ABS
- hochi
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
ABS
Zdravím všechny. Před čtyřmi měsíci jsem koupil jetou Carinu a všechno v pořádku až do dneška. Vystrašila mě rozsvícená kontrolka ABS. Při jízdě do práce se mi dvakrát rozsvítila asi na 5 vteřin. Podruhé jsem zkusil zabrzdit a brzdy OK. Tak jsem zajel do sněhu a ABSka normálně funguje. Je to normální? Přece se kontrolka nerozsvítí jen tak? Nemá někdo s tímto zkušenost, aby se popř. dalo předejít závažnějším komplikacím?
Naposledy upravil(a) hochi dne stř 16.05.2007, 22:19, celkem upraveno 1 x.
Carina E 1.6 16V 1995 (4A-FE) 85kW
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
tak mě napadá když to problikává že tam může bejt nečistota a chvílema se to může zanášet(myslim si že časem bude vyšištění nevyhnutelný), nebo je to jen nějaký upozornění (ale taky s ABS nemám zkušenosti) jinak pokud se ti zanese čidlo a řid. jed. vyhodnotí chybu tak ABS odpojí, ale jak píše Pavo.B. brzdit o bude dál

Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Je to pravda,většinou to je čilo.může tam být nějaká nečistota.Mě to sice taky začalo obdobným způsobem a nakonec se z toho vyklubalo špatně čidlo.Ale to už ta kontrolka svítila stále.Byl jsem s tím v servisu a zjistili studenej spoj v kostce čidala a druhé bylo totálně v p...... Nové čidlo stálo něco okolo 6000.czk což si myslím,že je trochu přemrštěný.Podařilo se mi ho sehnat myslím za 4000 nový a dokonce v Toyotě.Tak doufám,že to bude ta nečistota nebo studeňák v tý kostce.J.
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
nevím jak je to u vašich vozu ale všechyn vozy, kde sem řešil závadu ABS at už to bylo čidlo, nebo pumpa tak vykazovali jednu věc :
Jakmiel s ezávada projevila, tak bylo ABS trvale odpojeno až do dalšího nastartování motoru. V hondě i v toyotě mi to vysvětlovali tím, že pokud se závada objeví a "sama odstaraní" bere to jednotka jako závadu ve stavu "pending" což je závada která s emůže kdykoliv objevit znova anení vyřešena, takže odpojí ABS a svítí potom trvale a upozornuje na možnou závadu. zatím sem se nestkal s tím že by konktrolka a zhasla a skutečne fungoavlo ABS dál, použze v jediném případě kde byla kontrolka spjatá s čidlem množství kapaliny ( hondy mají "oficiální" nádobku a potom druhou u pumpy ABS a tam bylo málo kapaliny, avšak stále takové množství že když stoupl tlak v brzdovém okruhu tak se zřejmě nepatrně navýšila hladina v nádobce a zahlásilo to OK ).
každopádně kontrola stavu ABS probíhá po zapnutí klíčku ( konroela pumpy, reakce čidel ) jakmile je vše ok , konktrolka zhasne ( u některých vozu se ani nerozsvěcuje při té kontrole ) a jede se, pokud se během cesty projeví zavada ( behem cesty je to práve nejčasti čidlo ), kontrolka se rozsvítí a odpojí se ABS- a zustane odpojeno do dalšího Testu - nastartování.
Jakmiel s ezávada projevila, tak bylo ABS trvale odpojeno až do dalšího nastartování motoru. V hondě i v toyotě mi to vysvětlovali tím, že pokud se závada objeví a "sama odstaraní" bere to jednotka jako závadu ve stavu "pending" což je závada která s emůže kdykoliv objevit znova anení vyřešena, takže odpojí ABS a svítí potom trvale a upozornuje na možnou závadu. zatím sem se nestkal s tím že by konktrolka a zhasla a skutečne fungoavlo ABS dál, použze v jediném případě kde byla kontrolka spjatá s čidlem množství kapaliny ( hondy mají "oficiální" nádobku a potom druhou u pumpy ABS a tam bylo málo kapaliny, avšak stále takové množství že když stoupl tlak v brzdovém okruhu tak se zřejmě nepatrně navýšila hladina v nádobce a zahlásilo to OK ).
každopádně kontrola stavu ABS probíhá po zapnutí klíčku ( konroela pumpy, reakce čidel ) jakmile je vše ok , konktrolka zhasne ( u některých vozu se ani nerozsvěcuje při té kontrole ) a jede se, pokud se během cesty projeví zavada ( behem cesty je to práve nejčasti čidlo ), kontrolka se rozsvítí a odpojí se ABS- a zustane odpojeno do dalšího Testu - nastartování.
Mne sa to stalo ped asi 4 mesiacmi, zacala svietit kontrolka ABS, po par dnoch staleho svietenia na okamih zhasla (asi 6sec) to som prave prechadzal cez vodu, co tak naprsalo... V servise povedali, ze prave predne cidlo ABS je zle, vymena za nove - 8000 sk
Odvtedy je vsetko OK.

Toyota Auris TS Hybrid 2016
- hochi
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
abs
Díky za příspěvky! Je pravda, že před zkoušením ve sněhu jsem znovu startoval, takže se vše restartovalo (žlutá kontrolka co po dvou vteřinách zhasne). Vzpomínám, že jsem minulý týden byl na rozbahněný polňačce, ale že by to bylo od toho se mi nezdá. Ta čidla jsou zřejmě někde u brzd na všech kolech? Doufám, že je jen špinavé, protože osm táců za výměnu je nehorázný vydírání.
- hochi
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
kontrolka ABS
Píšu sice pozdě, ale pro pořádek.
K problému signalizace poruchy ABS se ještě přidalo vypínání rádia, zrychlení stěračů a spálená žárovka předního světlometu a vnitřního osvětlení. Za všechno mohla dioda v regulátoru napětí na alternátoru. Nový regulátor 3000 Kč, a všechno je zas jak má být, takže pozor na něj!
Spokojenou jízdu přeje Hochi
K problému signalizace poruchy ABS se ještě přidalo vypínání rádia, zrychlení stěračů a spálená žárovka předního světlometu a vnitřního osvětlení. Za všechno mohla dioda v regulátoru napětí na alternátoru. Nový regulátor 3000 Kč, a všechno je zas jak má být, takže pozor na něj!
Re: kontrolka ABS
Tak to si mal vlastne "stastie" keby to bolo ABS, platil by si 2x tolkohochi píše:Píšu sice pozdě, ale pro pořádek.

Toyota Auris TS Hybrid 2016