Zdravím, objevil se u mě menší problém. Při rozjezdu mi občas vrzne spojka, když se dostává do záběru. Je to hlavně do kopce. Mám pocit, že i v této fázi lehce vibruje, protože to občas trochu cítím do pedálu. Nevíte někdo, čím by to mohlo být? Jinak pak během jízdy je OK, řazení jde zlehka.
Díky moc za odpověď.
MáraH, Avensis kombi, 2.0i, 94kW, 1999
Vrzání spojky při rozjezdu
-
- Člen Týmu
Re: Vrzání spojky při rozjezdu
Mám jako kulisu při rozjezdu kvičení spojky+slabé vibrace odhadem od 70ti tisíc kilometrů.MáraH píše:Zdravím, objevil se u mě menší problém. Při rozjezdu mi občas vrzne spojka, když se dostává do záběru. Je to hlavně do kopce. Mám pocit, že i v této fázi lehce vibruje, protože to občas trochu cítím do pedálu. Nevíte někdo, čím by to mohlo být? Jinak pak během jízdy je OK, řazení jde zlehka.
Díky moc za odpověď.
MáraH, Avensis kombi, 2.0i, 94kW, 1999
Dnes to má 150 000, a je to v podstatě stejné. AVENSIS LB1.6, 1998
JiPí
avensis1,6 vvti 2000
Nazdar toyoťáci,
taky mi vrže při rozjezdu,jinak při jízdě OK.Vrtalo mi to hlavou,co by to mohlo být a dnes jsem na to asi přišel, ale zatím neopravil.Zjistil jsem že mám docela volný poloosy v převodovce respektive v rozvodovce.Možná je to blbost, ale až mě přestanou bolet záda, tak to rozdělám.Zkuste s tím taky zahrkat a dejte vědět. Já mám najeto 180 tis.km a při rozjezdu na dvojku se tak divně klepe autem bez zvuků. Jinak ale pochoduje 200 bez problémů se spotřebou 7L/100 km.
taky mi vrže při rozjezdu,jinak při jízdě OK.Vrtalo mi to hlavou,co by to mohlo být a dnes jsem na to asi přišel, ale zatím neopravil.Zjistil jsem že mám docela volný poloosy v převodovce respektive v rozvodovce.Možná je to blbost, ale až mě přestanou bolet záda, tak to rozdělám.Zkuste s tím taky zahrkat a dejte vědět. Já mám najeto 180 tis.km a při rozjezdu na dvojku se tak divně klepe autem bez zvuků. Jinak ale pochoduje 200 bez problémů se spotřebou 7L/100 km.