Nová COROLLA 2019
Re: Nová COROLLA 2019
Tak to netuším co je důvodem tak nízkého krouťáku. Ale elektromotor to dorovnává. Klidně by ta 1.8 mohla mít ty silnější elektrické střeva z 2.0. Akcelerace by byla svižnější a na udržování konstantní rychlosti už i ta 1.8 postačí. 

Ten dvojliter má kombinované priame aj nepriame vstrekovanie.
https://www.youtube.com/watch?v=W2aY981XWY8
https://www.youtube.com/watch?v=W2aY981XWY8
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Aleluja! Tak to se sací ventily budou "oplachovat" a nezarostou.
Dokonce to vypadá, že je oplachuje i ten přímý vstřik.
Takže pokud Toyota použila tuhle kombinaci, dost se mi ulevilo!

Takže pokud Toyota použila tuhle kombinaci, dost se mi ulevilo!
https://www.caradvice.com.au/754127/toy ... roid-auto/
zde se píše ohledně Android auto pro RAV4, píše se zde, že pro vozy vyrobené od 1 do 4 kvartály 2019 bude umožněno zpětná instalace (zdarma), ale jedná se o článek pro australii, samozřejmě se tam píše i o ostatních modelech, camry a corolla hatchback. Tuší někdo, jaký je rozdíl mezi hatchback a TS? Prodejcem mi bylo řečeno že to jsou technicky 100% stejné vozy, že ten multimediální systém není v ničem jiný, ale na internetu všude jen čtu, že android auto a CarPlay podporuje už nyní jen hatchback (např. USA, ale tam se prodává jen tahle varianta) ale i jinde.)
zde se píše ohledně Android auto pro RAV4, píše se zde, že pro vozy vyrobené od 1 do 4 kvartály 2019 bude umožněno zpětná instalace (zdarma), ale jedná se o článek pro australii, samozřejmě se tam píše i o ostatních modelech, camry a corolla hatchback. Tuší někdo, jaký je rozdíl mezi hatchback a TS? Prodejcem mi bylo řečeno že to jsou technicky 100% stejné vozy, že ten multimediální systém není v ničem jiný, ale na internetu všude jen čtu, že android auto a CarPlay podporuje už nyní jen hatchback (např. USA, ale tam se prodává jen tahle varianta) ale i jinde.)
Ba, máš pravdu, HB se vyrábí minimálně rok v USA i Austrálii. Nikde jinde, než v UK nedělají kombíky. Po stránce softwarové se HB od TS neliší, rozdíl je jen v karosérii 

Toyota Corolla TS 2.0, executive, 2019
Toyota Yaris, 5 dv., benz. 1.3, automat, 2007
Toyota Avensis, benz. 2.0, Liftback, Sol, 1998
Toyota Yaris, 5 dv., benz. 1.3, automat, 2007
Toyota Avensis, benz. 2.0, Liftback, Sol, 1998
tak jako aktuálně již majitel nové Corolly si dovolím pár postřehů. Co jsem si při testování vůbec nevšiml je provedení prahů, no zde nevím, standartní řešení celoplechové mne přijde lepší. Toyota zde použila plast v barvě vozu, mne osobně to moc nenadchlo. Také hmotnost a poklep kapoty zarazí, řekl bych, že je to snad nějaká kombinace plastu a plechu, nahoře plast dole plech, ale spíše je to ultra tenký plech. Olej je v originálu použit 0W-16
a 0W-20 může být již jen jako alternativa když není zbytí. Jak bylo již zmíněno, estetické umístění telefonu bude trochu problém. Snad nějaký vhodný držák do výdechů u bočního okénka, ale ty mřížky jsou docela hluboko a můj současný držák tam nedám. Jinak jsem zatím s autem najel cca 50 km a to velice poklidnou jízdou, z poloviny v hustém městském provozu. Při rychlostech do cca 100 km/h a do 2500 otáček o motoru skoro nevím, auto se bez problému rozjede na baterku i v prudším kopci, což u aurisu 1,8 bylo sci-fi, co jsem subjektivně hned vnímal při přesednutí z aurise bylo ticho, opravdu když se jede klidně, město a mimo dálnici, tak je pro mne to auto velice tiché a stojím si za tím, že 2.0 je celkově tišší než 1,8 hlavně v aurisu. Překvapila mne i spotřeba, kterou mám nyní po těch 50 km 4,4 l/100 km, ale jel jsem hodně klidně dost v tom bylo město, ukazatel skóre ekonomičnosti jízdy jsem měl 92 ze 100 možných
, vzhledem k profilu trati to byl pro mne nečekaný výsledek.
Jinak pro ty co zajímají statistiky prodejnosti, tak u jednoho poměrně velkého prodejce, se údajně nejvíce se prodává TS 1,8 ve výbavě Selection, následují Comfort + Tech + Style, pak jen Comfort Tech a Executive. Prý dost zákazníků chodí standartně na Comfort + Tech + Style a min. polovina nakonec když vidí rozdíl v provedené interiéru a faktu, že v této výbavě stále není bezklíčkové nastupování tak zvolí Selection, který nevychází na poměr cena/výbava vůbec špatně a kromě dvou věcí ve výbavě je to identické auto s Executive. Většinová barva v případě Selection červená s černou střechou, proto se na ní asi čeká déle než mnozí očekávali
.

Jinak pro ty co zajímají statistiky prodejnosti, tak u jednoho poměrně velkého prodejce, se údajně nejvíce se prodává TS 1,8 ve výbavě Selection, následují Comfort + Tech + Style, pak jen Comfort Tech a Executive. Prý dost zákazníků chodí standartně na Comfort + Tech + Style a min. polovina nakonec když vidí rozdíl v provedené interiéru a faktu, že v této výbavě stále není bezklíčkové nastupování tak zvolí Selection, který nevychází na poměr cena/výbava vůbec špatně a kromě dvou věcí ve výbavě je to identické auto s Executive. Většinová barva v případě Selection červená s černou střechou, proto se na ní asi čeká déle než mnozí očekávali

Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Muzu se zeptat zda je v aute uz moznost pripojeni aple carplay nebo android? Nezkousel jste to? Prodejce rikal ze oficialne ne, ale ze to mam vyzkouset az mi dorazi auto, ze bych to mohl klasicky rozjet
. Diky za info.

Je to tu písané najmenej 10x. Je tam iba Mirror link.
CarPlay a Android Auto až dakedy od septembra ak sa dobre pamätám.
A otázka či to pôjde aj spätne je ešte stále otvorená.
Zatiaľ sú informácie o možnom update(upgrade) otvorené.
A predajca by toto mal vediet a nie sa iba dohadovať prípadne povedať zákazníkovi "veď si to zistíte".
CarPlay a Android Auto až dakedy od septembra ak sa dobre pamätám.
A otázka či to pôjde aj spätne je ešte stále otvorená.
Zatiaľ sú informácie o možnom update(upgrade) otvorené.
A predajca by toto mal vediet a nie sa iba dohadovať prípadne povedať zákazníkovi "veď si to zistíte".
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
[quote="MartinHSD"] Olej je v originálu použit 0W-16
a 0W-20 může být již jen jako alternativa když není zbytí.
Oba jsou cestou do pekla pro motor, ale proti gustu........
U mě by po 1000 km šel ven na věčné časy.

Oba jsou cestou do pekla pro motor, ale proti gustu........
U mě by po 1000 km šel ven na věčné časy.

Prave ze jsem se byl ptat a oficialne se o tom nema mluvi, ze mam vyzkouset. Mi auto dorani az v cervnu. A tak jsem myslel, ze to zkusi nekdo kdo ho uz ma. V toyote mi rekli, ze na zpetnou instalaci meli skoleni.
Aha. Tak každú chvíľu dačo iné a protichodné...
přiznám se, že nejsem žádný technický nadšenec a mobilní telefony, jejich funkce, aplikace atd, mne moc neberou, tedy berte tyto informace čistě jako zkušenosti bežného uživatele co si přečetl návod
. Auto umí MirrorLink a Miracast, nicméně musí to podporovat zařízení a ne každé zařízení co to má může být kompatabilní s vozem. O tom jsem se přesvědčil záhy na svém iPhonu SE, kde jsem MirrorLink ani nenašel.Poté jsem zkoušel i manželčin Samsung Galaxy S8, kde jsem MirrorLink našel, ale bohužel s autem nespojil, byť na telefonu se to tvářilo, že je to spojené. Na display v autě se nic nedělo, vypadalo to tak, že jej auto nevidí. V případě Miracastu jde o spojení čistě přes wifi. V návodu se píše, že např. Miracast umožňuje po rozjetí auta přenášet pouze zvuk. V případě MirrorLinku se tam nic dalšího kromě jak to připojit nepíše.
Jinak telefon se mne nakonec podařilo, alespoň uchytit malým držákem do výdechů ventilace na levo od volantu. Není to ideál, ale alespoň něco, mne osobně to tak moc netrápí, jelikož do držáku dávám telefon stran navigace jen ráno na cca 20 min. při cestě do práce

Jinak telefon se mne nakonec podařilo, alespoň uchytit malým držákem do výdechů ventilace na levo od volantu. Není to ideál, ale alespoň něco, mne osobně to tak moc netrápí, jelikož do držáku dávám telefon stran navigace jen ráno na cca 20 min. při cestě do práce
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Chlapi dnesne mobily novsie maju bud carplay-applr a android auto-zvysok jedine pouzitelne aplikacie na zobrazenie obsahu mobilu v aute aj za jazdy(navi, hudba,komunikacia) toto toyota aktualne nepodporuje a asi ani nebude a bodka. Nic ine sa vyspekulovat neda
corolla 1.6 cvt 2018 1G2 excutive a priatelkyn auris HSD 2016 biela trend+ // ex clio 1.5 dci, golf plus 1.9 tdi, megane II 1.6, megane II 1.5 dci, passat 2.0 tdi, superb 2.0 tdi 4x4, mondeo 2.0 tdci
Co znamena nebude hned? Mne treba bylo receno ze mozna na konci leta coz ale muze byt jen fake sireny od fanousku protoze se to objevuje cim dal vic tato informace a kazdopadne mi bylo sdeleno ze tim ta toyota zdrazi.. coz zas moc neverim vzhledem i k cene

O zmene na konci leta (september) mňa osobne informoval predajca.
Takže do konca roka by mal byť funkčný CarPlay a Android Auto.
No jednym dychom dodal,že "politika" Toyota je dostať do predaja ich Navi. Pretože ako z rozhovoru vyplynulo tak veľa ľudí túto konektivitu najviac využíva na prenos obrazu z mobilu na displej auta za účelom prenosu údajov z navigácie.
Tak neviem či je práve podľa teba toto informácia od "fanoušků"
A k tomu zdraženiu. Ono by to možno malo "opodstatnenie".
Pretože opäť z prvotných info od predajcu vraj nepôjde o softvérovú záležitosť ale zmenu komponenty.
Ale toto je už iba čistú dohad.
Takže do konca roka by mal byť funkčný CarPlay a Android Auto.
No jednym dychom dodal,že "politika" Toyota je dostať do predaja ich Navi. Pretože ako z rozhovoru vyplynulo tak veľa ľudí túto konektivitu najviac využíva na prenos obrazu z mobilu na displej auta za účelom prenosu údajov z navigácie.
Tak neviem či je práve podľa teba toto informácia od "fanoušků"
A k tomu zdraženiu. Ono by to možno malo "opodstatnenie".
Pretože opäť z prvotných info od predajcu vraj nepôjde o softvérovú záležitosť ale zmenu komponenty.
Ale toto je už iba čistú dohad.