Klepání v zadní nápravě
- mentuli
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Klepání v zadní nápravě
Opět a zase přidávám spíše informační téma... 1.1.2008 (doufám, že v tomhle případě se to nebude řídit heslem "Jak na Nový Rok, tak po celý rok") mi zničehonic začalo něco klepat v zadní nápravě. Kvalitu jízdy ani pérování tlumičů to nijak neovlivnilo, ale tyhle zvuky mě vždycky dokáží rozhodit.
Klepe to při přejetí nerovností a zvuk vychází jakoby z kufru skrz zadní sedadla. Upozorňuji, že se to stalo z minuty na minutu ... ještě celé odpoledne jsem rozvážel rodinu a nic se neozvalo a najednou večer to přišlo.
Diagnóza servisu: Vymačkaná guma stabilizátoru
Cena dílů: jedna guma stabilizátoru asi 350,- Kč (v mém případě budou potřeba dvě)
Opravené to ještě není, jsem objednaný na pondělí.
Oprava je komplikovanější... jedná se sice o pitomost, která se vyloženě okamžitě opravovat nemusí, ale nedá se tam prý dobře dostat, proto výměna může trvat klidně půl dne!
Takže předpokládaná cena: 1500,- i s prací pokud to půjde dobře,
2000,- Kč a více pokud to půjde hůře
Servis: Toyka Servis Moravské Bránice
Klepe to při přejetí nerovností a zvuk vychází jakoby z kufru skrz zadní sedadla. Upozorňuji, že se to stalo z minuty na minutu ... ještě celé odpoledne jsem rozvážel rodinu a nic se neozvalo a najednou večer to přišlo.
Diagnóza servisu: Vymačkaná guma stabilizátoru
Cena dílů: jedna guma stabilizátoru asi 350,- Kč (v mém případě budou potřeba dvě)
Opravené to ještě není, jsem objednaný na pondělí.
Oprava je komplikovanější... jedná se sice o pitomost, která se vyloženě okamžitě opravovat nemusí, ale nedá se tam prý dobře dostat, proto výměna může trvat klidně půl dne!
Takže předpokládaná cena: 1500,- i s prací pokud to půjde dobře,
2000,- Kč a více pokud to půjde hůře
Servis: Toyka Servis Moravské Bránice
Toyota Avensis 2.0 Linea Sol (1998) 94 kW
Dle Tveho bydliste soudim, ze tam asi moc snehovo vetrno nemate. Chci tim rict, ze nevim jak to kluci v servisu diagnostikovali, kdyz se tam neda dostat - jak pises, ale muze to byt klidne vliv okolniho prostredi. Z vlastni zkusenosti vim, ze v zime se auto po zvukovo mechanicke strance chova dost odlisne. Bydlim na Vysocine a tady je uz v zime skutecne zima. Co muzou zpusobit ruzne zmrazky a kusy ledu, tam kde to nepatri, bych mohl vypravet. To pak ty ruzne vrzaci a bouchaci zvuky jsou vsude. Nevim jestli ma tvuj vuz studeny odchov a tudiz se na nem v zime postupne sajrat usazuje a nebo to v teple garazi vsechno pekne stece. Muze to byt stabilizator, ale klidne taky kus ledu nebo primrzlej kaminek. Je to ale jen dohad.
- mentuli
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Úpřímně mě opravdu nenapadlo, že by to mohlo dělat i z důvodu nějakých zmrzlých zbytků v nápravě nebo zamrzlé gumy ... a neříkám, že to není možné! Jenže mě to fakt štve a nemůžu se dočkat, až to bude vyměněné...
Ono jde taky o to, že ty gumy nebyly v dobrém stavu už když jsem auto koupil... tzn. vrzání při přejetí nerovností.. jakmile se do toho přidalo to klepání, tak jsem se naplno rozhodl, že to nechám vyměnit...
Servis u Toyky je trochu dražší a solidní.. ve skutečnosti je spíše soukromník, který si ale i při blbé výměně rozvodů všiml, že mi chyběla krytka vedle mlhovky a sám od sebe mi ji tam dal (blbost, ale toho si třeba i cením).
Nechám to sice opravit nejspíš draze, ale nijak mně to žíly netrhá, když budu vědět, že auto bude zase dlouho po týhle stránce v pořádku.
Ono jde taky v podstatě o to, že se vlastnímu tatovi (vlastník nového BMW 525i a 116i) snažím ukázat, že jsem za svoje vlastní peníze nekoupil šunku a už jen z blbého klepání nápravy, by ze mě zas dělal vola
Ono jde taky o to, že ty gumy nebyly v dobrém stavu už když jsem auto koupil... tzn. vrzání při přejetí nerovností.. jakmile se do toho přidalo to klepání, tak jsem se naplno rozhodl, že to nechám vyměnit...
Servis u Toyky je trochu dražší a solidní.. ve skutečnosti je spíše soukromník, který si ale i při blbé výměně rozvodů všiml, že mi chyběla krytka vedle mlhovky a sám od sebe mi ji tam dal (blbost, ale toho si třeba i cením).
Nechám to sice opravit nejspíš draze, ale nijak mně to žíly netrhá, když budu vědět, že auto bude zase dlouho po týhle stránce v pořádku.
Ono jde taky v podstatě o to, že se vlastnímu tatovi (vlastník nového BMW 525i a 116i) snažím ukázat, že jsem za svoje vlastní peníze nekoupil šunku a už jen z blbého klepání nápravy, by ze mě zas dělal vola

Klepání zadní nápravy
Zdravím, tuto závadu jsem sám osobně řešil musím souhlasit se servisem. Gumičky nestojí svět, myslím, že jsem je sehnal kolem 200,-ks a opravu jsem si nakonec udělal sám. Není to žádná sranda, protože ty pouzdra jsou skutečně pod nápravou a je potřeba odstranit celkem dost věcí, než se tam dostanete. navíc jsem utrhnul 2 šrouby, takže jsem na tom strávil skutečně půl dne. Nevím, jak to mají ostatní Toyoty, ale Avensis to nemá zrovna chytře vyřešené. Dělal jsem to na několika Mitsubishi a byla to proti Toyotě fraška. Dělal jsem to i na předku a tam se mi to podařilo ošulit. Dá se tam dostat, když se odmontuje kolo, tak z boku a jedno pouzdro mi trvalo, tak hoďku. Taky doporučuji mrknout na kosti, taky mně zlobily. Teď už mám ale klid, doufám, že na dlouho, jinak má Avouš podvozek moc fajn 

To by me vazne zajimalo, jak to s tou krytkou je. Pokud se bavime o cerne plastove krytce na leve strane vedle mlhovky, tak mi tam taky chybi. Na prave strane ji mam. Kdyz jsem se na to ptal v servisu, tak mi bylo sdeleno, ze na te leve strane neni zamerne, jelikoz tudy turbo nasava vzduch (motor 2.0TD). Takze nevim, jestli mne nehoupali. Urcite je to za par kacek, a radsi bych ji tam mel, pac ten cumacek by vypadal lip. Ale nevim, jestli tam ma byt, ci nikoli.mentuli píše:...si ale i při blbé výměně rozvodů všiml, že mi chyběla krytka vedle mlhovky a sám od sebe mi ji tam dal (blbost, ale toho si třeba i cením).
- mentuli
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
No a teď kterou stranu máš přesně na mysli. Ono není levá jako levá, pokud to bereš jako z ridičova pohledu nebo při pohledu na auto zepředujarmil píše:To by me vazne zajimalo, jak to s tou krytkou je. Pokud se bavime o cerne plastove krytce na leve strane vedle mlhovky, tak mi tam taky chybi. Na prave strane ji mam. Kdyz jsem se na to ptal v servisu, tak mi bylo sdeleno, ze na te leve strane neni zamerne, jelikoz tudy turbo nasava vzduch (motor 2.0TD). Takze nevim, jestli mne nehoupali. Urcite je to za par kacek, a radsi bych ji tam mel, pac ten cumacek by vypadal lip. Ale nevim, jestli tam ma byt, ci nikoli.mentuli píše:...si ale i při blbé výměně rozvodů všiml, že mi chyběla krytka vedle mlhovky a sám od sebe mi ji tam dal (blbost, ale toho si třeba i cením).

Takže takhle... mě chyběla ta černá plastová krytka z ridičova pohledu na pravé straně.. tzn. naproti spolujezdcovi. To co ti řekli v servisu je podle mě blbost! Znám pár lidí, co má stejnou generaci Avensise (dokonce i ty, co maj stejnou motorizaci i karoserii) a krytky tam měli obě

Nemůžu rozhodně tvrdit, že v servisu z tebe dělali vrtuli, proto bude asi lepší, když se zeptáš někoho, kdo má stejný model, generaci a motorizaci... Ale já si osobně myslím, že tam měla být!!!
Zdravím všechny,ještě k těm gumám stabilizátoru.Je to přesně ta věc,která když začne bouchat tak člověka dovede nejvíc nas...Upřímě řečeno jsem čekal kdy se tady todle téma objeví,jelikož jsem si s nima užil až moc.Aspoň že ne u Toyoty.Ale čekám,že se to může kdykoli objevit!U Opela Vectra 1.gen.bouchaly přední takovym stylem že se v tom skoro nedalo jet.Soukromníci řekli,že by motor musel ven!!!Teda nadzvihnout - to byste nezaplatil...U Srby mi nebyli ani schopný říct co s tim.Tak starej model jsme tu neměli ani nepamatujem!Zajímavý bylo,že to nejvíc mlátilo v zimě nebo i v létě v chladu.Na dovolený u moře v 35st - ticho ani bum.A takovejch věcí tam bylo,proto šla do světa a teď čekám co se vyvrbí u Ave.Takže jak píšete nějaká oprava ve zn.servisu za 1500,-toje supr cena!Aje po starosti,takže to má Ave skvěle vymyšlený.U Vectry to vlastně nešlo snad ani udělat...!! Věříte ??
- olstrane
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Tomu se snad nadá věřit že by si autorizovaný servis nevěděl rady. U golfů a bory jsou taky vpředu a mění se dost často a stačí jen vyvěsit kola a povolit šrouby klem a tak dál prostě poho. Horší jsou tyčky to je pakec, ale když to dělá někdo denně tak je to pro něj brnkačka. S tou teplotou u který to dělá je to jasný. Stejně jako na zimu se dávají zimní pneumatiky, protože letní by byly tvrdý jako hokejový puky, tak i guma stabilizátoru v zimně ztvrdne a v létě změkne a tiše pruží i s mezerou.
Leva je od jakziva leva a prava je hold prava. Leva je ridic, prava spolujezdec. Je to tak na ND, je to tak v uzivatelskem i servisnim manualu. Takze polopate, ta krytka u mlhovky pred ridicem. Tu pravou samozrejme mam. Na levy strane jsem ji videl u stejneho modelu jak mam, bohuzel na parkovisti a nebylo zrejme, zda-li to byl diesel nebo benzin. Pokud zna nekdo fundovanou odpoved budu rad. Diky.mentuli píše:Ono není levá jako levá, pokud to bereš jako z ridičova pohledu nebo při pohledu na auto zepředu.
Avensis combi wagon, 2.0 TD, 2C-TE, 1999, stříbrná metla - král je mrtev
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla
- mentuli
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Nemusíš ze mě hned dělat vola... vím, která je levá a která pravá na autech, jen jsem nevěděl, jestli to víš ty... napadlo mě, že ses třeba podíval zepředu na auto a řekl sis "ha mně chybí levá plastová krytka" a ono je to ve skutečnosti pravá třeba ... tak to, aby mezi náma bylo jasno, ok? Tož jsme oba zjistili, že každýmu z nás chyběla jiná.. mně na pravé, tobě na levé ...jarmil píše:Leva je od jakziva leva a prava je hold prava. Leva je ridic, prava spolujezdec. Je to tak na ND, je to tak v uzivatelskem i servisnim manualu. Takze polopate, ta krytka u mlhovky pred ridicem. Tu pravou samozrejme mam. Na levy strane jsem ji videl u stejneho modelu jak mam, bohuzel na parkovisti a nebylo zrejme, zda-li to byl diesel nebo benzin. Pokud zna nekdo fundovanou odpoved budu rad. Diky.mentuli píše:Ono není levá jako levá, pokud to bereš jako z ridičova pohledu nebo při pohledu na auto zepředu.
A jinak pro ostatní ... vrátil jsem se právě z toho servisu.. celková cena 1744,- Kč a jsem velmi spokojen! Nejenže zmizelo to klepání, ale dokonce i jiné pazvuky, které zadní náprava vydávala! Takže paráda ...
Klid zbrani. Sem to tak nemyslel, nemusis se hned curit. Za sedmnact stovek to je dost dobry. Kdyz odectu cenu dvou gum, 2x 350,-Kc, tak zbyva tisicovka na praci. Dve hodiny to urcite zabralo, mozna i vic.mentuli píše:Nemusíš ze mě hned dělat vola... vím, která je levá a která pravá na autech, jen jsem nevěděl, jestli to víš ty...
Avensis combi wagon, 2.0 TD, 2C-TE, 1999, stříbrná metla - král je mrtev
- mentuli
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Jo sorry .. trochu jsem možná vylítl... auto jsem tam byl dát hned po noční šichtě, takže jsem nespal a ještě čekal ve městě, kdy to bude hotové ... no mazec únava... a pak jsem přijel dom úplně zničenej a mrkl sem ...jarmil píše:Klid zbrani. Sem to tak nemyslel, nemusis se hned curit.mentuli píše:Nemusíš ze mě hned dělat vola... vím, která je levá a která pravá na autech, jen jsem nevěděl, jestli to víš ty...
Ale jak jsem říkal! Z tý opravy a celkově z auta mám zase velkou radost...