MR2 / Otazka / Prehrieva sa mi motor :)

vše ohledně modelové řady MR2
Odpovědět
Mito
Člen Týmu

MR2 / Otazka / Prehrieva sa mi motor :)

Příspěvek od Mito »

Ahoj, mam taky probme z MR2...prehrieva sa mi motor 3S-GE a asi takym sposobom ze pokial chodim ako clovek nizke otacky a pomali tak funguje celkom ze pohode, naopak ked ju zacnem vytacat alebo zostane stat na mieste tak sa zacne prudko prehrievat nakonec vyrazi hadicu s vodou ktora je na chladici(vpredu privod vody)...rozmyslame ze to moze byt tesnenie pod hlavou alebo termostat len mi nejde do hlavy to vyrazanie hadice. nestalo sa to nekomu z vas alebo nemate nejaky dobry napad?
Zevraj blazon za volantom :) 2,0 GTI MR2 W2
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

hele a funguje ti ten větrák přímo u motoru, jak je v boční kapse na straně spolujezdce, kterej to právě chladí v přetížení a když auto strojí s nakoplým motorem?
Mito
Člen Týmu

Příspěvek od Mito »

jop funguje....
Zevraj blazon za volantom :) 2,0 GTI MR2 W2
Jakuza
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakuza »

muzes mit lehce prasknuty tesneni pod hlavou a kdyz tomu nalozis, tak ti to vytlacuje vodu a vyleti ti...
http://www.hifonics.cz/

MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash :-(
Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
Only_one
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Only_one »

zacal bych tím nejednodušším - test termostatu ve skleniččce na sporáku :o) zda dostatečně otevírá při určené teplotě okolo těch 90 stupnu.

Mizí ti voda z okruhu? i nepatrně? TO by pak jednoznačně ukazovalo na nějakou závadičku prasklinku
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Vidím to na ten termostat.Chlazení ti pravděpodobně jede jen na malý okruh.Zároveň s přehřátím motoru stoupne i tlak kapaliny.A ten v chladícím systému hlídá víčko chladiče.Je na určitý tlak a potom má přepostit do expanzky.Víčko skontrolovat,vyčistit. :wink:
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Odpovědět

Zpět na „MR2“