Chip tuning jo nebo ne

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Fritsch Pavel
Člen Týmu

Chip tuning jo nebo ne

Příspěvek od Fritsch Pavel »

Zdravim ma nekdo zkusenost s chipem ? Nevim jestli mam auto nechat nacipovat dik avensis t25 2.0d4d 93kw
jarson
Věčnej rejpal

Re: Chip tuning jo nebo ne

Příspěvek od jarson »

Biscuit, naco tolko ironie...
Pavel sa opýtal, tak mu odpovieme:
Obavam sa , že tu nenajdes asi nikoho kto by toto skusal. Ak chces chipovat , kup si napriklad nieco od koncernu.
U toyotových naftakov to nie je velmi v móde.
....napriek tomu :idea:
svojho casu sa tu (alebo na SK fore? - teraz neviem ), jeden clen týmto pomerne seriozne zaoberal, ale nejako zostalo v tej veci ticho... ale možno stále pokracuje.
Skus sa porozprávat s ním - MatGo:
https://www.toyotaklub.cz/forum/viewtop ... 27#p300027
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

Chapem ta plne, som podobneho nazoru osobne. Ale každý má právo na ten svoj názor. Ja som staromodny a pre mna je top stará dobrá atmosféra v benzíne. Preferujem životnost a spolahlivost. Ak by som chcel výkon, potom by som hladal nieco výkonné už v základe.
Ale chipmeni tu boli , su a aj budú. Netuším naco im to je, to vedia oni. Nech sa Pavel rozhodne sám čo je pre neho priorita. Kto chce kam, pomožme mu tam. MatGo vie co robí podla mna a preto si myslím, že by sa mal Pavel porozprávať s ním. Ja s chipovaním nemám skúsenosti. Teda okrem jednej , ked som dal ( povinnost zo zákona vtedy) nachipovať čivavu. Výkon nijako nestúpol, spotreba bola už vtedy zanedbatelná. Je vsak pravda že čivavu už nemáme. Asi to nebolo chipovaním, faktom však je , že krátko potom sa jej náhle ukončila životnost.
Pavel - ocividne si si zle vybral auto ( tým v žiadnom prípade nechcem povedať , že auto ako také je zlá volba - len pre teba zrejme). Podla mna si myslím, vykasli sa na chip a kup si niečo čo by ti vyhovovalo viac.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Čipovať má všeobecne zmysel ak sa daný motor vyrába v rôznych výkonových verziách a pritom "železo" ostávalo rovnaké. A kedže typickým príkladom bolo VW s tdi - rôzne kW verzie plus rozšírenosť plus spoľahlivosť tak na VW si čipery postavili biznis. Takto majiteľ dostal za slušný peniaz vyšší výkon pritom motor bol na to stavaný už výrobcom.
Toyota dízel - sami o sebe majú niektoré vážne problémy, čipery skúseností nemôžu mať veľa a do toho ešte stav motora ktorý ide na "úpravu". Viac rizík ako istých prínosov.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

Fritsch Pavel
Člen Týmu

Příspěvek od Fritsch Pavel »

Dík za poznatky..šlo mi o to že by se auto trochu oživilo a šlo víc od spodu..spotřeba je skvěla 5l dlouhodoba..chtěl jsem vědět jestli někdo má ..a zdali ok nebo auto odchází..ještě jednou dík
Ondřej
Člen Týmu

Příspěvek od Ondřej »

Všeobecně je známo, že T27 93kw je od spodu líná a je to hlavně kvůli emisím. Pokud chceš svižnější akceleraci, nevidím důvod proč to nečipnout. Já to mám už čtyři roky a spokojenost.
Je ale důležité mít DPF a turbo v cajku.
T27 2.0 D-4D 93kW r.v.2011
elMuerte
Manager Týmu

Příspěvek od elMuerte »

Fakt ti to od spodu táhne líp nebo to je jen nějakej pocit ?
Avensis T27 2o1o 2,0 D-4D
Odpovědět

Zpět na „Avensis“