Nazdar. potreboval by som od Vás čo máte hybridov. Keď parkujem tak som si všimol, že som schopný stlačiť brzdový pedál až na podlahu. Dnes som bol vyskúšať ako to brzdí keď dupnem cca zo 70km/h na brzdy a auto brzdí, ABS sa zapne, začnú blikať smerovky. Nemám to s čím porovnať lebo som to nikdy na tomto aute neskúšal a väčšinu času sa snažím brzdiť regeneratívne keď už mám toho hybrida.
Skúste to niekto na svojom hybride, že naštartujete na parkovisku a zatlačte brzdový pedál, či ho dokážete dostať až na podlahu. Dajte mi sem vedieť do komentu.
PS: aj počas jazdy keď som to skúšal tak som ho zatlačil až na podlahu.
PPS: Pred pol rokom mi v autorizáku robili servis po 60k km kde mi vraj menili aj DOT4. Tak som tam volal a ich názor na to je že pokiaľ auto brzdí tak je to v poriadku a je možné, že som schopný väčšou silou ten pedál zatlačiť až na podlahu.
Ďakujem za odpovede.
Auris TS 2016 Hybrid - brzdy, pedál až na podlahu
Re: Auris TS 2016 Hybrid - brzdy, pedál až na podlahu
Zdar, no brzdy funguju aj mne ako popisujes. Musel som si zvykat, prve klilometre som mal par krat na male, hlavne v malej rychlosti pedal ide vzdy az na podlahu 

hybrid když se brzdí jen velmi lehce, tak brzdy jako takové ( kotouče a destičky ) vůbec nepřicházejí do akce, pouze se rekuperuje energie. Pouze při razantím prždění jdou do akce i kotouče a destičky. Proto má hybrid o cca 1/3 menší opotřebení brzd než stejné auto jen se spalovákem.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Mam nove auto ( hybtid auris) a od zaciatku pocujem hlavne medzi barakmi ked idem ako sa to ozyva ze mi suchaju platnicky. To, ze dost pocut suchot pri brzdeni mozno pochpim aj ked sa ma kazdy pyta co mi tie brzdia tak suchaju...Jazdim kazdy den takze hrdza to nie je. Disky horuce nie su ale pri zatacani doprava na parkovisku napr.to robi viac. Niekedy to pocut menej a niekedy viac...njazdenych 9tis.km
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Tak asi to tak má byť. Zastavil som zopár taxikárov na Priusoch a im tiež išiel stlačiť brzdový pedál až na podlahu.
VYRIEŠENÉ
VYRIEŠENÉ