Avensis 2.0 D4

vše ohledně modelové řady Avensis
vlasto
Člen Týmu

Avensis 2.0 D4

Příspěvek od vlasto »

Chcem si kupit Avensis, ale neviem sa rozhodnut s akym motorom. O kvalitach auta nepochybujem. Neviem aku spotrebu bude mat realne motor 2,0 D4 rok vyroby od 2001. Mate ho toyotaci? Podelte sa o skusenosti. Jazdim asi 20 000 ročne. 80% v meste a okoli, osatok dlhsie trasy.
vlasto.
Porsacek
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Porsacek »

Mesto max do 10 klima a plny na semaforech jinac pianko po meste kolem 2500 radit nahoru cca 8-8.5 mimo mesto dalnice 150-170 cca 8 -8.5 jinac tchyne na palube a kecani do rizeni kolem 7-7.6 a kdyz chces vytocit tchyni tak kolem 9 -9.5 ale to palis v nemecku po dalnici kolem 180-200 furt . To je muj prumer jinac lej tam jen dobry benal a budes v pohode . Rocne najedu kolem 30 000 tis
C-HR Hybrid, Toyota Corolla 1.6 SDN
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

nemozem nic insie ako suhlasit tuna s porsackom..

ten dvojliter ma priamy vstrek a vo vyokych otackach je to jedna radost jazdit s tym.. ked k tomu este pridas relativne nizku vahu auta, vysoku kvalitu a nadcasovy design, neni o com..

co sa benzinu tyka, ten motor je dost citlivy na benzin od pumara papuciach a pod...
Porsacek
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Porsacek »

Jojo kdyz jsem to koupil tak jsem natankoval u no name a auto jelo nejelo a kolisaly otacky na volnobeh od te doby jen omv shell benzina a auto jen chrochta :lol: . :lol:
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

vw to riesi tym ze kaze tankovat viacoktanovy benzin do priamovstrekovych mtorov myslim..
wong
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wong »

I u nove Octavie je v technicaku napsany palivo s okt. cislem 98
crashed :'-( Toyota Carina II 1.6 GL ...prodana
Nissan Primera 1.6 LX (P10)
Schade
Člen Týmu

Kvalita benzinu

Příspěvek od Schade »

Budu ted reagovat na kvalitu paliva, ktera tady byla zminena. Koupil jsem pred nedavnem Avensise 2.0 VVT-i (r.v. 2001), jetinu(mimochodem skvely auto, trha mi to pri rozjezdech ruce v ramenech), a asi za dva dny se me rozsvitila kontrolka motoru! Nic se ale na vykonu ci vlastnostech auta nezmenilo. Byl jsem teda nechat udelat diag v orig. servise a bylo mi receno, ze to neni nic neobvyklyho, ze je to nekvalitnim palivem (tankuju u OMV). Ofic. sdeleni: jelikoz jsou hodnoty pro lambda sondy (jsou tam holky ctyri -dve pred katem a dve za katem) dost v uzkym rozsahu toleranci tak ten nas pancovanej benzin casto vyhodnocuji jako spatny. Nevim, jestli se nekdy ta kvalita pohonych hmot u nas zlepsi, doufam, ze snad ano. Zkusil jsem ted nabrat plnou stooktanovyho tak jsem zvedavej jak to dopadne. Me by pry celou situaci vyresil novy software cca za 10tis....
Matik
Navigátor

Příspěvek od Matik »

S benzínem je to zajímavý. Když jsem dřív s Corollou jezdil někde v západním bloku, tak mi díky jejich benzínu klesla spotřeba v průměru o 1 litr, při stejném stylu jizdy, jako jsem jezdil tady, takže tam nějakej rozdíl bude.
Porsacek
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Porsacek »

jinac kolik mas najeto sondy nevydrzej vic jak 160 tis pak uz to spatne hodnotej a davaj casteji chybove kody do 200 tis je budes muset stejne vsechny vymenit .
Schade
Člen Týmu

Příspěvek od Schade »

Najeto mam 100200km. Myslim, ze to neni az tak moc. V toyote servise me nerikali, ze mam "chycenou" lambdu (a verim, ze kdyby jen trochu jo, tak by mi to s radosti rekli :lol: ). Ale pocitam s tim, ze pujdou postupem casu vymenit.
Zatim se me "check engine" nerozsvitil. Ze by 100oktanu melo vyznam??? No, urcite tomu motoru neublizim, ale bylo by to asi "trosku" drazsi svezeni.... :roll:.
vlasto
Člen Týmu

Avensis D-4D

Příspěvek od vlasto »

A co motor 2,0 D-4D - 85 kw. Mate niekto k tomu co povedat? - spotreba, spolahlivost, zivotnost, servis, poruchy, kvalita paliva, financna narocnost na servis atd....... :?: :?: :?:
Schade
Člen Týmu

Příspěvek od Schade »

Ahoj decka. Tak neuveritelne dva dny se me nerozsvitil "check" az vcera. Takze reseni je asi novej software. No jo, ne nadarmo mame nejvetsi procento zavad na dieselovych motorech v evrope diky nekvalitnimu palivu. S benalem to asi nebude lepsi. Uz i citroen dava zaruku na vse krome palivoveho cerpadla :) Jinak je porad ten benzinovej dvoulitr naprosto genialni auto! Kdo si ho chce koupit tak nevahejte. Mam vsechny soucastky puvodni, podvozek vypada jako novej.Treba vyfuk je kapitolka sama pro sebe. Je jako novej. Mam takovej pocit ze je asi ze dvou tretin nerezovej. Auto jezdi jak vohen. U dieselu (D4-D) bych si asi daval pozor na setrvacnik. Tam mela toyota nejaky problemy????
Petr N.
Navigátor

Příspěvek od Petr N. »

...já mám D4D a zatím spokojenost, pružné, tiché, spotřeba taky OK.. Tak uvidím jak časem..
Za koli jezdíš s tím 2,0 benzínem ? ? ?
vlasto
Člen Týmu

D-4D

Příspěvek od vlasto »

Aky mas rocnik toho D-4D? Kolko si na tom uz najazdil? Mal si nejake poruchy a sledujes aj spotrebu? Diky.
Porsacek
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Porsacek »

Schade píše:Ahoj decka. Tak neuveritelne dva dny se me nerozsvitil "check" az vcera. Takze reseni je asi novej software. No jo, ne nadarmo mame nejvetsi procento zavad na dieselovych motorech v evrope diky nekvalitnimu palivu. S benalem to asi nebude lepsi. Uz i citroen dava zaruku na vse krome palivoveho cerpadla :) Jinak je porad ten benzinovej dvoulitr naprosto genialni auto! Kdo si ho chce koupit tak nevahejte. Mam vsechny soucastky puvodni, podvozek vypada jako novej.Treba vyfuk je kapitolka sama pro sebe. Je jako novej. Mam takovej pocit ze je asi ze dvou tretin nerezovej. Auto jezdi jak vohen. U dieselu (D4-D) bych si asi daval pozor na setrvacnik. Tam mela toyota nejaky problemy????
radeji bych resil lambda sondu cca 2500,- nez soft. za 10000,-
8) ten soft se resil hlavne kolem otacek motoru nektere motory na volnobeh toci cca od 650 do 900 a kolisa to. At ti technik na diagnostice projede sondy a jak maj spatne napeti tera pokles ze 1.2 v na 1 v tak je problem tam resil jsem to na BMW a tam jsou 2 lambady pred katem a za katem a jedna mela pokles o 0,3V A UZ TO DAVALO BOHATOU SMES A SPOTREBA SLA NAHORU A SVITILA KONTROLKA MOTORU ted je tam nova lambada a je po problemu .Tim ze stam nalil 100 oktanu tak to senzor klepani vyhodnotil prenastavil predstich a chvilku byl klyd nez to labda pobrala a pocitac prehodnotil a opet to hodilo chybu .
Odpovědět

Zpět na „Avensis“