdil jak ho napadlo.
Jinak bych téma nenazval Avensis nikdy víc, to spíš od známého nikdy víc
Určitě zkus ten servis Toy a držim palce. Napiš jak to dopadlo. :wink:

Obrázek
B.Sanchez
Navigátor

Příspěvek od B.Sanchez »

Toje myslim velká smůla.Je fakt,že nikdo nikdy nříkal,že je Toy bez vad.Vždycky bylo,že např.střílim Avensis....4% závad, Mondeo....10% závad a tak si myslim že hold asi budeš v těch 4%,zatímco 96% OK.U třeba Mondea jen 90% OK...nebo se pletu? Ja sem si pořídil Ave,abych neměl závady,zatim to vychází,ale už vim že se mě nemusí zdaleka vyhnout.Jinak nevěš hlavu,ten prodávající by se měl k věci postavit čelem a podílet se na fin.závady,která samo vznikla za jeho užívání.Jistě to nebude žádnej chudák,když si koupil novýho Ave.....čau
bobnuc
Člen Týmu

Příspěvek od bobnuc »

Zdravim.
Uz emocie opadavaju mal som proste smolu. Zivot ide dalej. Uvidim ako sa predavajuci k tomu postavi, je to jeho pouzivanim za mojich 800km sa tie loziska nemohli predsa zodrat. Dam vediet ako som dopadol ten chlapik je mimo Slovenska teras.
rasto
Řidič

Příspěvek od rasto »

Kedze to auto este nema 100tis km tak by to malo byt v zaruke Toyoty.
Kebyze sa mi zotrvacnik pokazi este pred 100tis km, tak to riesim servisom.
(Len preboha nie PPC v bratislave, tym sa treba vyhybat)

R
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
bobnuc
Člen Týmu

Příspěvek od bobnuc »

Zdravim. No auto ma sice 88 000km ale bude mat 4 roky cize zaruka uz nie je. Ja chcem ist cestou reklamacie v autorizovanom servise kede to bolo servisovane ale s povodnym majitelom lebo jeho lobovacia pozicia je urcite silnejsia ako moja. A dnes som len tak volal do neznackovych servisov ci to robia a vsetci do jedneho sa velmi cudovali, ze na takom aute po 88 000km to odislo taky pripad este nemali.
rasto
Řidič

Příspěvek od rasto »

Prave sa bojim na mojom aute ze to ze mi beha radiaca paka ked prestanem alebo zacnem pridavat na 5ke ma nieco spolocne s chybou ktora nebola este odstranena.
Ostatne rychlosti to nerobia.
Predtym ako mi uplne odisla 5ka tak mi paka rezonovala. ( Tam odisly tie zuby na kolesach co sa do seba zaradia ked ide auto na 5ke, a ked sa obrusili tak uz zaradenu 5ku neudrzali)

R
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
Jolly
Řidič

Příspěvek od Jolly »

No tak to je je fakt blbý.Já chtěl na konci roku koupit taky Avensise 2004 v kombíku,ale tady tuto věc jsem si vůbec nepřipouštěl (koupil jsem si nakonec SUV,víc ho potřebuji). Možná slepě věřím Toyotě i když na druhou stranu vím,jak málo stačí k nespokojenosti s autem. Špatný olej v převodovce mojí Corolly a měl jsem pocit,že jde převodovka do háje.Zadní ložiska z bourané Toyoty a já myslel,že se mi sype auto..

Je třeba si uvědomit,že žádné auto není dokonalé,jen některé jsou lepší a některé horší. Držím palce s reklamací a s dohadováním.

To:olstrane
Nechápu jak můžeš takhle psát,že někdo koupil auto jako hlupák. Podle mne udělal dost věcí pro klid své duše před koupí. Hned se pouštíš do majitele,jakoby on mohl za vadu a Toyota určitě ne. Takhle se chovají jen v AAA :!:
Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
olstrane
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olstrane »

To:Jolly Rozhodně nepíšu že si kupuje auto jako hlupák. Ale všichní víme jak to při koupi chodí my kupující jsme jako malí kluci když dostanou autíčko oči navrch hlavy :shock: a jsme ochotní prominout téměř cokoli. Ale skutek je takový přoč někdo takové auto prodává (je nespokojen, neutáhne spotřebu nebo mu v servise řekli že se tam něco sere ale teď je to ještě dobrý :?: )
Napsal jsem že na tom díl svojí viny nese taky a ze statistik je na tom Toy docela na dobrým místě z čehož se dá usuzovat že jak tady někdo napsal je bobnuc v těch několika procentech poruch. :oha:
A o chování AAA už jsem si udělal obrázek vychvalují auto do nebe a když tam přijedeš auto je zdemolovaný papíry pochybný atd. to bych popsal celý fórum. :wink:

Obrázek
Jolly
Řidič

Příspěvek od Jolly »

Troufám si být optimistou. Vsadím se,že v nějaké menší Toyotě,nebo u borců,kteří to s japonci umí, bude stát oprava jen polovinu.Bohužel pak je to zase horší se zárukou.Trochu rozhodit sítě a jít po spokojených majitelech dobře opravených (dražších) aut. Nebo někde,kde se hrabou v závodních autech ,zborka a rozborka s výměnou ložiska je pro ně maličkost. Ale je to jen moje teorie.... :wink:
A je taky dost možné,že předchozí majitel o této vadě ani nevěděl,každý není tip top motorista a tento hluk nebral,ignoroval,nebo vůbec neslyšel. Na to že je to známej,tak by si snad netroufl prodat zmetek poblíž okolí,to se většinou prodá na druhý konec republiky....
Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
fajry
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fajry »

bobnuc: nechapem naco tolko emocii a silnych slov.

1. kupil si ojazdene auto!

2. nevies, ako na tom predchadzajuci majitel jazdil. Mohol jazdit ako prasa, ale mohla to byt aj vyrobna vada auta

3. je to TOYOTA! Ano, to mas pravdu. Lenze aj ked je to TOYOTA neznamena to, ze tie auta sa nikdy nepokazia, neznamena to, ze to je bozska kvalita. Ja sam si myslim, ze kvalita TOYOT je velmi, velmi vysoka, ale sem-tam sa najde aj zrada. Mal som niekolko Toyota a aj v robote, kde pracujem mame sluzobne Toyoty, ale asi len na dvoch autach bol velky problem = bola to vyrobna vada. V ramci zaruky vsetko odstranili.

4. urcite by som sa obratil na predchadzajuceho majitela a riadne ho sfukol. A tiez by som sfukol aj technika, ktory Ti to bol kontrolovat pred kupou - co bol kreten? Kryt motora odpadava na VW a Skodovkach a nie na Toyotach!

5. nahradne diely a aj servis sa da poriesit urcite lacnejsie. Pokial to nechces servisovat v origo Toyota servise, tak min. v BA Ti to vie opravit niekolko Toyota mechanikov po fajronte :-)

6. existuje aj SK Toyota klub :-) www.toyotateam.sk

7. novy avensis je kvalitny a spolahlivy. Ak niekto pise, ze je horsi ako predchadzajuci model, tak nevie o com hovori. Praveze model Avensisu T22 bol pre Toyotu dost velky krok spat. S tymto avensisom (najma prvej generacie - pred faceliftom) bolo sposobenych niekolko problemov. Mechanici v Toyota servisoch vam to potvrdia. Avensis po facelifte uz ma vychytane muchy a je podstatne lepsi. No poznam xludi, ktori maju Avensis pred faceliftom a su spokojni.
Slovensky Toyota klub:
ToyotaTeam Slovakia
www.toyotateam.sk

sluzobak
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9
Odpovědět

Zpět na „Avensis“