Vzduchovy filtr - olej

vše ohledně modelové řady Carina
Point
Navigátor

Vzduchovy filtr - olej

Příspěvek od Point »

Cau. Chtel bych se zeptat nejprve jaky je nejvhodnejsi olej do motoru. Kazdy mi radi neco jineho tak se ptam nekoho kdo s tim ma skusenosti jestli sintetiku nebo polosintetiku a jestli 15W 40 nebo neco jinyho.
A k tomu filtru chtel bych tam dat nekrytej sport. filtr tak jestli ho tam nekdo ma ?? :?:
Toyota Carina 1.6 16v 85 kw
Volvo V40 1.8 16v 85kw
Subaru Impresa 2.0 T 160kw
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

Olej 10W-40 od nějaké rozumné značky (Shell, Mobil1, Valvoline, Castrol...), ono ani tak nezáleží na výrobci, jako na dodržení předepsaných intervalů výměny a na tom, aby ho tam byl dostatek. Na sportovní filtr se vykašli, maximálně sportovní vložku do originálního airboxu.
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Nejvhodnější olej neexistuje, nebo možná ano, ale nikdo přesně neví jaký, proto se dva lidé neshodnou na stejném oleji.

Pokud chceš, přečti si tyto články: http://www.oleje.cz/index.php?left=main ... _komentare

IMHO 10W-40 je taková zlatá střední.
Obrázek
Karel Danda
Řidič

Příspěvek od Karel Danda »

Já tam dával 5W40 jakékoliv značky a v pohodě, je to lepší hlavně v zimě na studené starty. Filtr jsem měl sportovní, jen stejného rozměru do krabice místo orig. Ono když tam dáš ten otevřený, tak ti nasává horký vzduch od motoru a výkon se spíš zhorší. Ta původní krabice na filtr má totiž nasávání brané mimo mot. prostoru., což je správně.
Avensis combi 1,8 VVT-i r.v.2002
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

U olejů každy preferuje neco jiného, já miluju Motul :) ale..

Jinak jak už tu někdo psal 10W40 je zlatá střední cesta, navíc pro vetšinu motoru předepsaná. Jinak 10W40 muže být polo i plná syntetika :) ( plnou syntetikou nemylsým oleje "syntetické " na minerální bázi ale plně syntetické - pro rejpaly :D )
Point
Navigátor

Příspěvek od Point »

Tak diky moc a s tim filtrem sem rad ze to vim protoze v jednom shopu mi typek rikal ze krabici urcite ven a dat tam otevreny filtr. Tak dik
Volvo V40 1.8 16v 85kw
Engler4
Navigátor

Příspěvek od Engler4 »

S olejem souhlasím 5-10W 40.Já dávám 10W40 polosyn.a výměna po 12000km.Znese 15000 ale dávám radši levnější /než 5w40 syn/a dřív ho mněním,protože starší motor je více zakarbonovanej. Jo a filtr mám otevřenej tzv. hrušku JR. U dvoulitru jsem pootočil baterku a filtr vyšel za světlo kolem kterého proudí studenej vzduch.Chtělo to nerez trobku asi 40 cm přírubu k čidlu vzduchu a plastovou spojku k dostání u tuning firem.Pozor není to pro každého protože otevřené sání dost zvedne hlučnost ale když se na to šlápne tak srdíčko plesá a nechce se sundávat noha s plynu.Mám najeto asi 70000 km s filtrem JR jen se po 10000 vypere o naolejuje.Jo a pozor neskracovat dýlku sání pak to jde do otáček ale nemá sílu ve středních otáčkách kde se jezdí nejvíc.Použijte jen kvalitu KN ,JR, Green a pod. jinak odrovnáte motor.Pokud nemáte rád experimenty použijte jen vložku.
Carina 2 2.0 GLi 89 KW
Point
Navigátor

Příspěvek od Point »

Tak ted mam fakt dilema co tam dam. Jeste sem se nekoukal ani co to stoji ale to je vlastne jedno. A s tou hlucnosti co je jako slyset ?? Mozna nemohl bys mi prosimte poslat fotku toho jak to mas udelany ? :?
Volvo V40 1.8 16v 85kw
Engler4
Navigátor

Příspěvek od Engler4 »

http://www.ukazto.com/img/IMG_0002-0d31.jpg
Filt 1100 a více .K tomu šampon a olejíček z 380.Jo a zvuk je podobný ako při použití tuning výfuku,jak už sem psal ,když se na to šlápne je zvuk sportovně ostrý ale stále jěště přijatelnej i pro rodinné jěždění.
Carina 2 2.0 GLi 89 KW
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Point píše:Tak ted mam fakt dilema co tam dam. Jeste sem se nekoukal ani co to stoji ale to je vlastne jedno. A s tou hlucnosti co je jako slyset ?? Mozna nemohl bys mi prosimte poslat fotku toho jak to mas udelany ? :?
nech si poradit a nedávej konus, použij vložku do airboxu :) věř mi....

k čemu ti je zvuk, když ti bude sát teplej vzduch, zvýší se spotřeba a eventuelně i sníží výkon? nidky to odstínění neuděláš takaby to bylo uplne dobré a pokdu ano bude to za nekřestanské peníze a práci.. pokud nemáš dělanej výfuk tak ti to stjne moc nepřidá, protože jakmiel uděláš přístup, musíš mít kam ty spaliny odvádět.. pokud nemáš "upravované " auto tak to bude mít skutečně jedinej "kladnej" efekt - zvuk..
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

Jenom bych doplnil Idaha, že u atmosféry je to o to složitější, že ten motor potřebuje pro optimální výkon určité protitlaky, jak na straně výfuku, tak sání a to asi málokdo vypočítá lépe než ten kdo motor navrhoval.
U turba je to jednodušší, co nejvíc rychle dovnitř a co nejvíc rychle ven 8).
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Snad jenom poznámka, že to sání je od výrobce určitým způsobem optimalizováno. A to opravdu nejlépe udělá výrobce, jak píše BRunner. A platí to jak pro sání, tak pro výfuky; však stačí malá díra ve výfuku a hluk jde nahoru, výkon dolů a průběh krouťáku většinou někam bokem...
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Engler4
Navigátor

Příspěvek od Engler4 »

Částečně s Váma i souhlasím jenže se zdá že nechápete o čem to všechno je.Když koupím křídlo tak jediné co dosáhnu je že to líp vypadá,spoiler ,metalíza širší kola na elektronech to samé,stojí to peníze bez většího efektu.Pánova vysněná Supra je to samé, na naše silnice a pokuty děsná zbytečnost ale NÁDHERNÁ ZBYTEČNOST a vo tom to taky je.Nevím kolik jste najel kilometrů ze sportovním filtrem ale tak jak je to uděláno jezdím delší trasy s dvoulitrem za sedm a jen mistr pozná jestli je nějakej rozdíl v točáku či výkonu.Jo a v poznámce jsem upozornil že pokud nerad experimentuje at si koupí jen vložku.
Carina 2 2.0 GLi 89 KW
Gongush
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gongush »

Je pravda že sportovní filtr propouští víc marasu a motor se pak zanáší :?: :!:
Carina E T19 2.0TD combi '96
Škoda Octavia Combi 1.9TDi 96kW '03
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Engler4 píše:Částečně s Váma i souhlasím jenže se zdá že nechápete o čem to všechno je.Když koupím křídlo tak jediné co dosáhnu je že to líp vypadá,spoiler ,metalíza širší kola na elektronech to samé,stojí to peníze bez většího efektu.
Ano, a když se k tomu přidá sportovní filtr, tak to nejen sportovně vypadá, ale i zní. Žel nejede ;).

2 Gongush: tak zrovna z tohoto bych sportovní bavlněné filtry (vložky) podezíral nejméně. Sice nezpůsobí žádný nárůst výkonu, ale dle testů by měly filtrovat lépe a nižším odporem než papíráky. U toy se rozdíl dost smazává tím, že mají již originál vložky z netkané textilie.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Carina“