co to je?

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
warrior
Manager Týmu

co to je?

Příspěvek od warrior »

zajimalo by me k cemu to slouzi (fotka je v osobni galerii,ta prvni).Jenom abych to upresnil,je to za vzduchacem.Neni to nahodou vzduchova vaha :? ?
celica 1,6
lizzard
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lizzard »

jedno ti řeknu určitě váha vzduchu to rozhodně není :wink: ale co to je ti neporadim
http://lizzzard.rajce.idnes.cz/

Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

je to čidlo na taplotu nasávanýho vzduchu :)
1,6 nemá váhu vzduchu(svym způsobem díky bohu)
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

garfielld píše:je to čidlo na taplotu nasávanýho vzduchu :)
přesně tak čidlo, a nemělo by tam jen tak volně ležet, ale zasunuté pod vzduchovým filtrem. :lol:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
warrior
Manager Týmu

Příspěvek od warrior »

jo dik.No a dneska se mi vyskytl jeden problem.Pri "prudke" akceleraci(1,6sti),se mi rozsvitila kontrolka "vykricnik",po ubrani plynu se zase vypla.Dival jsem se jestli to neni zase olej,ale ten byl v limitu,ale radeji jsem ho dolil.Pak jsem to zkusil znova a zase,tak ja nevim.Snad se mi motor zase nerozsype :cry:
celica 1,6
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Asi se ti preliva brzdovka v nadrzce, mrkni jestli ji tam mas dost.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
warrior
Manager Týmu

Příspěvek od warrior »

jasny hned zkontroluji co se bude dat
celica 1,6
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.matess »

garfielld píše:je to čidlo na taplotu nasávanýho vzduchu :)

z čehož plyne že když do čeldy na 1.6 dám místo té krásné černé bedýnky kit přímého sání - trubka s konus filtrem tak fo bude v pohodě fachčit?? je mi jasný že to nepřidá výkon ani nic podobnýho ale líbí se mi to :oops:
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

martin.matess píše:z čehož plyne že když do čeldy na 1.6 dám místo té krásné černé bedýnky kit přímého sání - trubka s konus filtrem tak fo bude v pohodě fachčit?? je mi jasný že to nepřidá výkon ani nic podobnýho ale líbí se mi to :oops:
Bude to fungovat, pokud někam za konus připojíš to čidlo teploty, a pokud odstíníš konus, aby nenasával teplý vzduch od motoru.
Obrázek
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.matess »

totok mi došlo stou teplotou od motoru, ale to čidlo musim cpát hned do konusu?? nestačilo by do trubky hned kousek za konusem??
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

stačí

Příspěvek od micron »

martin matess> normálně vyhodíš tu krabici, a napojíš tam konus... čidlo můžeš dát kam chceš... 4 roky sem ho měl pověšenej kousek od konusu, teď je položenej na konusu... je to fuck a na teplej vzduch se můžeš víš co... celdě je to naprosto putna... 5 let jezdim s konusem a NIKDY auto neprotestovalo, ani když tam bylo opravdu horko... naprosto v pohodě. takže žádný odstínění ap. picoxiny no needed, to sou blbosti co maximálně uspokojej jen tvoje estetično, ale autu je to totálně jedno- u 2.0 GTi 100% prověřeno :wink: + hlášky typu že se auto může dusit? tak to mě akorát tak rozesměje! to je total demence! u 2.0 Gti to pravidlo prostě 100pro neplatí. u 1.6 asi taky.
ps a ta trubka je taky na víš co.... na prt... klidně to napoj na tu gumovou... a neni co řešit. :-) kitt byl knight rider :wink:
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
saus
Řidič

Re: stačí

Příspěvek od saus »

micron píše:martin matess> normálně vyhodíš tu krabici, a napojíš tam konus... čidlo můžeš dát kam chceš... 4 roky sem ho měl pověšenej kousek od konusu, teď je položenej na konusu... je to fuck a na teplej vzduch se můžeš víš co... celdě je to naprosto putna... 5 let jezdim s konusem a NIKDY auto neprotestovalo, ani když tam bylo opravdu horko... naprosto v pohodě. takže žádný odstínění ap. picoxiny no needed, to sou blbosti co maximálně uspokojej jen tvoje estetično, ale autu je to totálně jedno- u 2.0 GTi 100% prověřeno :wink: + hlášky typu že se auto může dusit? tak to mě akorát tak rozesměje! to je total demence! u 2.0 Gti to pravidlo prostě 100pro neplatí. u 1.6 asi taky.
ps a ta trubka je taky na víš co.... na prt... klidně to napoj na tu gumovou... a neni co řešit. :-) kitt byl knight rider :wink:
Tak teď sem nepochopil jestli to micron myslí vážně nebo si jen dělá prdel :D :D :D
Celica 4WD turbo 5.gen
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Asi to myslí vážně,ale tak trochu se plete,protože jináč by od výroby taky nebylo vedení vzduchu zpoza nárazníku.Chladnější vzduch je totiš bohatší na kyslík a ten jak všichni víme podporuje hoření.Viz napříklat sváření plynem že :wink:
Teť ovšem záleží jak ti řídící jednotka upraví smněs při zmněně teploty z tohodle čidla.Když bys dal čidlo úplně až k motoru a nasával studený vzduch z nárazníku náporovým otevřeným sáním,tak by to mohlo být zajímavý.Asi by to moc dobrý nebylo.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

martin.matess píše:totok mi došlo stou teplotou od motoru, ale to čidlo musim cpát hned do konusu?? nestačilo by do trubky hned kousek za konusem??
Kdo píše, že do konusu ;)? Já jsem psal "někam za konus." Takže odpověď zní - ano, stačilo. Každopádně ho tam dej, není tam pro legraci.

2 Tonda: Ne, chladnější vzduch není bohatší na kyslík, "pouze" má vyšší hustotu, takže se do válce dostane více vzduchu, tzn. objem vzduchu ve válci o vyšší hmotnosti. Navíc nezahřátý vzduch lépe ochlazuje spalovací prostor.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Celica“