Pojistky/sterace/zarovky

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
Uživatelský avatar
zetk
Člen Týmu
Příspěvky: 36
Registrován: pon 04.05.2020, 06:20
Bydliště: Veselí nad Moravou

Pojistky/sterace/zarovky

Příspěvek od zetk »

Ahoj, mohl by nekdo poradit jake jsou v Priusu 2 (2007) pojistky a kde je idealne koupit? Koupil sem nejake v Kauflandu, ale kdyz sem se na ne nedavno dival, tak sem zjistil ze jsou vetsi, nez ty co jsou v aute.

To same sterace, jeste zadne nahradni nemam, ale nevim co je tam presne za typ a v manualu sem to nenasel.

A nakonec zarovky, neni nekde naky seznam, jaky typ zarovek je presne v aute? Jak to resite vy, mate vsechny nahradni, nebo je shanite az se naka pokazi?

Mozna jsou to hloupe dotazy, ale je to moje prvni auto, takze o takovych vecech nic nevim.
Prius 2 [2007] (první auto)
Uživatelský avatar
ježek2
Manager Týmu
Příspěvky: 325
Registrován: úte 25.03.2014, 16:56
Bydliště: Jihlava

Re: Pojistky/sterace/zarovky

Příspěvek od ježek2 »

https://ulozto.cz/file-tracking/93dede4 ... 7606cz-pdf
...v tomhle manuálu jsi to nenašel??...o pojistkách je tam toho dost...myslím,že popis pojistek byl i na jejich krytu - z vnitřní strany...jinak v tomhle manuálu jsou rozepsané i typy žárovek...str.351...??? bez problémů v Kelly-když budeš mít krabičku s náhradními nemusíš pak honem honem shánět :biggrin: :biggrin:
Stěrače máš jednoduché : upevnění na háček - takže jen změř délku a pak už koupíš podle sebe - spíše podle kvality/ceny...
Uživatelský avatar
jarson
Věčnej rejpal
Příspěvky: 2083
Registrován: ned 05.10.2008, 18:32
Bydliště: roznava

Re: Pojistky/sterace/zarovky

Příspěvek od jarson »

bežné- "nožové" poistky bývaju na viečku/kryte poistkovej skrinky už často pripravené, zvyčajne od každej po jednom kuse. Súčasne pri nich býva taký "prípravok" alebo ako to mám nazvať, na ich vytiahnutie. vyzera ako taka široka kratka pinzeta. Teda zvyčajne mas už rezervu pre prípad problému pripravenú. Ak sa to stane, potom proste vezmeš tú zlu a podla nej kupis novu a tu zasa založíš do toho krytu pre prípad do budúcna.
Take tie velke poistky , rele a podobne aj tak v klasickom obchode asi nekupis, teda asi tažko by si ich pripravoval do rezervy. Tie už sa nedaju celkom nazvat univerzálnymi a vyzerá to, že budu pre každé auto trochu iné.
Ešte je dobré mať doma nejaký ten multimeter na premeravanie poistiek bez ich vytahovania. Predtým, na klasických autách to nebol žiadny problem, ale moderne auta už ta možu nemilo prekvapit. V niektorých prípadoch sa môže stat, že ak len tak skusmo povytahuješ poistky, niektoré funkcie potom bude nutné znova nastavovat, resp. môžu sa ti "stratit" tvoje prednastavené predvolby a tak.
Žiarovky mam nahradne v aute tie, ktoré sú potrebné k jazde z pohľadu bezpečnosti. Teda hlavné svetlá vpredu a vzadu. Smerovky myslím tiež a asi aj osvetlenie SPZ. Plus doma mam este nejaké také ako do prístrojovky a tak. Ale obávam sa , že opäť v modernom aute sa môže stať, že prístup k nim bude tak komplikovaný, že to aj tak na ceste nevymeníš. Dokonca , ak sa nemýlim, práve z tohoto dôvodu už ani nie su sucastou povinnej výbavy.
Stierace - v každom lepšom obchode vieš kupit napríklad set podla auta.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Uživatelský avatar
Zelych
Člen Týmu
Příspěvky: 23
Registrován: čtv 20.08.2020, 00:05
Bydliště: Trutnov

Re: Pojistky/sterace/zarovky

Příspěvek od Zelych »

Nemáte někdo ověřené LED žárovky do zpáteček od kterých je dobře vidět?
V předešlém autě jsem měl tyto se 4 LED pásky a bylo od nich krásně vidět.
Ale Prius má jinou patici, ale rád bych něco podobného.
Díky za tipy.
Obrázek
Prius 2007
Odpovědět

Zpět na „Prius“