Filter klimatizacie/vzduchu

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Melkes
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Kici Devil

Příspěvek od Melkes »

Označení filtru je - CABIN AIR FILTER 87139- YZZ08 . cena 536 Kč včetně DPH
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

KiciDevil píše:inac toto som nasiel http://www.elitecat.sk/ArticleSelection.aspx?B=0
je to ten pravy a spravny filter?
TIe presne odkazy na elit sa nezobrazuju spravne,ale je to ten filter co treba.Len si vyber znacku a stupen filtracie...(cenu) KEd je to v sekcii Yaris 06 tak bude dobry...uz si ho tu aj niekto kupoval,vid. tato tema...
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Melkes
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Kici Devil

Příspěvek od Melkes »

Kod filtru, který jsem uváděl je z prodejny příslušenství Toyota
Skoty13
Navigátor

Příspěvek od Skoty13 »

nie..pisala som, ze filter sa ma kontrolovat ak ma klimu..Ak nemas, nemusi mat filter.
Lenze asi ho nema nikto :([/quote]

Myslim ze filtr by mely mit auta vsechna, at uz maji nebo nemaji klimatizaci... Jde o to aby filtr pochytal spinu a prach a pyly, co zvedne auto ze silnice a co jdou naporem do kabiny. Ja ho nastesti mam, i kdyz nemam klasickou klimu. Krom toho i u verze base cool je v materialech v autu psano, ze je "vybaveno mechanickou klimatizaci". Coz v realu znamena ventilator a klicky na okna, ale je tam pouzite slovo "klimatizace" takze by i tyhle auta mely filtr mit.
Benzín mi voní :-)
Toyota Auris 1.2 turbo
Yaris 1.33 VVTi
Yaris 1.0
Toyota Corolla 1.4
Toyota Corolla 1.6
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

Verzia base cool je prave s klasickou klimou _air condition:-) Nie automatickou, takze treba manulane nastavovat plus minus.. Jedine verzia base ju nema.
Ale suhlasim, ze filtre by mali byt. Ved miera znecistenia a alergii je vysoka.
Sama som zvedava ako to dopadne. Najviac ma vsak mrzi, ze clovek akosi strati doveru. Preverovat technicke vybavenie auta sa mi vobec nepaci:-( Tak ako ma kolesa, tak ma mat aj vsetko ostatne co suvisi s prevadzkou.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

ale keby aspon na to majitela auta upozornili pri preberani auta
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

mil píše:Verzia base cool je prave s klasickou klimou _air condition:-) Nie automatickou, takze treba manulane nastavovat plus minus.. Jedine verzia base ju nema.
Sice odbocime,ale Yarisy, ktore nemaju v nazve COOL, nemaju klimatizaciu,okrem SOL/LUX/TS. Pod pojmom klimatizacia rozumej tepelne upravovany vzduch v lete/zime pomocou kompresoroveho chladia ceho okruhu s pouzitim chladiva R134a,alebo ineho. Teply vzduch nasavame zvonka do auta - cez FILTER(ktory nemame),dalej ide cez lopatky ventilatora do sekcie vyparnika(chladica klimatizacie) v ktorom je uz v kvapalnom stave chladivo velmi nizkej teploty,ktoru pomocou koncovych elementov v potrubi privadzame tym ventilatorom dnu do kabiny. Pri manualnej klime,si musime tepelnu pohodu stale nastavovat sami podla toho ci uz je chladno dost,klima ide ako ju nastavime.Pri automatickej,je riadena elektronicky,tiez si musime sami navolit pozadovane stupne,ale senzory sa staraju o dodrzanie pozadovanej teploty.
tym som len chcel povedat,ze to nieje iba ventilator a klucka na okno. :D
Prave spomonany vyparnik je najcastejsim zdrojom alergii a chorob,lebo dochadza tam ku kondenzacii(mlaka pod kapotou auta v lete) a nanho sa lepi vsetok hnus,a pri roznych teplotnych pomeroch na rurkach sa rozne spravaju aj bakterie,ktore idu dalej do kabiny.
Dnes uz by mali mat tento filter aj auta bez klimy.Ci tych mozno 100sk nakaldovych na vyrobu je pre vyrobcov vela?
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Bobek
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobek »

Já mám Yaris Terra Cool 4/2006, při přebíraní jsem si všiml, že tam není filtr klimatizace, upozornil jsem prodejce, hned jej tam dodali, jsou to prý věci, které dodává prodejce do vozidel. Možná někde na to pozapomenou. :-)
Toyota Yaris 1.0 Terra Cool 2006
Yarda
Člen Týmu

Příspěvek od Yarda »

Mám model Terra Cool (12/2006), samozřejmě také bez filtru, jak jsem se přesvědčil. Nebýt této diskuse, tak jsem žil v bláhové víře, že tam je, jak by člověk podle manuálu a servisní knížky předpokládal :mad:

V autorizovaném servise mně potvrdili, že filtr není součást standardního vybavení - je prý stejně k ničemu! :roll:

Teď jenom přemýšlím, kde je chyba... ve výrobní továrně nebo nebo u českého generálního dovozce? Nedovážejí se sem jenom vozy bez klimatizace a filtrů? A všechny klimatizace se tu montují vlastně dodatečně, přičemž filtr není součástí tohoto kitu, nebo tam je, ale montáž dělají lidé, co mají výše uvedený názor?
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

YARDA, presne tak,nevieme kde je chyba,zatial ma Toyota CZ este nekontaktovala po 2x. Uvidime co mudre vymyslia, no dovtedy si radsej ten filter kupim z www.elit.sk za 410Sk.
A ten kto ti povedal ze je k nicemu ten filter, rad ti poslem filter z inych aut po 15tis km, a chod mu s nim vytriet ksicht a potom ho poziadaj, aby ti dal ten zbytocny filter z jeho auta,ked je mu k nicomu.
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Bobek píše:Já mám Yaris Terra Cool 4/2006, při přebíraní jsem si všiml, že tam není filtr klimatizace, upozornil jsem prodejce, hned jej tam dodali, jsou to prý věci, které dodává prodejce do vozidel.
tak to mas kliku :D, skoda len,ze si nato neupozornil uz vtedy...
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

Aj ja som napisala..do CR aj SR. Z CR prisiel klasicky dakovny mail s prislubom skoreho kontaktovania. SR zatial nic.
Ono nejde o tych par sto korun, ale pristup k zakaznikovi.
Yarda
Člen Týmu

Příspěvek od Yarda »

mio píše: no dovtedy si radsej ten filter kupim z www.elit.sk za 410Sk.
Dej prosím vědět, zda tam tento typ dobře pasuje a drží.
Yarda
Člen Týmu

Příspěvek od Yarda »

Zdá se, že to není jen česko/slovenské specifikum. Našel jsem zmínku o chybění filtru u modelu s manuální klimatizací i na anglickém fóru majitelů Yarisů: http://toyotaownersclub.com/forums/inde ... t&p=593682

V uživatelské příručce se píše, že o instalaci filtru informuje nálepka uvnitř odkládací schránky. Kdo ji tam nemá, nemůže si z hlediska práva vlastně stěžovat na chybějící díl :?

Určitě je však škoda, že na možnost dokoupení filtru není zákazník aktivně upozorněn, zejména u modelů s klimatizací. Filtr není ani zmíněn v tištěném katalogu příslušenství! V online katalogu doplňků na webu Toyoty je nabízen jen vylepšený typ filtru s aktivním uhlíkem, zmínka o obyčejném filtru chybí, jako by to byl pouhý náhradní díl a nikoli nadstandardní doplněk, který je třeba si dokoupit.
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Yarda píše:
mio píše: no dovtedy si radsej ten filter kupim z www.elit.sk za 410Sk.
Dej prosím vědět, zda tam tento typ dobře pasuje a drží.
Dnes som si tento filter kupil,sedi presne,je oznaceny sipkou urcujucou smer prudenenia vzduchu.Made in Germany.K filtru je aj stitok,na ktory si napisete datum a stav ODO km.Treba si to odlozit,a lepsie sa tak zorientujete pri vymene. Takisto sa mi Toyota CZ este neozvala. V knihe sa vyslovene pise ze POUZIVANIM klimatizacie s vybratym filtrom moze sposobit zhorsenie bezprasnej prevadzky a nasledne znizenie ucinnosti klimatizacie.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Yaris“