LED osvetlenie interier/exterier

nová modelová řada - nástupce Corolly
octavius
Řidič

Re: LED osvetlenie interier/exterier

Příspěvek od octavius »

to nevadí máš do interiérového osvetlenia a aj do ŠPZ :)
Toyota Auris White Shark 1.6 Active Trend+ (2014)
Arrow79
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arrow79 »

Do interiéru sú slabe, tam som dal som tiež z Tvojho odkazu ale mám problém, že v predných svetlách nedržia dobre a verím tomu, že zajtra mi cestou vypadnú. Zadné svetlá majú tie žiarovky v uhle, predné sú kolmo dolu. ŠPZ si už menil? Ak áno, ako? Cez tapacir?
Toyota Auris Touring Sports - 1.6 - Denim blue - 2016
octavius
Řidič

Příspěvek od octavius »

Zatiaľ nie ale mam pocit že treba dat dolu ŠPZ a potom sa dá dostať k tomu plastu len som sa k tomu ešte neodhodlal.
nervick
Člen Týmu

Příspěvek od nervick »

Mne sa stalo to isté trochu nepozornosti a mam doma dvadsať kusov led do osvetlenia ŠPZ, do interiéru sú slabé. Tiež čakám ako na to výmenu led osvetlenia ŠPZ, ci cez tapacir lebo cez spz
Auris TS 2014 1.6 Valvematic M
andrew321
Člen Týmu

Příspěvek od andrew321 »

Ahojte potřeboval bych poradit nevíte kde je problém koupil jsem led žárovky do zpátečky a do kufru ale nefungují... zatím nevím kde je chyba objednale jsem snad špatně?patice odpovídá a watty taky je tam ještě něco co jsem opominul? každopádně předemdíky za rady a tipy...

https://www.xdalys.lt/en/bulbs-m-tech-l ... -12v_bulbs

https://www.autoledky.cz/Item/led-auto- ... 1GEALw_wcB
Toyota Auris Ts 2018 sellection
Standa50
Manager Týmu

Příspěvek od Standa50 »

Vyzkoušej ji otočit,u některých led žárovek musí být zachovaná polarita,jinak nebudou svítit
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
vinco
Člen Týmu

Příspěvek od vinco »

a som sa teraz nudil, a tak som sa rozhodol domontovať zadné denné svietenie, čo som si z aliexpresu objednal pred dvomi rokmi. Chytrák, teraz som zistil, že mi vtedy prišli dve pravé svetielka. Nevadí, aj tak ich bolo treba upravovať, tak som vybral tie odrazky zo zadného nárazníka, rozlúpol som ich (je v nich malá fuga) a vlepil som tam pásiky z tých lexusových svetielok. Posúďte výsledok. Má to dve intenzity svietenia, prvá - slabšia je pripojená na zapaľovačovú zásuvku v kufri a druhá - dosť silná bude pripojená za canbusovú krabičku, ktorú tam dal elektrikár pri montáži ťažného zariadenia na kábel k brzdovému svetlu v zásuvke.
svetielka03m.jpg
svetielka03m.jpg (152.26 KiB) Zobrazeno 1784 x
svetielka04m.jpg
svetielka04m.jpg (152.39 KiB) Zobrazeno 1784 x
Škoda 120 19?? ex
Nissan Primera P10 2,0 D 1992 ex
]Nissan Primera P12 1,9 DCi 2003 ex
Toyota Auris TS 1,6 Valvematic 2016 ex
]Toyota RAV4 11/2024
andrew321
Člen Týmu

Příspěvek od andrew321 »

tak se mi to podařilo rozjet trošku jsem musel hledat jako by polohu v te patici ale svítí uvidim jestli se to nějak nebude vypadávat
Toyota Auris Ts 2018 sellection
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

DODRZAL SI PREDPIS UMIESTNENIA SVETIEL...
Denné svietidlá podľa EHK č.48/6.19. Denné svietidlo (predpis č. 87)
LEN TAK-PRECITAT:
https://auto.sme.sk/c/5318853/ake-svetl ... arbou.html
https://auto.sme.sk/c/6762671/denne-svi ... ysove.html
CO NA TO POVIE - STK?
POTOM INFORMUJ!
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

biscuit:
zadne denni sviceni? jaky to ma vyznam prosim te?
TAKE ISTE AKO PREDNÉÉÉ -odpovie "RAKUŠAN"? (na dve veci)
vinco
Člen Týmu

Příspěvek od vinco »

Dôvod denného svietenia vzadu je úplne prozaický. Častokrát rozsvecujem svetlá napríklad pri rannej jazde len preto, lebo mám pocit, že auto je zozadu slabšie viditeľné. Je síce biele a teda na ceste lepšie viditeľné ako napríklad pekné strieborné. Je to napríklad keď je ráno pod mrakom alebo tak. Dopredu svetlá netreba, lebo už nemajú čo viac osvetliť a svietime, aby bol viditeľný zadok. Teraz už v takom čase nebudem rozsvecovať hlavné svetlá. Ale inak je to len taký SIHLATUNNING, tie brzdové možno zvýšia bezpečnosť. Na nissane, ktorý som mal predtým som zažil dve nehody - obe náraz zozadu, a boli to poriadne rany. Auto skrátené o 30 cm. Jedna z toho v Rumunsku o 02:30 a na zadných sedadlách malé deti. Keby to nebola bývala robustná P12ka ale krátky Auris, neviem, či by sme to rozchodili len s ohnutými plechmi. Búral ma mercedes sprinter vo veľkej rýchlosti. Takže ja si v zadu nechám svietiť hocičo. Ak by to na STK malo vadiť, za cca 3 minúty mám vymontované dve poistky, ktoré som tam dal a nič nesvieti. Ale v predpise si to pre istotu naštudujem (typický - aj pri skladaní čohokoľvek siahnem po návode na použitie ako po poslednej alternatíve). Počul som, že v Maďarsku, kde majú vodiči povinnosť svietiť len mimo obce (cez deň) sa na niekom miestni rendoršíci odbavovali, že musí svietiť aj vzadu ale aj u nich predpis hovorí len o svietení, nie o svietení stretávacími alebo dennými svetlami. V Rakúsku sa svieti až pri zníženej viditeľnosti. A vami spomenuté právne normy poznajú ešte jeden výraz, a to je doplnkové obrysové svetlo - môže byť predné aj zadné, povinné je pre vozidlá od šírky 1800 mm ale dá sa vygooogliť viacero noriem, ktoré by takúto úpravu na aute nezakazovali. Len by to museli byť homologizované svetlá. Popátram, či na týchto odrazkách nie je nejaký symbol, však sú to originál fabrické.
Škoda 120 19?? ex
]Toyota RAV4 11/2024
octavius
Řidič

Příspěvek od octavius »

Pitomě to nevyzera ale polozim otazku je to dostatocne osvetlene? Lebo ked som to pozeral podla tej prvej fotky si hovorim, ze asi omyl pri uploade rovnaka fotka prva aj druha, az potom pri dokladnejsom skumani je vidiet ze to troska svieti.
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

Ja si myslím, že to význam má. Su take situacie ...lesík v tieni, tunel a podobne...vtedy je fajn ak pred sebou to auto vcas uvidis a myslým , že takato intenzita by na miestach , kde to treba mohla stacit. Myslím si , že asi nie je nutné, aby tieto zadné mali jas jak hmlovky, alebo predné denné.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
vinco
Člen Týmu

Příspěvek od vinco »

Áno, svieti to dosť slabo. Ale, ako som písal, má to dve intenzity svietenia, tú druhú použijem k brzdám. Chcel som to dať rovno na tú druhú silnejšiu intenzitu, ale tá je silnejšia ako koncové (zadné) svetlá a doslova by oslňovala vodiča jazdiaceho za mnou. Za vidna na slnku to svetlo nemá opodstatnenie, naozaj je potrebné v šere a za zníženej viditeľnosti a vtedy je viditeľné dostatočne. A rozdiel voči originálu nevidieť, pretože to sú tie originál odrazky, len boli rozlúpnuté a vložené do nich pásiky z iného svetla na toto určeného (pre Lexus). Ani nestratili ani nič zo svojej reflexnej triedy, stále keď auto odstavím na slnku, tak sa v nich lúče slnka pekne odrážajú. Všimnite si svoje, keď niekde stojíte, ako pekne žiaria na slnku.
Škoda 120 19?? ex
]Toyota RAV4 11/2024
vinco
Člen Týmu

Příspěvek od vinco »

Inak, čo ste tu spomínali tie LEDky do cúvačky, to je fakt celkom bomba. Akurát včera som tu s jedným známym machroval s tými mojimi pásikmi a on akurát čakal na niekoho, kto mu niesol takéto LEDky, lebo má staršiu Vitaru, používa ju do hory a takáto LEDka mu skoro nahradí prídavný reflektor dozadu.
Škoda 120 19?? ex
]Toyota RAV4 11/2024
Odpovědět

Zpět na „Auris“