Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
MartinHSD
Věčnej rejpal

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od MartinHSD »

tak jsi se nyní projevil jak jsi se projevil, žádný argument jsi vlastně ani neřekl. Já pokud si dobře pamatuji tak zde nikoho nezesměšnuji a snažím se slušně diskutoval. Píši své názory na základě nějaký zkušeností a informací. Upřímně problém máš spíše Ty a to co jsi o mne napsal tak nehodlám komentovat, protože bych Tě musel také začít urážet a to nebudu.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
tisnov
Manager Týmu

Příspěvek od tisnov »

MartinHSD píše:tak jsi se nyní projevil jak jsi se projevil, žádný argument jsi vlastně ani neřekl. Já pokud si dobře pamatuji tak zde nikoho nezesměšnuji a snažím se slušně diskutoval. Píši své názory na základě nějaký zkušeností a informací. Upřímně problém máš spíše Ty a to co jsi o mne napsal tak nehodlám komentovat, protože bych Tě musel také začít urážet a to nebudu.
Ale pane, Ty nejsi schopen přijmout jiny názor. Nevím na základě jaké zkušeností si myslíš že tvému autu prospívá N100.
Napiš mi to a můžeme se dál bavit. :D
Filda123
Navigátor

Příspěvek od Filda123 »

Ocividne tu nejste nikdo prijmout jinou pravdu :D

Hadky uz tu byly tak je asi ukoncete s predstihem ne? Pamatujte moudrejsi ustoupi... :-)
Filda123
Navigátor

Příspěvek od Filda123 »

Jinak jake mate nazory na barvy z vybavy Selection hlavne u TS? S manzelkou se v tech barvach nemuzeme absolutne dohodnout a cekame jak u nas v Brne dovezou na salon bilou a stribrnou ...
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

tisnov : tak své pocity o volbě prémiového paliva jsem napsal, Ty jsi napsal něco o tom, že to škodí atd. Tedy míč je na Tvé straně. Dále mne upřímně uráží co zde o mne píšeš. Bohužel jsi typ člověka, který nemá rád když někdo pocháválí vyzdvihne něco nadstandartního, drahého a někomu to nedej bože doporučuje. Já zde nikoho neschazuji, pokud napíši něco o tom, že je dobré se dnes zamyslet na automatem, že mne vyhovuje dražší beznín, že mám rád lepší výbavu atd, tak jsem lidmi jako Ty považován za snoba, který je zahleděn do sebe. Lidé co ví proč to píši a jak to myslím, mne pochopí. Lidé jako Ty budou mít pocit, že se povyšuji apod., lidem jako Ty je milejší když bych pomlouval, stěžoval si jak je nová Corolla drahá, jak bohatě stačí to či ono a jak Ti co si koupí corollu za 800 tis jsou cvoci. Dále se k Tomu co o mne píšeš nebudu vyjadřovat, nemá to smysl.
tisnov
Manager Týmu

Příspěvek od tisnov »

Ano, nemá,protože žádný argument jsi nenapsal. Dobrou. 8)
Bernhard
Člen Týmu

Příspěvek od Bernhard »

No Tišnováku, nejsem si jist jak moc kolegovi a jeho motoru N100 pomáhá. Ale určitě mu neuškodí, to jsi mě pobavil. :biggrin:
Jsou lidi co dávají N95 + např. VIF. Samotná N95 musí bohatě stačit, když se pravidelně "vymetají pavouci".
tisnov
Manager Týmu

Příspěvek od tisnov »

Bernhard přečetl jsi ten odkaz pár řádku nad ?
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

Zda sa mi, alebo pri Corolle TS na SK znizili cenu len na 1.2T a mozno na 1.8H a 2.0H sa nedotkli. Mne sa zda, ze "zlacnel" zaklad ale ak chce clovek nieco viac, tak to zostane na +- tej istej cene ako predtym (mozno trocha menej pri tych balikoch).
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
Bubo226
Navigátor

Příspěvek od Bubo226 »

Filda123 píše:Jinak jake mate nazory na barvy z vybavy Selection hlavne u TS? S manzelkou se v tech barvach nemuzeme absolutne dohodnout a cekame jak u nas v Brne dovezou na salon bilou a stribrnou ...
stribrnou jsem zahlidl s napisem ID auto ,tak bych ji tam cekal. no, moje cervena se mi libi vic...
milano
Řidič

Příspěvek od milano »

Taky nedávám stooktanový benzin protože si myslím že není zapotřebí. Občas MO Petrol Power Ecomax pro lepší pocit. :D
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

tisnov píše:Ano, nemá,protože žádný argument jsi nenapsal. Dobrou. 8)
Dobrou a dofám, že už si se ztoho dobře vyspal :D
Buď se nauč diskutovat , nebo toho nech :)
Zatímco MartinSD ti to slušně vysvětlil, jak to myslí, tak ty si na to nenašel jedinou odpověď krom jen urážek .

Výrobce jasně uvádí 95+víc a rozhodně mu 100okt. naopak jen může prospět v udržení lepší kondice motorů, jelikož kvalita paliva nemusí být vždy ok.
Výrobce nebude trvat na 100, jelikož tam není potřeba a spoustu lidí by to odradilo v podobě vyšších nákladů na benzín, ale kdo chce pro auto to nejlepší, tak si koupí tu 100, ale nikdo nenapsal, že to rapidně zvyšuje výkon. Mám osobní zkušenost, kdy sem do mého auta více méně tankoval jen 95 a pak sem přešel na chvíli na 100, aby se to pročistilo, tak asi po ujetí 1000km na ten 100 ok mě začlo blbnout startování a v servise mi po té informaci řekli, že ten začal rozpouštět usazeniny v palivovém systému a proto to blblo, takže i tady je důkaz, že tn nový to nezanáší a je asi na místě jednou začas natankovat ten lepší na pročištění pal. systému - já sem to udělal už moc pozdě, který ho rozpustil , ale bylo ho tolik, že neměl kudy odplavat :D
Vyčistili palivový systém a bylo to ok. Tak proto se nedivím, kdyžtam někdo tankuje jen ten aditivovanej, smysl to má.
On by ta 100 prospěla většině autům, co se týče životnosti. Ono ten rozdíl 1-2Kč není zas tak markantní a věřím, že to motoru jen prospívá. Tím neříkám, že 95 hned zadře motor či poškodí a že je nutnost ho tankovat, ale kdo chce prostě udržovat auto v co nejlepší kondici, tak tady to smysl má,
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

No niesom chemik a ani ja celkom nerozumiem prečo by mal 100oktánový benzín autu vadiť. Ak ho používa stále. Ako píše Papi kebyže ho použije raz za čas tak môže uvolniť nečistoty nanesené 95kou, a tie môžu urobiť problém so štartovaním. Ale keď ho používa dlhodobo prečo by mal robiť zle??
Ja lejem 95ku z Tesco pumpy a každých 15000km dám pri serviske aplikovať toyoťácky čistič vstrekovacieho systému za 15eur.
Niekto píše že je úplne zbytočné meniť po prvých 5000km olej. Ja som ho menil. Zbytočne? Možno. Ale je to len asi ako v prípade MartinHSD so "zbytočným" 100oktánovým benzínom. Uškodiť to podľa mňa neuškodí a možno to pomôže. Tak už potom je to len vec investovanej sumy, či to za to stojí a pocite že robím pre to auto maximum.
Priznám sa že som tiež možno 10 nádrží dal 100vku benzín ale nezaznamenal som vôbec žiaden rozdiel v chovaní auta ani spotrebe. Vstrekovanie čistím spomínaným čističom takže mi tie peniaze navyše za 100vku benzín prídu ako zbytočná investícia.
Môj názor, nikomu ho nevnucujem.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

já jsem začal 100 okt používat hned jak jsem zjistil, jak mne ve staré Corolle ( rv. 2005 ) obyč N95 zanesla palivový systém a já začal mít problémy se startováním. V té době jsem tankoval různě, vyloženě jsem nešel po ceně, ale tankoval co bylo po cestě a prostě při ruce. To bylo Ono, Benzina, Agip a občas OMV. V servise mne řekli, že jsou to usazeniny, které když občas asi natankuji kvalitnějí palivo, tak se začnou uvolňovat a pak mám problémy. Nakonec pomohlo jen 2x zakoupení přípravku od Toyoty na vyčištění palivového systému a násleně jsem tankoval jen 100 okt a další 2 roky neměl problém. Toto je např. má zkušenost u staršího motoru 1,4 VVT-i, co měl najeto přes 200 tis. Od té doby prakticky z 90 % tankuji jak do yarise, tak do aurise a i nové Corolly jen 100 okt. Např. u Yarise jsem rozdíl mezi OMV maxmotion 100 a N95 poznal na hlučnosti a odezvě na plyn poměrně výrazně. V aurisu to nebylo již tak moc markantní, v Corolle nevím tam jsem zatím nic jiného nedal. Tedy opravdu to nedělám kvůli výkonu, to je dokázaná blbost, ale co je také testy a zkušenostmi mnoha řidičů prokázáno, že kvalitní aditivované palivo např. 95 + VIF nebo 100 oktn co má aditiv více a také nemá nebo nepožívá stejno bio složku jako 95 nezanáší motor. V zahradní technice je dnes 100 okt doporučován velice často, jelikož při odstávce dělá 95 prokazatelně problémy, čím to asi bude.
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

přesně tak, co s etýče zahradní techniky. Když sem kupoval zahrdní trakturek na trávu ALKO, člověk, co to prodává celý život mě důrazně doporučoval do něj lít jet 100.., jelikož že mě při tý malý spotřebě těch pár korun nezabije a ušetřím si spoustu problémů a tak i dělám od začátku, jak do křovinořezu 4 taktu, trakturku, benzínové čerpadla by mě nenapadlo lít než jen 100 ...
I výrobce u traktůrku píše - nepoužívat benzín starších 14 dnů .... . A jelikož je to využíváno párkrát za rok, tak není co řešit ..
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
Odpovědět

Zpět na „Corolla“