Tak můj dovětek.Já měním olej Mobil F1 5W-50  po 7500-8000 km a nenakládám tomu 

, předchozí majitel to tak dělal a někdy i po míň km  

/možno Leňulka tomu více nakládal nevím  ale máš pravdu 

/ já to dělám takhle i proto že někdy jezdím za čas týdne jen krátkou trasu od baráku napr.do posilky a to se motor ani nestací zahřát ....a o víkendech často pak i  hodně dlouhé grasy na přednášky.Je pravdou že předtím jak vyjedu vždy ho nechávám chvilku běžet ať se olej dostane všude kde má!Nějak si neumím zvyknout na ,,dámy" které po nastartování vyjíždějí v ráno stylem  Pabla Mont.v otáčkách motoru někde v červeném poli a pokračují v tom dalších 10 km.Většina z Vás co vím mění olej po 10000 km.Pro někoho ten olej co dávám je dobrej pro někoho ne , a někdo řekne zbytečně drahej /dával ho i předchozí majitel/.No každý podle svých možností,vůle a znalostí.No ne 

V každém případě motor je díky péči v absolutním pořádku, kompresní poměry taky 

a doufám že to tak i dlouho zůstane a u Tebe taky proto určitě  vyměň olej bez diskuze a filtry taky, rozvody taky a případně když je  sportovní ,,vložka" filtru  tak vyčistit.Já jsem nyní tohleto všechno před zimou absolvoval/kromě rozvodů ty jsou vyměněny/ a nelituju toho.Však Nightfever a Idaho vědí o čem mluvím 

Doky
Nějaké ty auta doma jsou.