Pomoc s technikou . unik benzínu z nádrže.

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
choose82
Člen Týmu

Pomoc s technikou . unik benzínu z nádrže.

Příspěvek od choose82 »

Ahoj , zdravím . Konečně jsem se i já a moje rodina ,stal hrdým majitelem hybridní Toy P3 . rv.2010. Sice dost najeto , ale poctivý servis a dobrá cena.A je to přece prius. :-)
Niméně má to pár musek co se musí opravit. (výfuk, možná destičky, jinak super stav. ) .
Potřebuju znalé techniky viz. obr. uniká benzín u té hadičky co má žlutý prstínek, a jen v některých jizdních režimech. ještě to projedu se sundanou sedačkou, jakoby spatné těsnění dá se nekde koupit ten kroužek s těsněním co je vevniř? jako nahřívat benzínovou hadičku se mi moc u nádrže nechce.
díky JB
Přílohy
IMG_20190624_182750.jpg
nádrž
(82.15 KiB) Staženo 688 x
Prius 3. gen. Executive + sol. paket
choose82
Člen Týmu

Re: Pomoc s technikou . unik benzínu z nádrže.

Příspěvek od choose82 »

Jinak jak sem to odpojil , znova zapojil projel asi 10km tak zatím nic.Vycisteno tak to zítra po práci zkouknu jestli se to zase objeví . Kdyby někdo měl nějaký postřeh tak sem stím. Jinak auto mám asi 2 týdny a už bych neměnil . Jsme nadšený všichni z rodiny. Obe dcery 7 a 3 si na to ticho taky pěkně zvykly. Jinak postřeh pro kupující . Moje auto má 9let. Nájezd je reálných 270tkm . A baterie má 79 % kondici. Měřené dr.prius . Holt jsem tu app.koupil. Kdy u nové píšou 90% takže za 9 let pokles 11% je hodně dobré.spotreba na zimních 16tkach 4,4. Nejlepší jsem měl 3,5 s nájezdem 100km. Jen most , Litvínov a z5 domů. Jb
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

Teraz fakt neviem presne, ale nejako sa mi zdá, že som niekde zachytil nejaku zvolávacku pre P3 ohladom možného uniku paliva. Aby to nebolo ono. Podla mna zavolat do toyoty. Opravu na zvolávacku ti musia urobit aj na 100 ročnom aute aj keby si bol 56.majitel, ak sa ho týkala a nebola urobená. Zdarma pravdaze.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
choose82
Člen Týmu

Příspěvek od choose82 »

Děkuji za info: Koukal jsem na toyota vin checker a zadna svolavaci akce pro moje vozidlo neni. takze nv. nicméně je to dovoz z nemecka a jak jsem zjistil toyota v cř nejak se zahraničním nekomunikuje. Nechapu ze v dobe PC, Net nemaj moznost se vůbec podivat třeba do servisni historie apod. no příští tyden se snad dostanu do Toy v ustí na kontrolu hybridního pohonu , tak snad mi ktomu řekno více. Uvidím ochotu. JB
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

https://svolavacky.cz/listing/toyota-prius-2006-2015/

neviem ci je to presne tvoj model ale je to uvedene u viacerých. Tipujem že to je ono.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
choose82
Člen Týmu

Příspěvek od choose82 »

takze dneska horko, jak jsem prijel z prace tak jsem zkusil zalejt horní část vodou, a závada nalezena. viz obrázek ta bublinka na výku od nádrže. tzv prasklé . tak ješte uvidím zda to servis vezme jako tu svolávací akci, nebo to budu muset koupit new. no uvidíme. napíšu. JB
Přílohy
IMG_20190625_165617.jpg
bublinka na prasklince
(39.59 KiB) Staženo 639 x
choose82
Člen Týmu

Příspěvek od choose82 »

Takže verdikt. kontrola hybridniho pohonu . v Ustí chtěli mimo pravidelnou servisku 2000 kč. Při pravidelné servisní to stojí prý 1500,-kč. V Karlových Varech u Eder chteli "klasických" 1000kč. .. Velmi příjemní lidé. servis uplně super. Budu jezdit tam. Jinak nechám vyměnit to výčko + těsnění . stojí to 1065 takže nic moc extra drahé. Na auto byla svolávací akce neco s přehráním sw. nicméně mi bylo řečeno , že chybí asi 4 předchozí upravy , a musí se deělat postupně, takže si to u nich zadarmo ještě užiju.
Odpovědět

Zpět na „Prius“