Parkovacie senzory Toyota Verso - skusenosti

vše ohledně modelové řady Verso
Kocúr
Věčnej rejpal
Příspěvky: 2535
Registrován: sob 14.02.2015, 10:35

Re: Parkovacie senzory Toyota Verso - skusenosti

Příspěvek od Kocúr »

Niekomu pri cúvaní nepomôže ani kamera so senzormi a dvaja závozníci. Ako vravíš, je to o vodičoch a pozornosti. Tieto senzory a kamerka sú pomocníci, za vodiča neurobia nič. Je na ňom ako bude ich výstupy zohľadňovať. Sú to pomocníci, a dobrí. Ale nevyriešia situáciu, na to je človek za volantom.
Mám senzory aj kamerku a stalo sa mi že som cúval z parkovacieho miesta pri apartmáne v HR do tesnej uličky s kamennými múrmi a z baráku vybehol môj syn, čosi vykrikoval - ja som sa na okamih očami aj ušami sústredil na neho a nárazník som oprel o ten blbý múr. Celý čas pípali senzory aj na obrazovke displeja som videl že som tesne pri múre. Stačila tá jedna blbá sekunda kedy som ako vodič zlyhal, proste v nesprávnu chvíľu.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Uživatelský avatar
pepe75
Člen Týmu
Příspěvky: 18
Registrován: sob 30.06.2012, 22:08
Bydliště: Dobronín
Kontaktovat uživatele:

Re: Parkovacie senzory Toyota Verso - skusenosti

Příspěvek od pepe75 »

Já si je dnes dodělával sám...
Přílohy
2 (800x452).jpg
(251.84 KiB) Staženo 574 x
Toyota Verso 1.6 D-4D ACTIVE TREND, Červená - rubínová /2017/

Obrázek
Uživatelský avatar
jarson
Věčnej rejpal
Příspěvky: 2083
Registrován: ned 05.10.2008, 18:32
Bydliště: roznava

Re: Parkovacie senzory Toyota Verso - skusenosti

Příspěvek od jarson »

prepacte,že to dam sem, ale vseobecné vlákno o parkovacích senzoroch dorábaných som nejako nenasiel.
Nejde tu o verso, a vlastne ani o toyotu. Rád by som dorobil nejakého cuvacieho pomocníka na Hondu 8G sedan. Je to tak idiotsky tvarovné auto , že clovek nevidí ani zadok a ani predok. Ja som si už tak nejak zvykol, ale auto bolo primárne pre ženu a ona teraz s tým kvoli tomuto ani nechce jazdit a "ničí" mi mojho miláčka Carinu.
Tak by som otázku teda skusil položit tak nejak vseobecne - aké máte skusenosti, co by ste doporucili , co naopak nie , ako s montážou...
Syn mi raz zo žartu povedal , aby som dal na chvost krídlo ako má Carina, že to je pre mamu najlepšie riešenie. Musím povedat, že ked som sa zamyslel, priznávam, že na tom niečo bude. Akurát, že to nechcem v žiadnom prípade nijak "tuningovat" a aj ked existuje originálne krídlo pre tento model, u nás sa zohnat nedá. To len na okraj.
Zatial som len vymenil žiarovky v cuvackách za led, ale prd to pomohlo, takže samozrejme asi logickejsia cesta budu tie senzory.
napadlo ma nieco takéto :
https://www.secarke.sk/secarshop/autopr ... 400l5.html
udajne ide o kvalitné a velmi presné znackové zariadenie. Navyse umiestnenie v aute je velmi luxusné - nad spätným zrkadlom pod strop a farba podsvietenia je zhodná s diplaymi prístrojovky , teda to fakticky vyzerá ako originál. Mal to chlapík na dielni, kde som sa bol informovat a tak mi to ukázal - normálne priložil na miesto aj zapol aby bolo vidiet farbu displeja.
Ale uprimne - je to pomerne dost drahé - s montážou 200€. Alebo nie?
Nuže teda , co myslíte?
pre doplnenie - takto to vyzerá:
https://jarson1.rajce.idnes.cz/honda/#
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Uživatelský avatar
Maxifik
Člen Týmu
Příspěvky: 17
Registrován: pon 03.09.2018, 14:40
Bydliště: Trutnov

Re: Parkovacie senzory Toyota Verso - skusenosti

Příspěvek od Maxifik »

Mám v autě zadní senzory i kameru. Couvám na zrcátka, senzory pomůžou tam, kam kvůli rohu nevidím a kamera je dobrá při dojíždění na doraz - je vidět i zadní hrana nárazníku a a kdyby tam například vběhlo dítě mimo dosah senzorů. Přední podobně abych se o někoho neopřel. Někdy jsou přední pro zlost a je lepší je vypnout. Ani jedny neukazují kde je překážka.
Toyota Verso Active Trend 1,8 CVT (09/2013) 5M LPG
zik
Člen Týmu
Příspěvky: 10
Registrován: pon 22.02.2016, 13:01
Bydliště: Třebíč

Re: Parkovacie senzory Toyota Verso - skusenosti

Příspěvek od zik »

Já můžu přidat zkušenost přímo s Versem, dodělával jsem senzory přední i zadní, konkrétně tyto https://www.autokom-audio.cz/Parkovaci- ... 8-d435.htm, akorát možná z jiného e-shopu. Problém bylo hlavně protažení senzorů dopředu, ale k tomu jsem našel přímo návod od Toyoty, takže to nakonec prošlo. Funkčnost je zcela bez problémů a v kombinaci s kamerou je parkování fakt pohoda (ani po dvou letech nemám bez senzorů moc dobrý odhad hlavně na předek).

Pak mám ještě starou Almeru a na tu jsem před deseti lety dodělával jen zadní s pípákem (v podstatě tyhle https://www.autokom-audio.cz/Parkovaci- ... k-d800.htm, jen to nebyl Sencor, ale vypadají úplně stejně), i ty dodnes slouží bez sebemenších problémů.
Verso 1.8 Style (2013)
Uživatelský avatar
Paolino
Člen Týmu
Příspěvky: 7
Registrován: čtv 08.06.2023, 07:05
Bydliště: Ostrava

Re: Parkovacie senzory Toyota Verso - skusenosti

Příspěvek od Paolino »

Přesně jak říkáte. Zadní senzory v souvislosti s kamerou jsou fajn při parkování a eliminování neočekávaných nebo nízkých překážek za autem. Přední senzory jsou fajn při parkování, abych se o někoho neotřel. Je pravda, že kamera je za deště, sněhu, mokru.... k ničemu, je prd vidět, ale tak nic není dokonalé.
Za mě ... přední senzory reagují zbytečně brzy. Už mi pískají a ještě mám před autem spoustu místa. Ale to je věc názoru. Možná je to kus od kusu.
Taky parkuju podle zrcátek a vnímám spíš pískání senzorů ... do kamery mrknu jen pro jistotu až těsně před zastavením.
Každopádně kamera i senzory ulehčují parkování, to bez debat. Zvykl jsem si na ně a už by mi chyběly :)
Škoda 100, Škoda 120, Škoda Favorit, Renault 19, Opel Astra kombi, Peugeot 406 kombi, Seat Alhambra, Mazda 6 kombi,
Toyota Verso 1,8 VVTi, 108kW, 2013
Uživatelský avatar
jarson
Věčnej rejpal
Příspěvky: 2083
Registrován: ned 05.10.2008, 18:32
Bydliště: roznava

Re: Parkovacie senzory Toyota Verso - skusenosti

Příspěvek od jarson »

No...ja som si na taketo spomenul nedavno ked som pred garazou cuval a neuvedomil som si, ze vedla cesty ostal taky ten kopec snehu po odhrňači. Vsetko totiz uz bolo roztopene a po snehu ani pamiatka. Az na tuto zladovatelu kopu :mrgreen:
Vzal som to zadkom naplno... Este ze sa u hondy naraznik vracia do povodneho tvaru a uchytavacie klipy napodiv tiez vydrzali. Ale nebolo mi vsetko jedno. A vtedy som si spomenul na tieto senzory. Ja nič take totiz nemam a dovtedy som podobnými vecami aj silno pohrdal. Akoze naco by mi to bolo, to je pre blondyny co nevedia cuvat... A mas ho ..karma 8)
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Odpovědět

Zpět na „Verso“