Novinky ze světa GT86/BRZ

Lehké sportovní kupé s pohonem té správné nápravy
Uživatelský avatar
biscuit
Věčnej rejpal
Příspěvky: 7627
Registrován: stř 05.09.2007, 12:24
Bydliště: Benátky v Podhůří

Re: Novinky ze světa GT86/BRZ

Příspěvek od biscuit »

jsi fakt srandovni. lidi s iq nad 130 je na svete asi tak 360 milionu a v cr cca 230 tisic.
pouhe dosazeni nadprumerneho vysledku v testu mereni inteligence (jestli jsi ho opravdu podstoupil pod dozorem akreditovaneho cloveka z mensy) by te nemel opravnovat myslet si o sobe, ze jsi z nejchytrejsich :-) jsi patrne pouze inteligentni. kazdopadne, dle tveho jazykoveho projevu, budes silny asi spis v oblasti pameti, predstavivosti nebo snad matematiky :-) doufam, ze ti nekdy dojde, jak blbou vetu jsi to vlastne s temi 5 % napsal. taky ti snad dojde, ze kvalitu cloveka nevyjadruje inteligencni kvocient :-( staci se podivat na naseho pana prezidenta - nesporne to byl velmi inteligentni muz, ale jeho charakter stoji a stal za hovno.

ale ted uz radeji zpatky k boxerum. klidne napis neco odborneho na urovni nadprumerne inteligentniho cloveka, snad ti budeme stacit :-)
___
a poznamka na zaver - kdyz reagujes na posledni prispevek v tematu, je zcela zbytecne jej citovat.
1992 AT180 coupé | 1997 AE101 GLi sedan | 1995 MX-3 V6 | 2017 M3 BN Revolution Top | 2020 CX-3 Takumi
...To auto neni naše ani cizí, to auto neni v realitě vizí. To auto neni to, na co si hraje. To je taková škoda...
Hiedi
Člen Týmu
Příspěvky: 5
Registrován: sob 22.09.2018, 23:19

Re: Novinky ze světa GT86/BRZ

Příspěvek od Hiedi »

Pravda je, že psaný nebo slovní projev nikdy nebyl nejsilnější stránkou, spíš průměr a nebo možná i slabší průměr. Ale je fajn, že tě to pobavilo :)
Teď přijde ta typická vlastnost lidí s odůvodněním. Mohl bych sem napsat stránku nebo dvě technických pojmů a fungovaní toho či onoho v daném motoru, ale jsem líný a je to zbytečný. Zbytečný je to proto, že si to přečteš ty a možná další dva nebo tři lidi a já se s tím budu trápit několik hodin a jen abych dokázal to co si může najít každý průměrný a lehce nadprůměrně iteligentní člověk na netu. Za další na to nemám čas a i kdybych si ho našel, dovedu si představit lépe promrhaný čas.
Já se spokojím s tím, že nesouhlasím s větší částí toho co tvrdí Libor a kdo mi nevěří, ať si projde pár posledních testů spolehlivosti třeba GT86 nebo BRZ. Není to žádná věda naučit se zjišťovat fakta sám :)
Třeba potom konečně budem moci konverzovat na úrovni o tom proč boxer motory používá tak málo automobilek a že to není spolehlivostí. Nebo další fám, že ten motor žere několik litrů oleje za pár kilometrů apod.
Obecným pravidlem je, že boxer motory mají větší spotřebu (benzínu) oproti řadovým nebo vidlicovým, díky své konstrukci. Není to zas tak strašné aby si někdo nemyslel, že to žere i chodce u silnice :D
Hiedi
Člen Týmu
Příspěvky: 5
Registrován: sob 22.09.2018, 23:19

Re: Novinky ze světa GT86/BRZ

Příspěvek od Hiedi »

Denska mám dobrou náladu, tak ještě něco napíšu, pár mých doměnek. Předem říkám, že jsem nesežral šalomounovo hovno a nemusí být všechno na 100%, ale z toho co vím tak jsem dospěl k tomuto:
Boxer motory v kombi a nebo SUV by se neprodaly, protože oproti konkurenci řadových, výjmečně vidlicových motorů nemají v tomhle segmentu žádnou praktickou výhodu. Jsou nákladnější na výrobu, mají větší spotřebu, složitější servis a zákazníka lepší stabilita v zatáčkách a částečně menší vibrace díky konstrukci v tomhle segmentu nezajímá. Ty co si kupují boxer motory v kombi a nebo SUV (bavíme se teď o Subaru, protože je nikdo jiný nevyrábí) stejně kupují tyto auta kůli proslulému pohonu všech kol od Subaru a kupovali by je i kdyby měli řadové motory.
Výhody boxer motoru se nejvíce projeví u aut pro zábavu - tam patří sportovní vozy a můžem tam zařadit i závodní. Tam už zákazníka zajímá jak to sedí v zatáčkách a jak se auto chová, když se blíží na hranici přilnavosti pneumatik. Obrovkou výhodou je převážně nízké těžiště vozu a v případě Porsche, také prakticky nejlepší možné sériově prodávané boxer motory s 6 válci. Obecně šestiválce a dvanáctiválce se vyznačují nejlepším chodem protože mají zážeh válce po 120° místo klasických 180° a síly působící v motoru se vyruší a obvykle není třeba vyvažovacích hřídelí. Samozdřejmě 6 a 12 válců není nejlepších jen u boxerů, ale u všech typů (12 válec boxer se snad ani nevyrobil pokud vím)
Subaro mělo ze začátku docela dost problémů s prvním dieslovým boxerem a tam bych se vůbec nebránil i tvrdší kritiky, protože ty motory opravdu za moc nestály, ale u benzínu si dovolím tvrdit, že za ty léta co je dělají, tak jsou to kvalitní a spolehlivé motory. Samozdřejmě tím jak přitvrzuje EU s emisními normami, tak jde celkově spolehlivost všech motorů pomalu, ale jistě do kytek, jelikož se přísnější a přínější normy splňují čím dál tím hůře.
Je to všechno obecné a mělo by to vyvrátit většinu zde posaných nesmyslů.

PS: mě nejvíc irituje, že tu někdo napíše hromadu ptákovin a všichni mu to žerou, protože to je známý pán a nejspíš se za nějaké období prezentoval nějakým typem vědomostí a přitom není nic jednodušího než si sednout na zadek a místo zastávání se názoru si zjistit fakta sám. Jasně pár lidí někam napíše, že jim motor žere olej a že stojí za houby a nevím co, ale tak se zamyslete trochu nad tím. Jednak spokojený zákazník většinou nepíše, že je spokojený a ze dvou nebo tří stížností proboha nemůžu nikdy udělat objektivní názor na danou problematiku. Když jsem si zjišťoval jak je danný motor na tom se spolehlivostí, tak jsem přečetl padesát recenzí a zkušeností a když bylo sto, tak klidně u tu stovku. Pak i když nejsem přímo technik, tak můžu udělat nějaký závěr, který má váhu.
Uživatelský avatar
Kk
Manager Týmu
Příspěvky: 324
Registrován: sob 12.06.2010, 10:24

Re: Novinky ze světa GT86/BRZ

Příspěvek od Kk »

Celica 7g TS
Odpovědět

Zpět na „GT86 / Subaru BRZ“