Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Bernhard
Člen Týmu

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od Bernhard »

Ten rozdíl ve spotřebě mi nepřijde tak dramatický, když vezmu v úvahu, že novináři mají obvykle těžké nohy. Být ten dvoulitr dražší třeba jen o 30 tis., tak asi nikdo nepohrdne výkonem navíc. Ale na druhou stranu 1.8 vyklidněnému řidiči bohatě postačí.
Naposledy upravil(a) Bernhard dne stř 29.05.2019, 16:23, celkem upraveno 1 x.
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

ještě k těm prohlídkám a ceně, já jsem např. u Doláka platíval u staršího auta za malou pak jen cca 2500 Kč, jako bonus jsem měl assistenci od Toyoty na rok zdarma, tedy nebylo to nic hrozného a měl jsem razítko v servisce a to se někdy při prodeji hodí.

K tématu přepínání mezi atkinsonem a ottem, stejná věc mne hlodá v hlavě již cca týden, ptal jsem se na to v servisu a tam nic neví, zajímalo mne od cca jakých otáčet to jede v Ottově cyklu. Když přepnu na režim ECO tak jde auto do otáček velice pomalu, citlivost na plyn je menší, hodně se drží v tzv. eco zóně a preferuje baterku, která se častěji vybíjí a musí pak naskočit motor na volnoběh aby ji dobil. V režimu Normal jde poměrně ochotně do políčka Power, rychleji než jsem byl zvyklý z 1,8 v aurisu. Nicméně to nemusí ještě znamenat, že jede např. při 3 tis ot/min v Ottově cyklu. Mám v plánu udělat na mé denní trase test, kdy pojedu týden v režimu Normal a týden v režimu ECO a schváleně jakých dosáhnu rozdílů. Od prvních km mne spotřeba za prvních cca 1200 km, klesla o cca 0,3 L a při mém provozu město/mimo město cca 40 / 60 a klidnější jízda je to nyní 4,9 L/100km. Za podobnou spotřebu jsem jezdil u nového aurisu 1,8 a po cca 5 tis km jsem klesnul na cca 4,5 L.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Pluto
Člen Týmu

Příspěvek od Pluto »

MartinHSD píše:ještě k těm prohlídkám a ceně, já jsem např. u Doláka platíval u staršího auta za malou pak jen cca 2500 Kč, jako bonus jsem měl assistenci od Toyoty na rok zdarma, tedy nebylo to nic hrozného a měl jsem razítko v servisce a to se někdy při prodeji hodí.

K tématu přepínání mezi atkinsonem a ottem, stejná věc mne hlodá v hlavě již cca týden, ptal jsem se na to v servisu a tam nic neví, zajímalo mne od cca jakých otáčet to jede v Ottově cyklu. Když přepnu na režim ECO tak jde auto do otáček velice pomalu, citlivost na plyn je menší, hodně se drží v tzv. eco zóně a preferuje baterku, která se častěji vybíjí a musí pak naskočit motor na volnoběh aby ji dobil. V režimu Normal jde poměrně ochotně do políčka Power, rychleji než jsem byl zvyklý z 1,8 v aurisu. Nicméně to nemusí ještě znamenat, že jede např. při 3 tis ot/min v Ottově cyklu. Mám v plánu udělat na mé denní trase test, kdy pojedu týden v režimu Normal a týden v režimu ECO a schváleně jakých dosáhnu rozdílů. Od prvních km mne spotřeba za prvních cca 1200 km, klesla o cca 0,3 L a při mém provozu město/mimo město cca 40 / 60 a klidnější jízda je to nyní 4,9 L/100km. Za podobnou spotřebu jsem jezdil u nového aurisu 1,8 a po cca 5 tis km jsem klesnul na cca 4,5 L.
Až budete mít výsledky měření spotřeby mezi režimeme Normal a ECO, dejte prosím vědět. Škoda jen, že to nevědí v servise. Mě by tím ECO režim dával velký význam, kdyby pracoval jen atkinsonu. A ještě jedna věc. Škoda, že je tam filtr pevných částic (aspoň je to uvedeho ve SM). Snad nebude dělat problémy.
Toyota Avensis 1,6 VVTi 2001
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Kocúr píše:Meniť sám olej v aute vrámci pravidelných 15000km prehliadok v záruke by som nemenil. Mimo pravidelný servis (po prvých 3-5000km) ale kľudne áno, v servise to nezistia. Teda v prípade ak by som na to mal priestor, čas, materiál a vedomosti. Čo ja nemám.
Nosiť vlastný olej do servisu mi príde také, no, ako nosiť si vlastné pivo do krčmy. Tiež to nerobím i keď je tam o dosť drahšie. Tým nechcem nikoho uraziť ani nad nikým ohŕňať nos. Ja keby som mal krčmu nechcel by som aby mi tam zákazníci nosili vlastné pitivo. Preto to tak nerobím ani ja v servise. Tak to cítim ja, nikomu svoj názor nevnucujem.

Ano, je to divne, ale v ten cas, kdyz jsem to delal bylo to ze dvou duvodu.
Toyota nakupovala olej za 120kc litr a prodavala ho za 510 na litr a nebyl to Toyota Genuine Oil, ale byla to nejaka sracka od mistni dealera, navic mi do auta lili 5W40, misto 5W30, ktery tam patri.

Takze jsem se rozhodl, jak jsem se rozhodl, platit za spravny olej 510 na litr mi prijde prehnane, ale mam pro to pochopeni. Platit ale za neoriginal sunt, nesmyslne penize, to uz mi normalni neprijde. Ted uz je situace jina, ceny jine, takze to nedelam, bylo to prechodne obdobi.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

Luke_Luke píše:
Kocúr píše:Meniť sám olej v aute vrámci pravidelných 15000km prehliadok v záruke by som nemenil. Mimo pravidelný servis (po prvých 3-5000km) ale kľudne áno, v servise to nezistia. Teda v prípade ak by som na to mal priestor, čas, materiál a vedomosti. Čo ja nemám.
Nosiť vlastný olej do servisu mi príde také, no, ako nosiť si vlastné pivo do krčmy. Tiež to nerobím i keď je tam o dosť drahšie. Tým nechcem nikoho uraziť ani nad nikým ohŕňať nos. Ja keby som mal krčmu nechcel by som aby mi tam zákazníci nosili vlastné pitivo. Preto to tak nerobím ani ja v servise. Tak to cítim ja, nikomu svoj názor nevnucujem.

Ano, je to divne, ale v ten cas, kdyz jsem to delal bylo to ze dvou duvodu.
Toyota nakupovala olej za 120kc litr a prodavala ho za 510 na litr a nebyl to Toyota Genuine Oil, ale byla to nejaka sracka od mistni dealera, navic mi do auta lili 5W40, misto 5W30, ktery tam patri.

Takze jsem se rozhodl, jak jsem se rozhodl, platit za spravny olej 510 na litr mi prijde prehnane, ale mam pro to pochopeni. Platit ale za neoriginal sunt, nesmyslne penize, to uz mi normalni neprijde. Ted uz je situace jina, ceny jine, takze to nedelam, bylo to prechodne obdobi.
Nemyslím, že to bylo až tak přechodné období, kolega ,co má RAV platil za litr oleje 450Kč, ten uplně stejný jak značka tak ozančení se dá koupit za 160Kč..... krát myslím 5 litru máte 1500Kč vyhozených z okna a kde je pak práce a ještě filtr cena bude taky ještě jinde.....
Doma si to člověk udělá za pakatel, nemá smysl s tím jezdit do servisu .... krom doby záruky, tam to smysl samozřejmě má ... .
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

provozovat velký autorizovaný servis prostě něco stojí a každý kdo jej provozuje to dělá za účelem zisku :-), prodávat v servisu olej za ceny jako na e-shopu, kde díky konkurenci mají zcela marginální marže opravdu nejde, stačí zajet do autokelly a srovnat si jejich pultovou cenu s cenou na internetu, opět tam bude docela velký rozdíl. Spousta lidí to co zde mnozí řeší, vůbec neřeší, nemají problém zaplatit za sezoní uskladnění a přehození kol vč. vyvážení klidně 4 tis Kč což je +- taxa např. v Tsushu v Praze, běžný pneuservis to dělá ani ne za polovinu.

V cenách oleje musím pochválit přístup Doláka, když jsem ještě používal olej 5W-30, tak mne účtovali za Eni částku co vím někde kolem 270 kč/L, bežná cena na trhu byla lehce pod 200 Kč, což jsem považoval za velice příznivé.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

Ano, velký autoservis něco stojí , ale rozdíl 300Kč na litru je pro mě moc velký rozdíl, abych to skousnul. Těch 70Kč navíc je i pro mě přijatelná hodnota, za kterou bych tam jezdil, ale jinak, když je možnost si to vyměnit sám, tak tukám na hlavu těm, kteří tam jezdí ...., radši neautorizovaný servis a být u toho .

Ale na druhou stranu chápu ten předražený servis, když zákazníka má a má jich evidentně hodně, tak by byl blbej, aby slevňoval, to by neudělal nikdo z nás a byl by hloupý, kdyby toho nevyužil. Klidně at přehození kol místo 4 tisíc účtuje 10 tisíc, když sou lidi hloupý a přijedou tam, nebo mají tolik peněz, že jim ta výše ceny přijde normální.
Horší, až si takto budou účtovat všichni a nic jinýho nezbyde..... a to možná nastane, jelikož lidí na práci je málo .....
pochopím u servisu drahou práci, ale "nepochopím", proč si papaj ještě o 200% víc na náhradních dílech. Zhlediska výdělku to samozřejmě chápu, ale je to zlodějina :).
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Raz či dvakrát ročne dať za servisnú prehliadku auta v záruke namiesto 120eur šuflikárovi dať 250eur autorizáku mňa osobne nezruinuje ani nijako extrémne neirituje. Keď idem na letnú dovolenku s rodinou tiež vôbec neriešim vlastné stravovanie ale doprajem nám luxus byť obskakovaný v hotelovej reštaurácii. Áno ušetril by som na obede možno 50eur ale vyvárať obedy či večere na dovolenke pri mori? Nie, nie, za tie ušetrené prachy mi to nestojí.
Po záruke to už je niečo iné. Tam už ten prínos autorizovaného servisu pri navolení kvalitného neautorizáku nemusí byť tak markantný, s ohľadom na cenový rozdiel.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

samozřejmě vozidlo v záruce je povinost aut. servis, tam se nedá svítit a člověk tam musí jet, o tom bez debat, ať to stojí, co to stojí .... .
Pak už je jen na každým, kam svoje vydělané peníze dá :)
highlander0681
Člen Týmu

Příspěvek od highlander0681 »

Ahoj všichni,

Chtěl bych vás požádat, abyste pomohli identifikovat přesný typ ráfků pro 17 ".
Chtěl bych koupit zimní ráfky na zimu.
Na technickém dokumentu jsem napsal 17x7 1 / 2J ET40 C1 C. Zatím jsem nemohl najít nic a nejsem si jistý, jaká je vzdálenost mezi šrouby a středovým otvorem.
Užitečné by byly některé odkazy s exmaply z obchodů.

Omlouváme se za špatně přeloženou češtinu.

Díky předem

Hello everyone,

I would like to ask you help to identify the exact type of rims for 17".
I would like to buy steel rims for winter.
On the technical document I have written 17x7 1/2J ET40 C1 C. I could not find anything so far and I am not sure what is the distance between the bolts and the center bore.
Some links with examples from shops would be useful.

Thanks in advance
Toyota Corolla TS Hybrid 1.8 Selection
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

co je tohle za model corolly?
https://www.youtube.com/watch?v=ctf4P8rp8gQ
tisnov
Manager Týmu

Příspěvek od tisnov »

Americká verze která je vždy odlišná od evropské.
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

sem netušil, že dělají rozdílný verze, a vypadá dost dobře.

Zde sem našel akceleraci hybrid 1.8 na 188kmh
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=IPcSCUQoSdM[/youtube]
tisnov
Manager Týmu

Příspěvek od tisnov »

To dá 1,6 M/T bez problémů.
0-160 km/h za 28,4 s. v zimě na zimních pneumatikách. :)
https://www.automobilrevue.cz/rubriky/t ... 45735.html
Ota12
Navigátor

Příspěvek od Ota12 »

[quote="Aspon"]Nějak jsem dal narychlo dohromady myšlenky, tak tady to je:
Corolla sedan Comfort Tech + Style 1.6, manuál.
Motor - motor je samozřejmě kapitola sama pro sebe. Při bězné jízdě max. do 4000 ot/min je to prostě lenoch a přechod z 1.2T byl opravdu velký skok zpět. Samozřejmě vím, že atmosféra je potřeba točit atd atd. jenže v běžné dopravní situaci jsou prostě momenty, kdy člověk potřebuje okamžitě zrychlit a to tento motor moc neumí, především v kombinaci s extra dlouhými převody. Reálná situace při běžném cestování pak je, že se jede přes vesnici pěkně na 4 stupeň kolem 55 km/h, motor má +-2000 otáček. Na konci vesnice chce člověk zrychlit na stovečku, jenže motor prostě nejede. Když tam dám 3 stupeň, tak motor točí +-3000 otáček a opět moc nejede. Musí se vyhrabat nad 4000 otáček, pak začíná ožívat a auto se příjemně rozjede. Jenže ten přechod ze 3000 na 4000 trvá taky docela dlouho a řadit dvojku na výjezdu z vesnice mi připadá divoké. Celkově je ten motor prostě takový utlumený a kdo chce jet rychleji, musí mu šlapat na krk.

Aspone, tak popsal jsi ten motor uplne presne :!: . K 1.6 Valvematic je vice diskusi a kdyz jsem vyjadril svoje pocity z tohoto motoru a extra dlouhych prevodu, tak odezvy byly velice ruzne. Jsem klidny ridic (a tocit nad 4000 otacek mi pripada zbytecne), ale prece jen jsem cekal vic oproti memu staremu Ceedu 73 kW a jeste jsem si stale po 2 mesisich uplne nezvykl. Takhle se obe auta v otackach do 4000 pocitove z hlediska vykonu chovaji stejne.
Toyota AURIS TS, 1.6 Valvematic Active Trend 2018
KIA Cee'd SW 1.4 LPG 2014
KIA Cee'd SW 1.4 CVVT 2010
Volvo, Passat
Nissan Primera 2.0 4 modely
Odpovědět

Zpět na „Corolla“