Vstrik nebo zhavici svicka?

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
jarmil
Řidič

Vstrik nebo zhavici svicka?

Příspěvek od jarmil »

Cau lidi,
tak mi po dvou letech Ave 99 diesel (170000 km) pripravil prvni vetsi orech. Klesly teploty pod -8 Celsia a ja musim zhavit trikrat a vic aby chytnul. Kdyz pak naskoci, a pomalu se rozjedu, tak jako by motor pokulhaval (potrvahal), jako kdyby jel jen na tri valce. Tipoval jsem naftu, natankoval jsem u jiny pumpy, porad stejne. Po ohrati je to uz dobry. Takze to tipuju na zhavici svicky nebo vstrik. Svicku zmerit dokazu, ale nevim jak nejlip odzkouset vstrik. Kdysi u traktoru jsem jej vytocil a pustil do nej tlakovy vzduch a musela z neho jit jen mlha - pokud byl dobrej. Nevim, jestli to muzu takhle praktikovat i u Ave. Kdyby to bylo svickou, tak si myslim, ze po dejme tomu 1 minute, uz musi byt ve valci takova teplota, ze uz to nebude znat. Jenze to trva cca tak 5 minut. Nez mi zacne ukazovat rafika teploty vody. Takze spis asi ten vstrik. Nevite nekdo orientacne ceny (vstrik, svicka). Uvitam jakykoli postreh. Diky vsem.
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

To, že žhavicí svíčka dává předepsaný odpor neznamená, že je v pořádku. Sám jsem se jednou takhle nachytal a navztekal, od té doby to kontroluji vizuelně - vyndám svíčky, nechám někoho nažhavit a ihned zjistím, zda jsou všechny v pořádku.
Obrázek
jarmil
Řidič

Příspěvek od jarmil »

ombre píše:To, že žhavicí svíčka dává předepsaný odpor neznamená, že je v pořádku. Sám jsem se jednou takhle nachytal a navztekal, od té doby to kontroluji vizuelně - vyndám svíčky, nechám někoho nažhavit a ihned zjistím, zda jsou všechny v pořádku.
To je jasny. Merim to i proudove (klestakem). Studenaky jsou znama vec.
olstrane
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olstrane »

ombre píše:To, že žhavicí svíčka dává předepsaný odpor neznamená, že je v pořádku. Sám jsem se jednou takhle nachytal a navztekal, od té doby to kontroluji vizuelně - vyndám svíčky, nechám někoho nažhavit a ihned zjistím, zda jsou všechny v pořádku.
Ten kluk má pravdu nejlepší je kontrola vlastníma očima a navíc svíčka se třeba u nových volksvagenu mění jedna už hned v garanci a to je podle měření taky dobrá jenom že výrobce přišel na výrobní vadu a tak pár tisícovek aut svolává. Jináč vstřik jako takovej bude stát minimálně 25tis. Rozebrat se to bude asi muset možná tam bude stačit vyměnit sada těsnení popř. podložka pod vstřikem.
Toyota Avensis Terra 2.0 VVT-i ´01
Land Cruiser FJ 40 na mě čeká v USA

ex-Toyota Corolla E10 4E-FE ´95
Obrázek
iman
Člen Týmu

vstřik..

Příspěvek od iman »

Ahoj, vstřiky na všech dieslech co jsem měl jsem zkoušel na ručních zkoušečkách. Postup je jak píšeš, jenom bych zpočátku prostříkl několikrát prudce a potom pomalu do předepsaného tlaku. Tryska by neměla ukápnout
jen rozprašovat. Problém nastává někdy při výměně trysky, nechce se jí ze vstřikovače ven. Je třeba taky vyčistit dosedací plochu v motoru a vyměnit podložku na držáku trysky. Při výměně jehly v trysce dát pozor nedotýkat se nové jehly rukou je lapovaná. Ještě pri tom tlakování je dobré si změřit jak tryska drží tlak, měří se na čas / hodnoty u ávoše neznám /. Ale věřil bych i tomu, že to dělá žhav. svíčka. Dožhavení může totiž klidně trvat i 6 minut.
Z Volva na Toyotu????
Toyota Starlet 1300
Toyota Avensis 2.0
iman
Člen Týmu

vstřik..

Příspěvek od iman »

Tipju spíš svíčku, je to levnější :D
Z Volva na Toyotu????
Toyota Starlet 1300
Toyota Avensis 2.0
montanius
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Ako skontrolujes tie zhaviace sviecky?

Příspěvek od montanius »

Mam podobny problem (uz som pisal inde na fore, radili mi tankovat OMV - to robim a bez zmeny). Musim zhavit 2x za studena aby chytil ale potom ide plynule a aj 6x pri teplom motore ak startujem neskor. Ked ale vypnem zohriaty motor a do par minut startujem, okamzite chyti aj bez zhavenia, teda u mna asi vstrekovanie OK. Ako skontrolujes tie zhaviace sviecky? Odpor chapem, premeram vsetky a ak je podobny, je to OK. Vizualne sa ma sviecka rozpalit, do cervena?
olstrane
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Re: Ako skontrolujes tie zhaviace sviecky?

Příspěvek od olstrane »

montanius píše:Mam podobny problem (uz som pisal inde na fore, radili mi tankovat OMV - to robim a bez zmeny). Musim zhavit 2x za studena aby chytil ale potom ide plynule a aj 6x pri teplom motore ak startujem neskor. Ked ale vypnem zohriaty motor a do par minut startujem, okamzite chyti aj bez zhavenia, teda u mna asi vstrekovanie OK. Ako skontrolujes tie zhaviace sviecky? Odpor chapem, premeram vsetky a ak je podobny, je to OK. Vizualne sa ma sviecka rozpalit, do cervena?
Ta svíčka musí být do červena, ale při teplém motoru je to nesmysl se žhavením, protože motor je teplý a směs paliva má lepší podmínky pro start než když je to studený. Spíš bych se zkusil podívat jestli tam neni vzduch a zacpaný palivový filtr popř. ucpané odvzdušnění nádrže (to ale by vlastně nemělo vliv je-li motor teplý nebo studený). Tak sázim na ten vzduch s filtrem.
Toyota Avensis Terra 2.0 VVT-i ´01
Land Cruiser FJ 40 na mě čeká v USA

ex-Toyota Corolla E10 4E-FE ´95
Obrázek
tupolev160
Člen Týmu

Re: Vstrik nebo zhavici svicka?

Příspěvek od tupolev160 »

jarmil píše:Cau lidi,
tak mi po dvou letech Ave 99 diesel (170000 km) pripravil prvni vetsi orech. Klesly teploty pod -8 Celsia a ja musim zhavit trikrat a vic aby chytnul. Kdyz pak naskoci, a pomalu se rozjedu, tak jako by motor pokulhaval (potrvahal), jako kdyby jel jen na tri valce. Tipoval jsem naftu, natankoval jsem u jiny pumpy, porad stejne. Po ohrati je to uz dobry. Takze to tipuju na zhavici svicky nebo vstrik. Svicku zmerit dokazu, ale nevim jak nejlip odzkouset vstrik. Kdysi u traktoru jsem jej vytocil a pustil do nej tlakovy vzduch a musela z neho jit jen mlha - pokud byl dobrej. Nevim, jestli to muzu takhle praktikovat i u Ave. Kdyby to bylo svickou, tak si myslim, ze po dejme tomu 1 minute, uz musi byt ve valci takova teplota, ze uz to nebude znat. Jenze to trva cca tak 5 minut. Nez mi zacne ukazovat rafika teploty vody. Takze spis asi ten vstrik. Nevite nekdo orientacne ceny (vstrik, svicka). Uvitam jakykoli postreh. Diky vsem.
Ac o máš jako za motor, bratře
jarmil
Řidič

Příspěvek od jarmil »

2C-TE, bratre.
tupolev160
Člen Týmu

Jarmile,Jarmile.... Vstřik Denso DN0PD 650 za1300 až 1400 vcetně DPH, to je nějak moc. Žmav. svíčka 400-600 za kus včetně DPH. Tlak je 150+-5 Barů u nového . Mez je 137 u opotřebeného. /moc se mi ty hodnoty nezdají.../ JO a neplést vstřik a vstřikovač.
jarmil
Řidič

Příspěvek od jarmil »

tupolev160 píše:Jarmile,Jarmile.... Vstřik Denso DN0PD 650 za1300 až 1400 vcetně DPH, to je nějak moc. Žmav. svíčka 400-600 za kus včetně DPH. Tlak je 150+-5 Barů u nového . Mez je 137 u opotřebeného. /moc se mi ty hodnoty nezdají.../ JO a neplést vstřik a vstřikovač.
Proc se ti nezdaj ty hodnoty? Zdaji se ti nizke? Ja si vstrik (trysku) a vstrikovac nepletu.
tupolev160
Člen Týmu

Zdá nezdá , je to tak .. 155-137=18 a to se mi zdá hodně.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“