Shell V-power

vše ohledně modelové řady Celica
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

garfielld píše:víc oktanů než má motor předepsaný nevadí, míň jo, that's all
Mnoooooo, ne tak úplně. Vysokootanovej benzín například u Škodovek podpaloval ventily, hlavně když to jelo na stejnej předstih. Ale u těch našich motorů oktan sem nebo oktan tam nehraje takovou roli, navíc skutečná hodnota dost možná ani nebude ve skutečnosti odpovídat.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
dlik
Řidič

Příspěvek od dlik »

greddy píše:nevis co pridavaj az na pumpe...ja ten rozdil poznam kdyz tankuju u Jetky nebo u makra a pak u shellky i klasickou 95ku...poznam to pri startech a jizde za studena..
nevím, nikdy jsem netankoval u makra.....dřív aral, poslední dva nebo tři roky shell.........ale co vém od známého (firma unicorn),tak mi nepřijde že by se tam něco přidávalo.....spíš je problém při braní z velkoskladu a převozu, že se tam dostane různý bordel....a to se může stát asi u všech benzínek.....
Naše současná Toyota rodinka...
Toyota MR2 Spider 2002 (barva černá)
Toyota Starlet 1992 (barva šedá)
Toyota Starlet 1992 (barva vínová)
Toyota Corolla Verso 2008 (barva černá)

www.kabriolety.com?cc=680
elviiis
Manager Týmu

Příspěvek od elviiis »

no pokud já vím tak je to rozdíl např agip má sračku benzín. Ruskej benzín je oc sirnatej. Při instalaci knock senzoru se při použiti agipu budík nezastavil u shelu se nehl. Podle mně má shell benzín od šejků a agip z ruska. Chce to zjistit kdo má benzín od šejků a jezdit k nim. motor se tak nezakarbonovává. A myslím že porávnavat škodovku s celicou je scestné. Protože škodovce kvůli konstrukci motoru vadí i obyč 95 :wink: celice to vůbec nevadí spíše naopak. Jde o to že bez upravených map a předstihu nebude využit ten benzín efektivně pokud by se tyto věci upravili dalo by se tím docílit pár poníčkama navrch. I kdyby celda měl čidlo klepání tak by bez ůprav nebylo spalování efektivní jako s ůpravami. 4idlo klepání má hlídat detonace a pokud je tam nemáš s 95kou což asi ne tak je tam nebudeš mít ani s 98kou což je logické.
Carlos Sainz limited 2468/5000
Malpaso
Manager Týmu

Příspěvek od Malpaso »

garfielld píše:
Malpaso píše:
garfielld píše:chvíli sem přemejšlel jaký ošklivý slova ti napíšu, ale prdim na to :)
taháš mě za slovaa valstně si reagoval jako kdybych se TEBE snažil poučit :)
Hawwkk... :listen:
a jéje... a já se tak moc snažil bejt vtipnej ;)
tak to ti moc nešlo :) ale proto sem taky nechtěl bejt sprostej, páč vim prd jaxi to myslel... :wink:
Slibuju že už to víííckrát neudělám :D
Malpaso
Manager Týmu

Příspěvek od Malpaso »

Petr píše:taky jsem po tom pátral jestli je to lepší jezdit na 98 než 95 ptal se pár odborníku a odpovědi se většinou shodovaly
že řídíci jednotka je nastavena na 95 oktanů a musela by si přenastavit mapa a nebo pokud to má čidlo klepání a to u celicy nevím tak by se to mělo přenastavit samo
takže má čidlo nebo né 5gen. víte to?
...
Tak to by i odpovídalo tomu "mému pocitu"... ještě otázka do pléna: V-power je 100oktan... je tak?
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Po včerejšku Malpaso vím že ty ho určitě do té své ,,píly" :lol: nepotřebuješ :lol: Doky
Nějaké ty auta doma jsou.
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

Malpaso píše:Tak to by i odpovídalo tomu "mému pocitu"... ještě otázka do pléna: V-power je 100oktan... je tak?
Shell má několik druhů.. tušim že má snad i 99okt. benzin, ale jinak Shell V-Power Racing je 100okt. jinak třeba WRC jezdí myslim dokonce na 102okt. benzin. Tady je i malý popovídání o benzíench přímo od Shellu http://www.shell.com/static/cz-cz/downl ... _fuels.pdf
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Tak a něco na okraj co se týče benzínu.Vyndal jsem Forda po,, malém" servise- filtry , oleje,a nějaké ty drobnosti najezdil se starým benzínem natankovaným na Essu cca 500 km a opět natankoval na Essu najezdil 200 km a vzal Forda na ,,projížďku" do ,,matičky"Prahy.Natankoval jsem na cestu jak to dělám pánové 3 roky opět na ESSU přisám bůh když tam 3 x za to co ho mám byl jinej benzín tak ať skapu a auto šlo jak hodinky -tiše , adekvátní výkon, při klimatizaci klasický mírný úbytek výkonu,,není to Celica"Ale všechno bylo v pořádku!!!!!To auto je skutečně jak nové ještě i koberečky voní novotou,je na něm naježděno 50000 tisíc aby bylo plně jasno.Všechno bylo OK jak jsem zvyklej až do dne kdy jsem tady v Praze natankoval na AGIP 95 okt. benzín nejaká malá pumpa ve městě a jede to jak bych měl vzadu přívěs a když zapnu klimu tak to auto jak by umřelo.Nebudu to ani komentovat, ja mám s ESSEm v Pce kde jsem nechal již hodně korunek za benzín dobré zkušenosti.To je zase můj poznatek.Doky
Nějaké ty auta doma jsou.
dlik
Řidič

Příspěvek od dlik »

Doky píše:Tak a něco na okraj co se týče benzínu.Vyndal jsem Forda po,, malém" servise- filtry , oleje,a nějaké ty drobnosti najezdil se starým benzínem natankovaným na Essu cca 500 km a opět natankoval na Essu najezdil 200 km a vzal Forda na ,,projížďku" do ,,matičky"Prahy.Natankoval jsem na cestu jak to dělám pánové 3 roky opět na ESSU přisám bůh když tam 3 x za to co ho mám byl jinej benzín tak ať skapu a auto šlo jak hodinky -tiše , adekvátní výkon, při klimatizaci klasický mírný úbytek výkonu,,není to Celica"Ale všechno bylo v pořádku!!!!!To auto je skutečně jak nové ještě i koberečky voní novotou,je na něm naježděno 50000 tisíc aby bylo plně jasno.Všechno bylo OK jak jsem zvyklej až do dne kdy jsem tady v Praze natankoval na AGIP 95 okt. benzín nejaká malá pumpa ve městě a jede to jak bych měl vzadu přívěs a když zapnu klimu tak to auto jak by umřelo.Nebudu to ani komentovat, ja mám s ESSEm v Pce kde jsem nechal již hodně korunek za benzín dobré zkušenosti.To je zase můj poznatek.Doky
no je fakt, že když se přijíždí do Brna směrem od Vídně, tak je tam esso a řidiči sanitek a odtahovek co znám, tak se snaží vždycky tankovat tam -údajně nejlepší nafta v okolí (jak s benzínem nevím).....

Malpaso
Manager Týmu

Příspěvek od Malpaso »

Doky píše:Po včerejšku Malpaso vím že ty ho určitě do té své ,,píly" :lol: nepotřebuješ :lol: Doky
:D a to ještě nebylo úplně ono... co jsme dojeli jsem zjistil (když jsem chtěl koníky zase přiškrtit pro běžný provoz), že jsem celou dobu jel jen na "základ" ;). Takže jedině příště znovu a lépe :lol:
petiss2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petiss2.0Gti »

dlik píše: no je fakt, že když se přijíždí do Brna směrem od Vídně, tak je tam esso a řidiči sanitek a odtahovek co znám, tak se snaží vždycky tankovat tam -údajně nejlepší nafta v okolí (jak s benzínem nevím).....
Můžeš upřesnit? Nějak si to nemůžu vybavit kde se nachází :( Vím, že Esso je na Hradecké směrem od Svitav a další je u výstaviště, ale kde by mělo být na Vídeňské netuším :cry:
Celerak2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Celerak2.0Gti »

petiss2.0Gti píše:
dlik píše: no je fakt, že když se přijíždí do Brna směrem od Vídně, tak je tam esso a řidiči sanitek a odtahovek co znám, tak se snaží vždycky tankovat tam -údajně nejlepší nafta v okolí (jak s benzínem nevím).....
Můžeš upřesnit? Nějak si to nemůžu vybavit kde se nachází :( Vím, že Esso je na Hradecké směrem od Svitav a další je u výstaviště, ale kde by mělo být na Vídeňské netuším :cry:
to si děláš srandu že nevíš??? hoooodněkrát jsi na tu benzinku(Esso) vezl zboží... dlik zcela zajisté myslí Esso co je u Rajhradu, na dálnici(či už jen rychlost. silnici) od Pohořelic do Brna, ty trubko jedna :D:D:D:D
"Její největší problém je v tom, že se u nás nikdy oficiálně nedostala do prodeje. Byla to velká chyba…"
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
petiss2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petiss2.0Gti »

Celerak2.0Gti píše:
petiss2.0Gti píše:
to si děláš srandu že nevíš??? hoooodněkrát jsi na tu benzinku(Esso) vezl zboží... dlik zcela zajisté myslí Esso co je u Rajhradu, na dálnici(či už jen rychlost. silnici) od Pohořelic do Brna, ty trubko jedna :D:D:D:D
AJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO :oha: a já furt přemýšlel, kde na Vídeňské zhruba od Modřic směrem do centra je nějaký Esso.
Tak se omlouvám, že sem si hned nevzpomněl :sneaky:
dlik
Řidič

Příspěvek od dlik »

Celerak2.0Gti píše:
petiss2.0Gti píše:
jojo....přesně tuhle mám na mysli........to víš, já pomatuju, když ještě dálnice na pohořelice nebyla a v těchto místech začínala čtyřproudovka......tam jsme vždycky se 105kou začali uhánět k velkoměstu :wink: :lol: :lol: :lol:

celica4WD
Člen Týmu

Příspěvek od celica4WD »

[quote="Malpaso"]sakra proč mám takovej pocit že na počet oktanů musí být motor nastaven (a použití jakéhokoliv jiného prostě výkon musí zákonitě sníž
it)????[/quote
to nie je pocit:)) to je fakt:)) na iny benzin musis mat ine mapy palivove, iny predstih:)) dobre rozmyslas
celica 4wd turboST 185
Odpovědět

Zpět na „Celica“