Ahojte, prekrocil som hranicu 50 tis. km a asi by bolo vhodne vymenit olej v prevodovke, prip. v diferakoch?
Ked som sa pytal v Toyote, tak vraj takyto ukon ani nerobia.
Otazka znie ak viete poradit kde v BA alebo okoli by tuto vymenu niekto odborne zrealizoval, budem povdacny.
Dik.
Vymena oleja v prevodovke 2,5 hybrid AWD
Re: Vymena oleja v prevodovke 2,5 hybrid AWD
Okolí BA.....zkus ID auto v Brně. Vždycky mi vyšli vstříc a se servisem jsem vcelku spokojený.
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07
Jak jsem hledal nikde ani zmínka o nějaké výměně oleje v převodovce u DSG to bylo po 50000km ale Toyota zaplať pánbůh není jako koncern. Když se na to kdysi ptal můj kamarád v případě svého Hybridního Aurisu, strašně se mu vysmáli. Prý že je zblblý z koncernových aut a pořád by do toho chtěl vrážet peníze, pak s vážnou tváří mu oznámili, že se to řeší až má naběháno 500000km.
Taky bych z toho nedelal zadnou vedu. 500tis je uz asi prehnany, ale urcite bych to neresil v 50tis. Vlastne jsem to teda ani neresil. Mame najeto 75 a pocitam, ze dalsich 75 to vydrzi. 
75

75
RAV4 HSD FWD
Chapem, ze mame Toyotu
, ale aj tu plati, ze ta napln ma svoju zivotnost a vymenou oleja v nej sa predsa pokazit neda nic.
Ja som po zabehu 5 tis. km menil aj olej, ved to bolo cca 60 E.
Na EN forach som nasiel interval ludi co menia napln po cca 30 tis. milach co je teda cca tych 50 tis. km.
Uz som to riesil u mojho mechanika a pozeral som aj zospodu ako to pri tej prevodovke vyzera, vymena by teda nemala byt problem.
Dam tam to co pise vyrobca, ze tam ma byt a budem spokojny, ze som prevodovke doprial novy olej.
Tiez je to cele o mechanike a to mazanie ked bdue nove, bude len dobre.

Ja som po zabehu 5 tis. km menil aj olej, ved to bolo cca 60 E.
Na EN forach som nasiel interval ludi co menia napln po cca 30 tis. milach co je teda cca tych 50 tis. km.
Uz som to riesil u mojho mechanika a pozeral som aj zospodu ako to pri tej prevodovke vyzera, vymena by teda nemala byt problem.
Dam tam to co pise vyrobca, ze tam ma byt a budem spokojny, ze som prevodovke doprial novy olej.
Tiez je to cele o mechanike a to mazanie ked bdue nove, bude len dobre.

No, u klasické - hydrodynamické (HDM) to bývá cca 80-120t. km.
Jak je to u e-CVT, nevím, ale radil bych, řídit se servisní příručkou a oficiálním vyjádřením Toyoty (značkového servisu).
Protože nějaké řešení mimo Toyotu nebo svépomocí, může mít katastrofální důsledky (pro AP).
Jak je to u e-CVT, nevím, ale radil bych, řídit se servisní příručkou a oficiálním vyjádřením Toyoty (značkového servisu).
Protože nějaké řešení mimo Toyotu nebo svépomocí, může mít katastrofální důsledky (pro AP).
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz