zvuk po otevření dveří

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
pavel_m
Člen Týmu
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 08.02.2024, 07:40

zvuk po otevření dveří

Příspěvek od pavel_m »

Zdravím,
dnes ráno, když jsem otevřel dveře své Toyoty Auris 2017 1.8 hybrid, tak se ozval úplně jiný zvuk než obvykle, jakoby něco umřelo, jako kdybych startoval feldu, která má vybitou baterii, nicméně jsem nastartoval a jedu a počítač mi ukazuje neustále (hodně dlouhou dobu) spotřebu 99l/km, pak se to upravilo, ale i tak je spotřeba dvojnásobná až trojnásobná (podle počítače) než obvykle.
Chci jet do servisu, ale když jsem volal, tak prý mají plno a budu muset počkat asi týden :-D tuší někdo co se mohlo pokazit?
slabostka
Věčnej rejpal
Příspěvky: 1939
Registrován: stř 12.08.2015, 22:13

Re: zvuk po otevření dveří

Příspěvek od slabostka »

Elektricka pumpa pre zadne brzdy - ta huci po otvoreni dveri. Ale co ta spotreba?
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Fotomajor
Člen Týmu
Příspěvky: 58
Registrován: stř 22.07.2020, 13:36

Re: zvuk po otevření dveří

Příspěvek od Fotomajor »

Popisovaný zvuk bude mít nejspíše na svědomí slabá 12V baterie. Z posledních sil roztočí motorek a na nastartování systému i nízká kapacita ještě stačí. Po sedmi letech by její odchod nebyl ničím mimořádným. Složitější je to s tou vysokou spotřebou. Je potřeba vědět, jak se auto chovalo potom za jízdy. Po zahřátí motoru normálně přepínalo ve vhodných chvílích do EV módu? Jakou vzdálenost jsi případně na EV ujel? Nebo ti motor ani jednou nestopnul, nebo jen výjimečně? Nepředpokládám, že by byl problém přímo v trakční baterii. Sledoval jsi na displeji graf nabití baterie, a co znázornění toku energií? Pokud nemůžeš dlouho čekat na autorizovaný servis, klidně zkus solidního garážníka. Alespoň já mám se svým dobru zkušenost, přestože nemá diagnostiku přímo pro hybridy, dokáže zjistit hodně informací. Protože mi hodně vadila absence některých ukazatelů (především teploty chladicí kapaliny), pořídil jsem si za pár drobných OBD II. Z mobilu si pořídil dodatečný ukazatel, na kterým mám mimo jiné znázorněn i přesný stav nabití trakční baterie. Zkus popsat podrobněji, jestli sis všimnul nějakého neobvyklého chování auta, a třeba si někdo z dlouhodobějších majitelů hybridů vzpomene, že pozoroval něco podobného.
Odpovědět

Zpět na „Auris“