Ahojte toyoťáci. Velmi jednoducha otazka, kúpiť?
Mam pod rukou avensis T27 z roku 2009. Je to dvojliter benzin, najazdenych ma 206 000 a je pravidelne servisovane.
Najvacsie obavy mam z prevodovky, majitel mi povedal ze je to 7 stupnovy automat a ak sa nemylim tak je to cvt. Majitel tvrdi ze je to bezudrzbova prevodovka co je samozrejme bullshit, povedal ze olej tam nikdy nebol meneny a prevodovka je povodna.
Koluju tu reči, ze ta prebodovka vydrzi 100 000 km a podobne preto by som ocenil rady odbornika reps. Cloveka ktory ma realne info o tomto.
Tak isto by ma zaujimalo na co si este dat pozor...je to krasne auto a uz som zjednal cenu na 6300 eur co je podla mna super.
Rada - kupa T27
- Rolling Dog
- Řidič
Re: Rada - kupa T27
Corolla 1.6 Valvolinematic, 2009
Re: Rada - kupa T27
cvt vydrží viac ako 100 000km ale pri základnej údržbe - meniť olej a ak je tak aj filter plus slušné správanie sa k prevodovke.... a pri 200 000km bez údržby by som to nebral ani zadarmo. Načo si brať na plecia zbytočné problémy. Už len taká výmena chladiča - výmenníka nebýva zadarmo a pri 200 000km to začína tiecť často.
Ak chceš automat a väčšie auto nastáva pri jazdenke trošku problém - vysoký nájazd, neistota ako sa prevodovka používala, neistota v servisovaní, treba mať v šuflíku určite cca 500-1000E na možný veľký servis alebo kúpu inej z druhej ruky.
Niežeby sa nedalo kúpiť dobré auto s automatom ale predsa na našom trhu nájsť nie odrb môže byť ťažšie.
Z tohto hľadiska bude hybrid oveľa lepšou voľbou - či už toyota alebo lexus.
V podobnej veľkosti máš aj hondu accord alebo mazdu 6.
Ak chceš automat a väčšie auto nastáva pri jazdenke trošku problém - vysoký nájazd, neistota ako sa prevodovka používala, neistota v servisovaní, treba mať v šuflíku určite cca 500-1000E na možný veľký servis alebo kúpu inej z druhej ruky.
Niežeby sa nedalo kúpiť dobré auto s automatom ale predsa na našom trhu nájsť nie odrb môže byť ťažšie.
Z tohto hľadiska bude hybrid oveľa lepšou voľbou - či už toyota alebo lexus.
V podobnej veľkosti máš aj hondu accord alebo mazdu 6.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000