Rozhodoval jsem se mezi značkou JVC a KENWOOD, a mezi velikostí DIN1 a DIN2 – u nás prodávaný rámeček je pro obě velikosti.
Nakonec jsem vybral KENWOOD DIN2.
Předně bych chtěl poděkovat prodejci hifi24 za vstřícnost a schopnost poradit. Protože je potřeba zakoupit ty správné redukce, a není úplně jednoduché se v tom vyznat.
Jako první je tedy potřeba zakoupit autorádio, poté správný rámeček pro Avensis T25 FL, správný redukční rámeček, pokud nechceme mít ovládání z volantu, pak tento adaptér.
Ale pochybuji o tom, že by to někdo nechtěl, takže pokud chceme ovládání z volantu, pak není předešlý adaptér potřeba, ale je třeba vybrat některý z těchto tří: 1 (2-240030 STY003), 2 (2-240030 STY013), 3 (2-240030 STY001). První adaptér pro mě nepřicházel v úvahu (nemám aktivní audio systémem JBL). Rozhodoval jsem se tedy mezi 2. a 3. Protože jsem netušil, který z nich je ten správný, objednal jsem č. 2. (to je ten navíc s těmi dvěma Cinche). Jak mi ale později řekl mechanik, nebyly ty cinche třeba, tudíž správná volba je č. 3.
A jako poslední věc je potřeba propojovací kabel pro podporu ovládání z volantu k tomuto autorádiu.
Hifi24 mi nabídli i montáž, mají vcelku dobré ceny, ale já bohužel nejsem z Prahy.
Tudíž mi montáž provedl mechanik, který montuje elektroniku do aut dlouhá léta, je zkušený.
Bohužel, jak mi po dokončení montáže mechanik sdělil, rámeček autorádia nepasuje (je větší) do zakoupeného rámečku pro Avensis, tudíž ten spodek rámečku autorádia musel seříznout (viz foto níže). Prý se podobné úpravy musí dělat skoro u 50% domontovaných autorádií.
Myslel jsem si, že to bude vypadat jako u jiného, podobného autorádia do Avensisu, jak jsem viděl na internetu, ale bohužel tomu není tak, a to mě trochu štve
Rychlý návod v češtině je zde. Kompletní manuál je tady.
Aplikace do mobilu k ovládání autorádia.
Plusy a mínusy tohoto domontovaného autorádia.
Plusy:
- dobře hraje, zcela určitě lépe, než originální. Je možnost si zvuk široce nastavit dle svých preferencí
- připojení až 5 telefonů, BT HF: připojení dvou telefonů najednou
- variabilní podsvícení
- jednoduché přehrávání hudby z mobilu na autorádio, přes aplikaci
- rámeček autorádia nepasuje do dokoupeného rámečku pro Avensis
- není v češtině
- nemá zadní konektor USB (neviděl jsem ale ani u jednoho autorádia)
- ovládání na volantu (šipky) nefunguje na přepínání stanic, nýbrž na jejich vyhledávání. Přepínání stanic se musí dělat ručně přímo na autorádiu.
- nemá světelný senzor. Dimmer lze nastavit pouze ON/OFF nebo na daný čas (např. od 18h do 6h). Brightness lze nastavit DAY/NIGHT, dle zóny, a stupeň svítivosti.
- nastavení citlivosti mikrofonu, úrovně redukce šumu a doby zpoždění potlačení ozvěny - pouze při probíhajícím telefonování