Chlapi koupil jsem Carinu 2 kombi 1988 je tam 1.6 16v ale s karburátorem je to možný a nebo tam někdo nabastlil karburátor měl jsem vzato že 16v byly jen stříkačky a díval jsem se na Toyota klub  na seznam motorů a tak taky není 16v s karburátorem?
předem dík za odpovědi
jirka.vlcek@seznam.cz

Karburator v Carine, je to mozne?
Karburator v Carine, je to mozne?
Toyoty jsou ty nejlepší auta na světě co víc říct!

Tak to sme dvaja, bol som v tom, že to tam je, ale tiež to tam mám dovrzané a policajti mi tam napísali 4A. Zbytok som si mal asi domyslieť.
Ale ako som písal, ten karbec je tam v pohode. Dokonca by to malo byť napísané priamo na tých nálepkách na motore:
karbec - 16V 4AF
striekačka - 16V EFI 4A-FE

Ale ako som písal, ten karbec je tam v pohode. Dokonca by to malo byť napísané priamo na tých nálepkách na motore:
karbec - 16V 4AF
striekačka - 16V EFI 4A-FE
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE 
Reiner - 4Runner, 2,4 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C

Reiner - 4Runner, 2,4 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
- odaz
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
4A-F
Tak zřejmě se jedná o Carinu s motorem 4A-F, 16V, o výkonu 66Kw která používala v podstatě "elektricky řízený karburátor" nebo jinak jednobodové nepřímé vstřikování. Tuto Carinu II jsem před časem koupil na ND na opravu té mojí, ještě mám doma nějaké věci, mezi nimi je i ECU. Jinak ten motor je z skoro ůplně stejný jako 4A-FE, rozdíl je jen v tom, že má trochu jinou hlavu , sání a samozřejmě má místo klapky "karbec",který je tam originál:)Jinak tento motor se pro Carinu dodával ze začátku výroby spolu s nejchudši výbavou tzn. bez serva, okna na kličku, některé auta neměly ani otáčkoměr a potahy sedaček byly taky docela o ničem. Aspoň, že tam byl větš. centrál...Ovšem na kvalitě tohoto auta, co se týká techniky se nešetřilo. Vím o jedné,co má dnes kolem 500tis km a tak 5.spokojeného majitele...   

EX.-CARINA II XLI 1.6 16v 77kw 1991-ted slouží mým rodičům
AVENSIS Sol 2.0 VVTi D4 108kw
Toyota-vím proč...

Toyota-vím proč...
- odaz
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Kapota
Ahoj, některé věci ještě mám, kapotu mám ve vínové metalíze. Kromě jedné drbky je OK. Během 14ti dnů pojedu do Čech s vozíkem, tam prázdný, takže bych ti ji mohl i hodit, kdybys měl zájem. Jinak můžu nafotit a poslat na mail

EX.-CARINA II XLI 1.6 16v 77kw 1991-ted slouží mým rodičům
Toyota-vím proč...

Toyota-vím proč...