Symptomy slabe 12V baterie Prius II a novejsi

vše ohledně modelové řady Prius
Uživatelský avatar
jarson
Věčnej rejpal
Příspěvky: 2083
Registrován: ned 05.10.2008, 18:32
Bydliště: roznava

Re: Symptomy slabe 12V baterie Prius II a novejsi

Příspěvek od jarson »

slabostka píše: ned 28.03.2021, 23:24 25usd to je značná časť ceny novej baterie...
...to je pravda, ovšem asi nebudes vozit dalšiu baterku v aute len pre prípad náhleho zlyhania. Jasné že ak už clovek vie, že ta jeho je "na odpis" tak je mudre netrápit seba ani auto a kupit novu.
Toto je vsak na iné prípady - napríklad dieta nezavrie dvere a ostane svietit stropná lampicka... a tak podobne. Takéto a podobné "nehody" ta možu znepojazdnit aj pri uplne novej baterii.
No a na toto je to idealne myslím - malý rozmer, malá hmotnost a podla toho co sa tu uvádza , zdá sa , že aj pomerne dlhá "pohotovostná" doba. Totiž aj keby si tu nahradnu plnohodnotu baterku vozil - co je jasná blbost , nikto to robit nebude - zrejme bez nabitia nevydrži s dostatočným štartovacím napätím viac ako dva - tri mesiace. Navyse aj tak ju musiš v prípade potreby bud vymenit ( demontaž a montaž) alebo mat zasa len nejaké tie káble...predstavujes si to? ja som si to predstavil, ako hladam po tme v zime 10ku kluč, ako vlačim tažku bateriu najprv von a potom dnu, pripadne ako vyhrabavam kable zo dna kufra....nie , dakujem.
Takto vezmes malú "powerbanku, otvoríš kapotu, pricvakneš kabliky a nastartujes. A hotovo.
Za mna aj keby to stálo uplne presne co nová baterka , tak ako riešenie "pre istotu" je to ideal.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Odpovědět

Zpět na „Prius“