Brzdy
Má brzdit razantněji předek.Ale fakt jen o chlup.Přece když dupneš na brzdy,na štěrku tak brzdí dřív předek.Zadek nesmí jít dřív nebo by jsi šel v zimě při každým přibrždění a mírným zatočení do smyku.To je logika ne?Nejlepší je to skusit na štěrku a změřit brzdnou dráhu předku a zadku.A budeš mít jasno jestli máš závadu nebo ne.Dělám to tak furt.Zjistíš tak i které kolo ti brzdí víc a které míň budeš li mít takovou poruchu. 

MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Jasny, myslel jsem si to.. Ja prave nevedel, jelikoz jsem z rodiny kde byli jen skodovky a prave jednim brzdil drive predek a druhym predek.. A ted zpet k me celice.. Mam asi dost brzdy na pikacu, jelikoz jsem zjistil, ze mi vice brzdi zadek, njn uz je budu muset udelat a nevedel jsem co ma brzdit driv a razatnejc.. Dnes jsme to poznal a poznal jsem to i pred tim, pred zatackou jsem sel na brzdy, jel jsem do ni moc rychle a tak jsem ji trosicku probrzdil a jak jsem do toho zatacel tak se normalne sproste chytl zadek a strelil mi celkem dost, takze nasledovalo 3 a plnej a bylo to ok.. A dnes to same.. Diky za radu..
Možná se na to dá podívat i jinak ...
ta tvá má tušim na zadku bubny, že ...
a ... bubny mají menší sílu, než kotoučový brzdy, ale RYCHLEJŠÍ NÁSTUP, to může vysvětlit ten pocit, že zadek brzsí dřív
ale víc by určitě brzdit neměly ...
Když já koupil čeldu, tak měla mizerný zadní tlumiče (dle testu asi ňákejch 20% účinosti), odjel sem s nima první zimu a musim říct, že to byl boj ... při ostřejším průjezdu zatáčky na sněhu (nebo v rozbředlým sněhu) mi lítal zadek jak kdybych měl zadokolku (a to doslova!!!) ... Když se nad tím takhle teoreticky zamyslím, tak možná kombinace hrubě probržděné zatáčky, rychlý otočení volantem (neplynulý) a horší tlumyče můžou způsobit přenesení příliš velké váhy (síly) na, vzhledem k zatáčce, vnější přední kolo, odlehčení zadních kol a jakoby "zaseknutí" zatáčky (jako např na lyžích, eci chápete co tím myslím) a tím pádem i pocit ucuknutí zadku.
Fakt se mi zdá divný, že by ti bubny sekaly zadní kolo/a ...
-> typuju - špatný tlumyče a hovado za volantem
PS: to "hovado za volantem" myslim v dobrým
ta tvá má tušim na zadku bubny, že ...
a ... bubny mají menší sílu, než kotoučový brzdy, ale RYCHLEJŠÍ NÁSTUP, to může vysvětlit ten pocit, že zadek brzsí dřív

Když já koupil čeldu, tak měla mizerný zadní tlumiče (dle testu asi ňákejch 20% účinosti), odjel sem s nima první zimu a musim říct, že to byl boj ... při ostřejším průjezdu zatáčky na sněhu (nebo v rozbředlým sněhu) mi lítal zadek jak kdybych měl zadokolku (a to doslova!!!) ... Když se nad tím takhle teoreticky zamyslím, tak možná kombinace hrubě probržděné zatáčky, rychlý otočení volantem (neplynulý) a horší tlumyče můžou způsobit přenesení příliš velké váhy (síly) na, vzhledem k zatáčce, vnější přední kolo, odlehčení zadních kol a jakoby "zaseknutí" zatáčky (jako např na lyžích, eci chápete co tím myslím) a tím pádem i pocit ucuknutí zadku.
Fakt se mi zdá divný, že by ti bubny sekaly zadní kolo/a ...
-> typuju - špatný tlumyče a hovado za volantem

PS: to "hovado za volantem" myslim v dobrým

Celica T20, r.v. 97, 1,8i 16v, 115 hp
kola 7,5x17", obuto 225/45 R17
www.vase-krmivo.cz
vše pro psy, kočky a koně. Rozvoz zboží Pro Brno a okolí zdarma. 6000 položek k objednání, více než 85% zboží skladem. Zasíláme po celé ČR i SR
kola 7,5x17", obuto 225/45 R17
www.vase-krmivo.cz
vše pro psy, kočky a koně. Rozvoz zboží Pro Brno a okolí zdarma. 6000 položek k objednání, více než 85% zboží skladem. Zasíláme po celé ČR i SR
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
jirik ma skoro pravdu ale v tlumicich bych to nevidel, ve vsem ostatnim bych souhlasil, bubny maji rychlejsi nastup a s tvym stylem jizdy pokavad to trosku prezenes a brzdis jeste v zatacce se ti vlastne vaha auta dostane na predek a tim snadneji bubny zablokuji zadek a ten jde do smyku protoze ten zadek je lehkej plus tvy siroky gumy ktery ztrati rychle prilnavost , a spatnejma brzdama to nebude , jediny co ti pomuze : nejezdit jak prase a dat si do kufru dva pytle cementu
k tem tlumicum je pravda co napsal jirik, tohle delaji, to nas ucily i v autoskole si vzpominam a je to pravda ze to pak hopsa jako koza
k tem tlumicum je pravda co napsal jirik, tohle delaji, to nas ucily i v autoskole si vzpominam a je to pravda ze to pak hopsa jako koza
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
To Pavo.B. mam takovej pocit že mně to dělá něco ,,stejnýho" jak jsi napsal.Stalo se - komu z Vás se nestalo že jsem najel rychleji ne rychleji že bych to bylo v 160!!! do ,,zatáčky" kliknul jsem vážně kliknul na brzdu!!! již když byly natočeny mírně kola-vím že to byla pakárna a ,,už to jelo" předek ,,zasekl" Celdu auto šlo dolů na předek razantněji a zadek začal krásně klouzat a předbíhat předek.A to nejsem ,,hovado"
a jezdím docela slušně jen mám pocit jak by mně to rozdělení brudního účinku bylo tak na 70:30 a auto se s natočenýma kolama měnilo na,,kačenu".A mám dojem že na těch gumách co jsem měl byla hrozně Celica přetáčivá ale to si budu mít možnost vše nanovo odzkoušet.Domluvil jsem se s Malpasem že se sejdem a projedem se v našich autech ten má identické kola ,,značku" co jsem teď nandával já.Brzdy prý oba máme v pořádku.Já si dám ještě zkontrolovat poměry brždění a pak to sem dám.Zkusil jsem si to úplně stejně za půlhoďky v stehné rychlosti s Focusem- nedalo mi to
a nic čistá stopa žádné rozházení zadku atd.takže jen v rukách to asi nebylo
Tak teď rekněte co???Doky

Nějaké ty auta doma jsou.
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
Doky co ted? ted si kup Focuse
ono bude zalezet na hodne vecich si myslim, at uz tlumice, stabilizatory, brzdy, styl jizdy, druh auta- kazdy auto se chova jinak - jiny druh zaveseni , rozlozeni hmotnosti, silu brzd a tak vsechno
ja jsem jel do prehledny pravouhly odbocky , asi 50 a jeste jsem brzdil , byl tam sterk a porad sem se snazil snizit rychlost ne ze bych to 50 neprojel ale nemam potrebu ryskovat a tak jemne brzdi a zatocim, a pri ty rychlosti uz asi 30 v hodine se mi auto na sterku smejklo cely ale zadek 2x vic , rychlost byla mala a taky jsem to cekal, ale ne tolik jak se stalo, tak jsem dobrzdil, poucil se z toho , ze co se zda v pohode, nemusi byt
takze v brzdach chyba az takova nebude, pokud nejsou opravdu v hajzlu ( treba jako u trabose kdyz vam brzdi jedno kolo), tlumice by musely byt taky hodne jety aby zacli blbnout ale je to mozny, sirka gum je docela podstatna(podivte se na cem jezdi rally), rozlozeni vahy hraje dulezitou roli - v zime vzdycky otec dava do kufru neco tezkyho aby se presne zadek tolik nesmykal kdyz se jezdi nenalozene - zkuste zatizit zadek a projet to znova, nebo vsechno vymente a treba zjistite ze je to jen stylem jizdy
melu tu kraviny uz z hladu 11:21

ono bude zalezet na hodne vecich si myslim, at uz tlumice, stabilizatory, brzdy, styl jizdy, druh auta- kazdy auto se chova jinak - jiny druh zaveseni , rozlozeni hmotnosti, silu brzd a tak vsechno
ja jsem jel do prehledny pravouhly odbocky , asi 50 a jeste jsem brzdil , byl tam sterk a porad sem se snazil snizit rychlost ne ze bych to 50 neprojel ale nemam potrebu ryskovat a tak jemne brzdi a zatocim, a pri ty rychlosti uz asi 30 v hodine se mi auto na sterku smejklo cely ale zadek 2x vic , rychlost byla mala a taky jsem to cekal, ale ne tolik jak se stalo, tak jsem dobrzdil, poucil se z toho , ze co se zda v pohode, nemusi byt

takze v brzdach chyba az takova nebude, pokud nejsou opravdu v hajzlu ( treba jako u trabose kdyz vam brzdi jedno kolo), tlumice by musely byt taky hodne jety aby zacli blbnout ale je to mozny, sirka gum je docela podstatna(podivte se na cem jezdi rally), rozlozeni vahy hraje dulezitou roli - v zime vzdycky otec dava do kufru neco tezkyho aby se presne zadek tolik nesmykal kdyz se jezdi nenalozene - zkuste zatizit zadek a projet to znova, nebo vsechno vymente a treba zjistite ze je to jen stylem jizdy

melu tu kraviny uz z hladu 11:21

Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
To - Pavo.B.Víš ja mám
toho Focuse 3 rokem od nova a k tomu jsem si pořídil jako ,,hračku" Celicu :lol:Brzdy jsou udělaný zadní od předchozího majitele a ten to auto měl jak mazla jako já tak vše dělal s předstihem a dělal i zadní brzdy a zaručím se za něj
a přední mám zkontrolovaný a jak říkáš hodně mě to překvapilo když jsem to v tý rychlosti absolutně na asfaltu nečekal a jezdím tam tu trasu pravidelně.Pak určitě napíšu jak se změnila jízda na jiných míň širokých pneu a po výměně silentbloku zadné stabilizační,,tyče"ty jsou na nápravách jediné co bylo ,,načnutý".Tlmiče jsou OK
.Podle všeho si musím zvyknout na jiné jízdné vlastnosti a mít ji v rukou, hold to bude ve mne ,,možná"
Pujdu na letiště a budu testovat svoje ruky ,nohy,hlavu a auto !!!Ale Celda jede mooooc hezky někdy až příliž!!!Doky

- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
nejlíp se zjistí jestli sou brzdy Ok, třeba když se rozjedete na cca 100km/h a pak zkuste prudce(bez zablokování kol) zabrzdit, pokud udržíte auto bez probléml v rovnym svěru, tak je to OK, ale pokud budete lítat ze strany na starnu.. takxe někde stala chyba
btw to že se při razantnim brrždění dostává zadek dřív do smyku je docela normální, brzdy na Celdě nejsou žádnej zázrak, a všechna váha de při brždění na čumák, tim pádem se zadek nadlehčí a snadno zablokuje, na zpátečku to zas bude obráceně

btw to že se při razantnim brrždění dostává zadek dřív do smyku je docela normální, brzdy na Celdě nejsou žádnej zázrak, a všechna váha de při brždění na čumák, tim pádem se zadek nadlehčí a snadno zablokuje, na zpátečku to zas bude obráceně

Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
- Jakuza
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
jak pise tlustej kocour..
ten zadni smyk se stane..

http://www.hifonics.cz/
MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash
Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash

Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
to PavoB. jako v tlumicich to na 100%neni, treba korbik je ma na daihatsu v.. a zadek se mu houpe jak na horske draze.. je to v brzdach, driv jsem tohle take parkrat udelal a citil jsem ze zadek brzdi, ale vylozene neutek, rekl bych ze jsem i razantneji brzdil nez ted co se mi stalo.. Kdyby se to stalo jednou tak nic nereknu, ale tohle uz je asi po2.-3.
Moje hlavni otazka spocivala v tom, abych si ujistil svedomi jestli drive a razatnejc brzdi predek nebo zadek.... Jinak pytle s cementem vozit neemusim, jelikoz v kufru mam blno blbosti a myslim, ze to vyjde na stejno jestli pytel nebo bordel

Moje hlavni otazka spocivala v tom, abych si ujistil svedomi jestli drive a razatnejc brzdi predek nebo zadek.... Jinak pytle s cementem vozit neemusim, jelikoz v kufru mam blno blbosti a myslim, ze to vyjde na stejno jestli pytel nebo bordel

Garfielde přesně tak jsem to ,,cítil" předek dolů a zadek hupsa bokem předejít předek
.Auto na rovný cestě brzdí jak vlak ani s ním necukne :lol:Nebudu brzdit a hotovo :lol:Dám ale vše přeměřit a pak dám s Malpasem nejakej ten test :lol:a dám Vám vedět jak se to chová na nových pneu míň širokých. Díky Malpasovi jsem měl docela dobrej konec týdne vylepšil mi náladu i Celicu ,poradil a půjde se s vylepšeníma i dál mám dojem!Když budu na Celice v Praze a bude někdo akorát tam taky tak můžem dát mini-kafe-zraz.Doky