Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
farnell
Věčnej rejpal

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od farnell »

MartinHSD
Ďakujem za odpoveď.
Pôjdem si dať testovaciu jazdu.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Tenantles1
Navigátor

Příspěvek od Tenantles1 »

CommonUser píše:A kde si s tym jazdil a ake pneu ? Ja posledne 4 zimy deriem zimne gumy po maximalne mokrom asfalte, kde tie zimne maju horsie vlastnosti ako letne.
https://www.youtube.com/watch?v=ymUAcReBwBE
Mal som tusim Goodyear Vector 4seasons. Bolo to asi 4-5 rokov dozadu, takze sa vyvoj mohol posunut o dost dopredu. Byvam na zapade, kde nemame nejake oravske zimy, ale v zime zvyknem chodit aj na vychod a na sever.
Vzdy, ked som s tymi kolesami bol na snehu, citil som sa o chlp istejsie ako na letnych pneu v zime.
V tomto mas pravdu, ak ide o mokry asfalt, niektore letne pneu mozu byt lepsie ako zimne, cize ak by som mal istotu, ze zima bude slaba a ze sa budem pohybovat len po zapadnom Slovensku na vzdialenosti, kde ma sneh neprekvapi, tak smelo idem do kombinacie letne + celorocne pneu :D

Papi dik za potvrdenie tej slnecnej clony. Nie je to dobre riesenie. Za toto davam palec dole
Naposledy upravil(a) Tenantles1 dne úte 17.09.2019, 11:01, celkem upraveno 1 x.
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

papi,
takze ta opierka je dalsie KO kriterium ... :x
Kupim si auto za tazke prachy a potom ho budem kadejako fixovat ? To ako vazne ?
Ked tak citam edmunds, tak nie je o co stat. Pre mna to je prepad a krok spat celoportfoliovo, s vynimkou Yarisa.
https://www.edmunds.com/toyota/corolla/ ... r-reviews/
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
ultra
Manager Týmu

Příspěvek od ultra »

CommonUser píše:papi,
Kupim si auto za tazke prachy a potom ho budem kadejako fixovat ? To ako vazne ?
Ked tak citam edmunds, tak nie je o co stat. Pre mna to je prepad a krok spat celoportfoliovo, s vynimkou Yarisa.

Trpíš nejakou uchylkou ? Ked sa mi nieco nepaci tak idem do "PRDELE" a nebudem sa odbavovat na fore o aute ktore je na hovno, male, nizke, nekomfortne. Kua.....sak uz sa pobal...a chod si kupit auto po akom ti srdce tuzi....ale evidente sa rad pocuvas...a hejtujes tu jedna radost.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

CommonUser píše:papi,
čítáš, americký web kde mají trochu jiné specifikace i motory. Když si otevřeš hybridní verzi tak má na tomto webu skóre od uživatelů 4,4 z 5. Nehybridní na kterou odkazuješ je na tom hůře, každopádně američan má na auto zcela jiný pohled než evropan. Navíc hodnocení je od pár lidí tedy o ničem a jen to ukazuje, že někomu to tam vyhovuje maximálně jinému nikoliv, tedy jako asi každé auto. Každopádně to to beru tak, že zde upozorňuješ potencionální kupce co vše je špatně a proč to auto nekupovat :-). V pořádku. Ideální fanda značky. Tedy jestli jsi fanda nebo již spíše nepřítel ?

Ještě k té opěrce hlavy, Ty jsi v tom autě jezdil, že najednou když tady někdo napíše svůj subjektivní pocit o opěrce hlavy, tak si to bereš za své ?, sedni si do Pola tam je opětka ultra vpředu a lidé s tím normálně fungují a kupují to. Je vidět, že se máme dobře, když máme tyto starosti :-).
Naposledy upravil(a) MartinHSD dne úte 17.09.2019, 11:43, celkem upraveno 1 x.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

farnell píše:MartinHSD
Ďakujem za odpoveď.
Pôjdem si dať testovaciu jazdu.
Musím souhlasit s postřehy ohledně C-HR, které tady odprezentoval MartinHSD. Při výběru nové Corolly bych určitě vyzkoušel i C-HRko. Máme chvíli doma jednu a musím uznat, že mě to překvapilo. Výborný podvozek, 1.8 HSD, která fakt nežere a když chcete trochu zábavnější jízdu, stačí přepnout na SPORT režim a reakce na plyn je opravdu znát. Mám Corollku 2017 a mám o čem přemýšlet, do budoucna....
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

ano, to auto si buď člověk zamiluje nebo na něj začne házet "špínu", nicméně pokud se člověk podívá na recenze majitelů třeba v zahraničí či různé testy, tak převládá spokojenost, někdy až nadšení. Pro mne je to konkurent Corolly co zaujme toho kdo nepotřebuje velký kufr a chce trochu vybočovat a zcela upřímně hooodně bych se dnes rozmýšlel zda dát přednost Corolle TS před C-HR, kdykoliv jedem nyní jako rodina, tak beru C-HR a z Corolly mám auto do práce :-), kterou využiji jako rodinné maximálně když budu potřebovat velký kufr při cestách na hory.
weeta
Člen Týmu

Příspěvek od weeta »

MartinHSD píše:ano, to auto si buď člověk zamiluje nebo na něj začne házet "špínu", nicméně pokud se člověk podívá na recenze majitelů třeba v zahraničí či různé testy, tak převládá spokojenost, někdy až nadšení. Pro mne je to konkurent Corolly co zaujme toho kdo nepotřebuje velký kufr a chce trochu vybočovat a zcela upřímně hooodně bych se dnes rozmýšlel zda dát přednost Corolle TS před C-HR, kdykoliv jedem nyní jako rodina, tak beru C-HR a z Corolly mám auto do práce :-), kterou využiji jako rodinné maximálně když budu potřebovat velký kufr při cestách na hory.

A jak se rodině vzadu líbí ty vysoko posazené okýnka? Mě to docela odrazovalo, jinak ten design se mi líbí hodně.
Corolla HB 1.8 Hybrid Selection
BMW 320D 2004
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Ultra,
skor sa snazim poradit ako sa nedat osrat a co by mohlo vadit neskor. Chapem, ze ty aj keby si hovno kupil, tak ho pochvalis, lebo je to podla tvojho vyberu.
Vlastne ani nie ... fakt nechapem, ten co podava hromadnu staznost a riesi dalsie veci na novom aute ... tak reaguje takto divne. Asi nechces vediet co vsetko ti vadi na novej Corolle ... :twisted:

MartinHSD,
zakladny omyl. Nie som fanda ani nepriatel. Som zakaznik, ale nie tupa ovca. Kvoli tej opierke a sedakom som napr. vylucil pri kupe VAG. Zdravie mam len jedno a nejaky chuj (uctovnik), co v tom ani nesedel, mi ho neposerie.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

CU: Na férovku, som fakt veľmi zvedavý čo za auto si kúpiš.
Potom daj vedieť.
:wink:
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

weeta píše:
MartinHSD píše:ano, to auto si buď člověk zamiluje nebo na něj začne házet "špínu", nicméně pokud se člověk podívá na recenze majitelů třeba v zahraničí či různé testy, tak převládá spokojenost, někdy až nadšení. Pro mne je to konkurent Corolly co zaujme toho kdo nepotřebuje velký kufr a chce trochu vybočovat a zcela upřímně hooodně bych se dnes rozmýšlel zda dát přednost Corolle TS před C-HR, kdykoliv jedem nyní jako rodina, tak beru C-HR a z Corolly mám auto do práce :-), kterou využiji jako rodinné maximálně když budu potřebovat velký kufr při cestách na hory.

A jak se rodině vzadu líbí ty vysoko posazené okýnka? Mě to docela odrazovalo, jinak ten design se mi líbí hodně.
Nerad bych zde toto vlákno zaplevelil diskuzí o C-HR, můžeme klidně diskutovat v jeho vlákně, ale : je to hlavně o zvyku, když si řeknu, že se mne tam bude sedět blbě tak asi bude. Na první pohled to působí, že ven nebude vidět, ano proti jiným autům je vidět méně, ale když se s tím člověk projede a stráví v tom autě nějaký čas, tak zjistí, že vidí šikmo vpřed a že mu to vlastně stačí. Na druhou stranu v létě jsou ty malá okna vzadu výhoda a jak říkám je to hodně o zvyku a upřímně co dnešní děti v autě dělají :-). Moje děti ( 13 let ) s tím tedy nemají problém, z počátku dcera říkala, že bude jezdit vpředu, že se jí tam bude dělat špatně. Nakonec je vzadu spokojená a již to neřeší. Nejvíce je z něj nadšená manželka, do té doby jezdila s yarisem a byla spokojená, yaris má neskutečně velkou prosklenou plochu kolem řidiče a je z něj velice dobře vidět. U C-HR měla z tohoto obavy, že bude mít horší výhled vč. toho vzad. Vše se rozptýlilo po první jízdě, dokonce s tím zaparkuje lépe než s yarisem, dnes na to auto pěje samou chválu, což u někoho koho to vlasně ani nezajímá je asi ta nejlepší vizitka.
Tenantles1
Navigátor

Příspěvek od Tenantles1 »

Ja by som to tipol na nieco taketo. Skratka, kym si to auto CU nenadizajnuje sam, nemyslim, ze bude spokojny.
Za mna zatial vsetky vady, na ktore CU poukazal, nie su vadami, co vsak neznamena, ze by niekomu nemohol pomoct pri rozhodovani sa. Skusobna jazda neukaze vobec nic. Ak do toho este mate nazor poznaceny (povacsine) porvrchnymi recenziami, tak prave taketo gulasovite forum a aj uzivatelia ako CU su podla mna dobrym zdrojom dat pred finalnym rozhodnutim o tak velkej investicii ako je nove auto. Musime ho brat ako diablovho advokata. :evil:

Ja sa s autom po cca 6000 km tiez stale zoznamujem. Stale nachadzam muchy, ale aj pozitiva. Je len logicke, ze pridem na forum a budem sa snazit riesit veci, ktore ma trapia, zatial co veci, s ktorymi som spokojny ostavaju v pozadi. Netvrdim, ze mam idealne auto, su veci, ktore ma neprijemne prekvapili, ale celkovo som s kupou spokojny a nelutujem to.
Přílohy
download.jpg
download.jpg (9.05 KiB) Zobrazeno 1270 x
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

Co se týče opěrek a kritiky CommonUser, tak je dobře, že kritika je a i to k tomuto patří :).
Co se týče opěrky, u mě je to menší mínus, jelikož nebýt manželky, tak bych si toho ani nevšimnul .., až pak sem se opřel a zamyslel,tak sem zjistil, že to je fakt víc vykloněné.... .
Ale to, že sem o tom předtím ani neměl tušení, tak to znamená, že se ztoho stal spíš problém psychologický :D , takže mě je to buřt, a manželka si časem zvykne ..., ale dávám tohle za to autu menší mínus.

Já sem měl ztoho daleko větší obavy, zda mě auto sedne nebo ne ....., po testovací jízdě sem měl hrůzu z vysavače, který se mě zdál prostě velký, ale bylo to, že sem auto víceméně držel pod krkem, abych zjistil, jak jede ..... Ted o něm pomale nevím, jelikož jezdím tak, abych to eliminoval a je to naprosto v pohodě .... . Pokud by nebyl vysavač ani při prudkém sešlápnutí plynu, tak by to bylo super ... tady vidím prostor ještě na zlepšení .... .
Ale jinak si nemám na co stěžovat, všechny výtky už tady asi zazněli, třeba dnes za jízdy sem hledal něco v přihrádce ve dveřích ..., naposto katastrofa, uzký otvor , pomale vykloubená ruuka .., ale je to jen další menší mínus, beru to, jako nepříliš podstatnou věc ...., beru jízdní komfort atd .. a ten je ok a v neposlední řadě nízká spotřeba .

Asi žádné auto není úplně dokonalý ...., člověk by nevybral nikdy .....
Možná na porsche by asi málo ko nadával, ale to není rodiný auto :mrgreen:
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
vasatkoj
Člen Týmu

Příspěvek od vasatkoj »

K tomu vysavači... Kdo máte 1.8 hybrid, zkoušeli jste po D1 přes Vysočinu se 130 na tempomatu (ideálně trochu naložený). Co v kopcích, kolik to tak točí? Ja vím, teď najít takový úsek na D1, kde by se dalo jet těch 130 není úplně snadný :)
2020- možná Toyota Corolla :)
2010- Kia Ceed 1.6 CVVT SW
ex Renault Thalia 1.4
ex Škoda Felicia 1.6
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Hodne vecí človeku na aute vadí len preto, lebo bol zvyknutý na iné riešenie ergonómie z predchádzajúceho auta. Treba si len privyknúť. Povedzme mne zo začiatku vadilo umiestnenie, ovládanie v podstate aj fungovanie tempomatu. Zvykol som si a nemám s ním žiaden problém. Ovládanie sťahovania okien som mal v picasse na stredovom tuneli ale tiež som si zvykol i keď sa mi stále vidí, že v picasse to bolo na lepšom mieste. Sklon opierky hlavy bol nastaviteľný, v corolle nieje. Tiež som si zvykol, a prestal to vnímať ako negatívum. Atď.
Zvuk motora pri CVT je napríklad kapitolou samou o sebe. Každopádne keď sa s tým človek zžije dokáže vysávač bez problémov eliminovať z 90tich percent. Mne to trvalo tak 6000km. Je sranda ako niekto práve tento prejav odsudzuje po desaťkilometrovej testovacej jazde, kedy nemá šancu sa s ňou zžiť.
Naposledy upravil(a) Kocúr dne úte 17.09.2019, 14:26, celkem upraveno 1 x.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“