Koupit MR2 Mk.1 ???

vše ohledně modelové řady MR2
Vavris
Člen Týmu

Koupit MR2 Mk.1 ???

Příspěvek od Vavris »

Zdravim. :)
Ma jeste v dnesni dobe cenu porizovat si 20 let starou MR2 ?? Resp. jaka je pravdepodobnost ze koupeny kus bude dale jezdit a kolik cca bude potreba vrazit penez do nejakeho typickeho exemplare ktery se prodava za cca 60.000.
je mi jasne, ze je muj dotaz velmi nekonkretni, ale urcite tu mate zhruba prehled o tom, v jakem stavu MR2ky byvaji...

diky moc
live is too short to driving boring cars...
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

No, záleží co s ní zamýšlíš, je to přes dvacet let staré auto.
Obecně dost reznou, u motoru je to velká sázka do loterie - i když vydrží dost, většinou nebývají v dobrém stavu.
Moc bych nepočítal s tím, že za ty peníze seženeš u nás pěknej kousek. Pokud si chceš zařídit nějakýho pěknýho youngtimera bez práce, hledal bych na západ od Rozvadova a nebál bych se přitlačit s penězma. V čím lepším stavu koupíš, o to méně práce a investic.
Pokud si chceš něco zrenovovat, je celkem jedno, jestli koupíš za 60k nebo za 30k, pokud bude rozumná kasle. Konečné náklady budou přibližně stejné. Mezi 100-200k.
Jakuza
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakuza »

kup moji.. MR2 - MKII :-) prodavam ji ted za 190 000,- a za ni dam ruku do ohne.. :-) i zaruku na ni klidne dam :-)
http://www.hifonics.cz/

MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash :-(
Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
Vavris
Člen Týmu

Příspěvek od Vavris »

Co s ni zamyslim, renovaci urcite ne - na tu jsem moc levy :) Spis ten pekny kousek, ktery by se udrzoval v solidnim stavu jenom tak pro vikendove radovanky.

Jsem student, rozpocet max. 100.000 vcetne ponakupnich oprav. Mno, jsem asi vylecen, tudy cesta nepovede :)
Fandisek
Člen Týmu

Příspěvek od Fandisek »

ja nedavno prodal tuhle za 45 kulí Obrázek .Když budeš potřebovat někdy nějaky díly,plechařinu,světla,převodovku atd. tak vše mám :)
Vavris
Člen Týmu

Příspěvek od Vavris »

Eh, skoda ze ji neprodavas uz ted... Uz sem ji nekde videl... Akorat nevim kde, na nejaky tuning sraz bych to tipl, vim ze to bylo jedno z mala aut, ktere se mi libilo :)
Mno, jestli e vyskytne nejaky fajn exemplar, tak se pripadne na dily urcite oizvu, ale kdovi jak to nakonec dopadne, docela me to odradilo, kdyz tady vyse hodili ty cifry na uvedeni do dobreho stavu...
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

To mas tak , ja mel doma skoro vrak Celicy z roku 90 koupenej za 15 tisic. Motor byl v hajzlu, prahy shnily, cely rezavy, pak se valela chvily ve vlhky garazi, to to jeste zhorsilo. Pak jsem ji zacal renovovat a celkem jsem do ni vrazil i s nejakejma vylepsenima , ktery by se dali odpustit, dalsich 60 tisic a jeste neni uplne hotova. A to jsem koupil levne motor a spousty nahradnich dilu tady od lidi z klubu a delal jsem skoro vsechno doma a tri ctvrte roku. :!:

Takze kdyz si koupis auto za 50 tisic , budes do toho muset vrazit pri stesti dalsich 15 - 30 na normalni bezny opravy a vymeny - mouchy to ma vzdycky a je lepsi je podchytit vcas, plus dulezita vec : prace - ta je nejdrazsi samozrejme.

To auto je pro toho kdo nelituje penez a vi jakou sqelou karu si kupuje. a je opravdu na takovi to obcasny jezdeni , jinak je celkem neprakticky.

Takze do 100 tisic se vejdes, je to supr auto , ne kazdymu se libi , me jo , ale ostatni vlastnosti ty osatni presvedci.
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

2 Pavo: jak jsem psal, pokud to bude chtít dělat pořádně - 100-200 tisíc. Vždyť jenom slušnej lak pod 25k na celý auto ti nikdo neudělá.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

BRunner píše:2 Pavo: jak jsem psal, pokud to bude chtít dělat pořádně - 100-200 tisíc. Vždyť jenom slušnej lak pod 25k na celý auto ti nikdo neudělá.
no novej lak jsem tam nezapocital :D , preci jen z toho nedelame showcar, ale mas pravdu,

na to aby si z toho auta mel opravdovou radost tak musis prihodit vic, cim min das - tim te bude vic stvat - jako ta moje mě :wink:

jinak plati ta zasada ze vsechno se da celkem dobre opravit krome karoserie , jak rikal BRunner

tohle auticko bych bral, akorat vim ze obcas by me nastvalo ze nemuzu odvizt vic lidi a nebo nejakej vetsi nakup :) az budu starej, tak to bude peknej veteran ( uz je )

za 100,-tis. na tom budes jako ja na celice- takze budes mit puvodni lak, tlumice nevymeneny, a vnitrek motoru bez zasahu a budes doufat ze jeste neco vydrzi
-tak jsem na tom ja, upozornuju svepomoci

za 200,- budes mit auto jako novy a nic se tomu nevyrovna - to je na tom to pozitivni :D
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Mám atypickou Corollu a už ji skládám od listopadu 2004 a celkem mně už vyšla zhruba na 60 tisíc a to mně ještě čeká vymněnit a opravit pár věcí a lak.No na devadesáti budu určitě.Dříve jsem si to nechtěl přiznat,ale je to bohužel tak.Ale nelituju toho.....budu mít auto který se mi líbí a to ve stoprocentním stavu.Někdo řekne.....stará šunka za devadesát tisíc,ale nevidí to,že je vše nový a tím pádem stoprocentně spolehlivý.Lepší než koupit novější auto a jen čekat co se pokazí.To bych se určitě unudil. Hrabu se v tom totiž rád a s chutí :twisted:..............a o tom to je.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
M.S
Člen Týmu

Příspěvek od M.S »

Tonda píše:...Lepší než koupit novější auto a jen čekat co se pokazí.
Zdravím pánové a souhlasím, to je přesně můj názor.
Proto bych chtěl MK1ku a dotaz mám podobný tomu prvnímu-cenový relace v reichu jsou dvě: 30tisíc Kč a 90tisíc kč. Finální cenu bych rád do cca 110tisíc za auto bez jakýhokoliv tuningu.

-Když koupím levnější, psali jste několikrát, že bude dost možná shnilá. Otázkou je, kdo bude chtít vyvařovat podlahu na autě na který nesežene lemy, blaníky, prahy...zkrátka nic. Bez ohýbačky tedy asi ani ránu. A pak po totální renovaci skeletu, vejdu se do 110tisíc?
-Ale bude volba za 90tisíc 100% zdravá? Tak mám dilema...

Co se týká zbytku, nový náplně jsou samozřejmostí, nejradši bych i fungl třmeny, kotouče a destičky, pokud by se jednalo o tu total-stavbu.

Motor po 130000km, to jest další otázka (doufám že nešvindlujou). Co vše se dá tady koupit nový, co solidní starší bez risku vady a co vůbec motory vydrží, viděl jsem dost i po 200000km. Do čeho je dobře zainvestovat atd. Není lepší koupit třeba auto po 200tisících a postupovat s motorem stejně jako se zbytkem? Konkrétněji: Jdou tu sehnat starší resp. nový díly abych motor "omladil" na najeto cca 50tisíc?

Tak prosím o rady do začátku, třeba jsou moje úvahy dost zcestný, ale zejména tim skeletem jste mě dost postrašili...
díky moc
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Memi snazsi nez obet obe dve a podivat se. I kdyz v reichu je to vetsi problem a clovek muze vyhodit prachy a zjistit ze ani jedna za to nestoji. Osobne bych radsi koupil auto bez motoru ale s bezvadnou kastli - opravdu je to ta nejhorsi vec , ktera se i neskutecne prodrazi.

Motor v MR2 je 4A-GE - je docela castej a da se na nej sehnat snad uplne vse. S opravou nejsou problemy - pretesneni , ulozeni kliky atd.. - normalni veci pri GO.

Nove kotouce , desticky to je skoro samozrejmost , trmeny vydrzi vecnost ale nekdy nejsou na skodu vymenit ( neni nutnosti )

Hlavne vsechno krome kastle je da se rici "plug and play" koupite a vymenite. Jedna dalsi ze zasadnich veci je to ze kdyz je kastle vic narezla , jsou vic nerezly i sroubky - takze pokud neco delate tak se castejc ulomi ( neni to ale zasada ) a to je pekne k nasrani pri jakykoliv oprave.

Osobne si myslim ze at koupis jakoukoli nebude 100% zdrava , pokud narazis na 80% zdravost mas vyhrano a tim ze ty osatni procenta dela podvozek, brzdy a tohle ostani co se da bez problemu vymenit.

Ja bych to videl takhle: sjel bych se podivat na co nejvic kusu ( je to tezky to je jasny ) pri stesti bych koupil neco mezi 50-70 tisici - zdrava kastle podminkou ( s tim souvisi i lak - kdyz nebude poskrabanej tak aby to rezlo tak by mi to tolik nevadilo ) , zadny lity kola - abych srazil cenu, zadny tuning , nechal bych zkouknout motor a pokud by nevykazoval nejake zavady nekuchal bych ho - vzdycky je s motorem sazka do loterie (Go by mohlo vyjit okolo 20 tis. ).

Vymenil bych komplet podvozek, brzdy ( komplet ), a dalsi veci a modlil se aby mi motor vydrzel ( to delam s tou moji celicou do ted kdyz tocim vetsi otacky , rikam si : hlavne se nezadri )

P.S. motor mas vymenenej za den ale vymena pitomejch prahu bude trvat dyl a bude stat stejne. O blatnikach nemluve.

Jinak to auto za 30 na tom muze bejt stejne jako za 90. Nikdy nevis
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

to M.S-můj motor v druhý generaci mr2 má nalítáno 180.000 a je v supr stavu,koupil jsem se 170.000 najel sem s tim necelejch 10.000 a s ničím ani nejmenší problém-nedolejval sem ani kapku vody ani voleje-záleží vždycky od kusu
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

jinak kdysi sem viděl na ebayi první generaci mr2-po majiteli autosalonu toyota, najeto asi 14.000km-ale chtěli za ni asi 11.000 euro-holt veterán:-)
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

Odpovědět

Zpět na „MR2“