Tonda píše:...Lepší než koupit novější auto a jen čekat co se pokazí.
Zdravím pánové a souhlasím, to je přesně můj názor.
Proto bych chtěl MK1ku a dotaz mám podobný tomu prvnímu-cenový relace v reichu jsou dvě: 30tisíc Kč a 90tisíc kč. Finální cenu bych rád do cca 110tisíc za auto bez jakýhokoliv tuningu.
-Když koupím levnější, psali jste několikrát, že bude dost možná shnilá. Otázkou je, kdo bude chtít vyvařovat podlahu na autě na který nesežene lemy, blaníky, prahy...zkrátka nic. Bez ohýbačky tedy asi ani ránu. A pak po totální renovaci skeletu, vejdu se do 110tisíc?
-Ale bude volba za 90tisíc 100% zdravá? Tak mám dilema...
Co se týká zbytku, nový náplně jsou samozřejmostí, nejradši bych i fungl třmeny, kotouče a destičky, pokud by se jednalo o tu total-stavbu.
Motor po 130000km, to jest další otázka (doufám že nešvindlujou). Co vše se dá tady koupit nový, co solidní starší bez risku vady a co vůbec motory vydrží, viděl jsem dost i po 200000km. Do čeho je dobře zainvestovat atd. Není lepší koupit třeba auto po 200tisících a postupovat s motorem stejně jako se zbytkem? Konkrétněji: Jdou tu sehnat starší resp. nový díly abych motor "omladil" na najeto cca 50tisíc?
Tak prosím o rady do začátku, třeba jsou moje úvahy dost zcestný, ale zejména tim skeletem jste mě dost postrašili...
díky moc