Baterie Auris r.v. 2011

nová modelová řada - nástupce Corolly
rkuzela
Navigátor

Baterie Auris r.v. 2011

Příspěvek od rkuzela »

Ahojte, jakou doporučíte baterku aby něco vydržela na Aurise 1,6 97kw r.v. 2011? Budu rád za Vaše zkušenosti, díky :wink:
Toyota Auris 1,6 Valvematic Terra Cool,3R3, 03/2011
rkuzela
Navigátor

Re: Baterie Auris r.v. 2011

Příspěvek od rkuzela »

Díky, mrknu na to :bigups:
Toyota Auris 1,6 Valvematic Terra Cool,3R3, 03/2011
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

kup si to najsilnejsie v danom rozmere..
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

pisal som Co sa vojde, netreba nic modifikovat ale je rozdiel vojde sa 45Ah a 100 Ah... vzdy davam co najvacsiu a vyplatilo sa... neprepokladam ze baterku treba tahat kladkostrojom... ubytok kapaccity asi existuje a ak ti ubuda zo 100 ci 45 asi bude v dlzke zivota rozdiel.
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Standa50
Manager Týmu

Příspěvek od Standa50 »

Zase bych to s tou kapacitou nepřeháněl .Držel bych se kapacity okolo původní baterie. Nemá smysl dávat maximální kapacitu baterie ,co se vejde do kaslíku. Bude pouze dražší, těžší a vydrží úplně stejnou dobu jako baterie s přibližně původní kapacitou. Navíc bude v zimním období při dobíjení více zatěžovat alternátor. Co se týče značky baterie, tak prakticky neexistuje baterie z druhovýroby která by vydržela tolik, co origo z výroby, přesto že se jedná o stejného výrobce a typ .I baterie renomovaných výrobců některých případech nepřežijí ani záruční dobu. Takže výběr značky je spíše o štěstí na koupený kus .Horka v létě dávají bateriím pěkně zabrat, což se projeví až když udeří řádné mrazy.
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
Nohis
Řidič

Příspěvek od Nohis »

Koupil jsem ekvivalent originálu od Exide a drží spolehlivě už několik let.
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne pát 08.09.2023, 07:26, celkem upraveno 1 x.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Možno základné nastavenia infotainmentu, rádia, telefónny zoznam, údaje o spotrebe atď. Čo konkrétne sa bojíš aby sa ti nevymazalo?
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Standa50 píše: úte 09.02.2021, 17:22 Zase bych to s tou kapacitou nepřeháněl .Držel bych se kapacity okolo původní baterie. Nemá smysl dávat maximální kapacitu baterie ,co se vejde do kaslíku. Bude pouze dražší, těžší a vydrží úplně stejnou dobu jako baterie s přibližně původní kapacitou. Navíc bude v zimním období při dobíjení více zatěžovat alternátor. Co se týče značky baterie, tak prakticky neexistuje baterie z druhovýroby která by vydržela tolik, co origo z výroby, přesto že se jedná o stejného výrobce a typ .I baterie renomovaných výrobců některých případech nepřežijí ani záruční dobu. Takže výběr značky je spíše o štěstí na koupený kus .Horka v létě dávají bateriím pěkně zabrat, což se projeví až když udeří řádné mrazy.
- tak ja to vidím trošku inak ale šak každý má právo na názor.... prvá origo baterka vydrží tak 7 ale aj 10 rokov, neviem či je neobyčajná ale ja tam mám obyčajnú exidku ktorú viem kúpiť aj v obchode... problém skôr vidím v tom že po 7-10 rokoch už kabeláž nie je "nová" a kde čo je zaoixidované a odpory už budú trošku iné.... neviem ja som už dávnejšie na radu elektrikárov čo robia alternátory prešiel na silnejšie baterky a najmenej 7 rokov mi doteraz vydržala aj úplne obyčajná akuma ktorú robia hen tu na východe v malej fabričke a vlastnia to teraz Taliani, robia tam aj "fiammky".
V nissane som mal originálku 36Ah baterku :roll: tak toto by som do 20 ročného auta s 2.0l asi nedával, šla tam rovno 100Ah bo známi mi ju predal veľmi výhodne.... ale ako píšem nech si každý vyberie, v zime baterky aspoň raz nabijem, poly pekne namažem,start-stop mám odstavený a OK, čo chcieť viac ta ne?
V HSD je problém s umiestením a nič väčšie sa do kufra veľmi nezmestí, na druhej strane štartuje na veľkú baterku takže poriešené
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Tomiq
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tomiq »

slabostka píše: čtv 11.02.2021, 07:44
Standa50 píše: úte 09.02.2021, 17:22 Zase bych to s tou kapacitou nepřeháněl .Držel bych se kapacity okolo původní baterie. Nemá smysl dávat maximální kapacitu baterie ,co se vejde do kaslíku. Bude pouze dražší, těžší a vydrží úplně stejnou dobu jako baterie s přibližně původní kapacitou. Navíc bude v zimním období při dobíjení více zatěžovat alternátor. Co se týče značky baterie, tak prakticky neexistuje baterie z druhovýroby která by vydržela tolik, co origo z výroby, přesto že se jedná o stejného výrobce a typ .I baterie renomovaných výrobců některých případech nepřežijí ani záruční dobu. Takže výběr značky je spíše o štěstí na koupený kus .Horka v létě dávají bateriím pěkně zabrat, což se projeví až když udeří řádné mrazy.
- tak ja to vidím trošku inak ale šak každý má právo na názor.... prvá origo baterka vydrží tak 7 ale aj 10 rokov, neviem či je neobyčajná ale ja tam mám obyčajnú exidku ktorú viem kúpiť aj v obchode... problém skôr vidím v tom že po 7-10 rokoch už kabeláž nie je "nová" a kde čo je zaoixidované a odpory už budú trošku iné.... neviem ja som už dávnejšie na radu elektrikárov čo robia alternátory prešiel na silnejšie baterky a najmenej 7 rokov mi doteraz vydržala aj úplne obyčajná akuma ktorú robia hen tu na východe v malej fabričke a vlastnia to teraz Taliani, robia tam aj "fiammky".
V nissane som mal originálku 36Ah baterku :roll: tak toto by som do 20 ročného auta s 2.0l asi nedával, šla tam rovno 100Ah bo známi mi ju predal veľmi výhodne.... ale ako píšem nech si každý vyberie, v zime baterky aspoň raz nabijem, poly pekne namažem,start-stop mám odstavený a OK, čo chcieť viac ta ne?
V HSD je problém s umiestením a nič väčšie sa do kufra veľmi nezmestí, na druhej strane štartuje na veľkú baterku takže poriešené
Souhlasím se Slabostkou. Baterie s větší kapacitou se bude méně namáhat a vydrží dýl. Namáhání alterátoru nesouvisí s kapacitou, ale jejím vybitím. Určitě bych dal největší, co se vejde.
Kořen slova Toyota je Toy!
Standa50
Manager Týmu

Příspěvek od Standa50 »

K bezproblémovému zimnímu startování 1,6 benzínu bohatě stačí baterie o kapacitě 60-65Ah s startovacím proudem cca 600 A. Už i tyto údaje jsou natolik předimenzované ,že další zvýšení nemá pro běžné užívání žádný efekt.
Tomiq
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tomiq »

Efekt má v tom, že se můžeš používat webasto, ledničku, vyhřívaná sedadla, pokud je máš zapojená jako já, autorádio, nabíjení mobilu. A taky, že můžeš nechat auto déle stát bez používání, páč moderní auta při stání baterku dost žerou. Cenový rozdíl je dneska minimální.
Kořen slova Toyota je Toy!
Standa50
Manager Týmu

Příspěvek od Standa50 »

Tomiq píše: čtv 11.02.2021, 12:51 Efekt má v tom, že se můžeš používat webasto, ledničku, vyhřívaná sedadla, pokud je máš zapojená jako já, autorádio, nabíjení mobilu. A taky, že můžeš nechat auto déle stát bez používání, páč moderní auta při stání baterku dost žerou. Cenový rozdíl je dneska minimální.
Klidový odběr u aurisu jsem naměřil 16 mA,takže o nějakém žraní baterie nemůže být ani řeč.Mám ještě 6 let starou původní baterii a světe div se, baterii vybít tak, abych nenastartoval se mi ještě nepodařilo.Webasto nemám, ale ten pokud je mi známo jede stejně přes zásuvku na 230V,ale zbytek
spotřebičů sezóně běžně používám. Jde o to v mrazech nastartovat, což u zážehového motoru nebývá takový problém jako u vznětového motoru ,kde žhaviče ještě před startem cucají z promrzlé baterie okolo 40A a nafta ve vyšší mrazech hůř chytá než benzín. Pokud baterie trpí samovybíjením, tak vyšší kapacita stejně ničemu nepomůže. Ale je každýho věc jak silnou baterii si koupí,jen tvrdím, že kupovaná nevydrží tolik jako původní bez ohledu na výrobce a kapacitu .Znám případ funkční 13leté origo baterie ,což u měněné baterie je sci-fi.
sofer
Člen Týmu

Příspěvek od sofer »

Ja som mal v starej honde pôvodnú batériu (36Ah) necelých desať rokov, potom som kúpil banner power bull (45Ah keďže som inú v tom rozmere nezohnal) a vydržala 12 rokov. Nikdy nebol problém naštartovať ani v zime a nikdy som batériu ani nedobijal.
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic 2017 Active Trend+
Honda Civic Aerodeck
Škoda Felicia
Škoda 100
Standa50
Manager Týmu

Příspěvek od Standa50 »

Asi před půl hodinou jsem se při odklízení sněhu před garáží bavil se sousedem (majitel Honda civic 1.8 Vtec 8G) ,ten má taky takhle "slabou" baterii už 10 let a zatím startuje na první ťuknutí do tlačítka.To,že ti vydržela druhovýroba takhle dlouho je trefa na dobrý kus.Spíše se setkávám se stesky-odešla mi baterka,měla nárok,už měla 5 let .
Tady jsem našel článek,který je ještě více pesimistický k životnosti baterie než jsem já.
https://www.autozive.cz/jak-prodlouzit- ... tobaterie/
Naposledy upravil(a) Standa50 dne čtv 11.02.2021, 19:15, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Auris“