Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
farnell
Věčnej rejpal

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od farnell »

Vseobecne tie hybridy sú viac na cestách i keď logicky konvenčnych pohonov je ďaleko viac.
No áut s modrým logom určite časom bude viac a aj viac ich budeme stretávať na cestách.
Tiež som tento nárast na cestách postrehol.
A s názorom Martina sa opäť stotožňujem rovnako ak s názorom MKD.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 22:56, celkem upraveno 1 x.
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

S tebou sotva.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Budem sa opakovať ale corolla sa posunula cenovo vyššie o jeden level. Kolega pred 3 mesiacmi kúpil Golf 1,5TSi kombi v slušnej výbave za 19000. To je cena na úrovni corolla 1,2T TS. Nepamätám si, že by cena corolly keď som ju kupoval ja bola na úrovni ceny golfu. Pokiaľ ma pamäť neklame cena corolly 1,6 bola na úrovni škody Rapid 1,2TSi s porovnateľnými výbavami.
Netvrdím, že corolla teraz nemá adekvátnu cenu svojej hodnote. Len mi vadí o koľko cenovo medzigeneračne poskočila. Samozrejme to, že to vadí mne, nikoho zaujímať nemusí a v podstate ani mňa to nijako neberie - keďže som sa ju kupovať nechystal ani keby stála o 5000eur menej. Pretože ja sa nechystám najbližšie 3-4 roky meniť auto vôbec. Netreba.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

jj ceny jsou docela vysoko. Uvažoval sem nad ní.. Jinak sem jezdil s Corollou jak 1.8 H tak 2.0 H a i cenová odskok u silnější verze docela velký. Očekával sem 50tis a ne 80tis. Nakonec sem sem koupil nového Tourana 1.5 TSI DSG Maraton (Led světla. adaptivní tempomat atd) za 565tis s dph..
Auris Touring Sportc CVT
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html
MKD
Navigátor

Příspěvek od MKD »

Zkuste mi ještě prosím někdo vysvětlit, proč Toyota ČR zvolila tu taktiku:
1) "startovací cena pro firemní klienty + sleva 8 - 10 % (ověřeno..)"
2) Po čase (půl roku? Rok?) tyto startovací ceny mávnutím proutku sníží pro všechny o těch 8 - 10 % podle modelu/výbavy. Nazve to akčním modelem a toto už bude auto po slevě pro fyzické osoby.

Proč to tak má? Není hlavní důvod to, aby se na fóru TOYOTA KLUB ČESKÁ REPUBLIKA mělo o čem diskutovat, že ne?

Proč chce Toyota odrazovat cenou aktuální cenou za novou Corollu ty zástupy (masy, davy) fyzických osob? Vytváří tím masy lidí, kteří brblou na vysokou cenu. (slovo brblání nemyslím nijak hanlivě). A proč to takto dělá u všech modelů? To mi hlava nebere... :oops:
Kdyby to přece slevnili rovnou všechno o těch 8 - 10 %, očekával bych hned ze startu větší obrat. Sice vykoupený delší dobou dodání, ale to je snad jediné mínus. Předpokládám, že zde podle všeho není nikdo, kdo by si novou Corollu koupil jako fyzická osoba.. Nebo?
Toyota Corolla TS 2.0, executive, 2019
Toyota Yaris, 5 dv., benz. 1.3, automat, 2007
Toyota Avensis, benz. 2.0, Liftback, Sol, 1998
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

David P. píše:jj ceny jsou docela vysoko. Uvažoval sem nad ní.. Jinak sem jezdil s Corollou jak 1.8 H tak 2.0 H a i cenová odskok u silnější verze docela velký. Očekával sem 50tis a ne 80tis. Nakonec sem sem koupil nového Tourana 1.5 TSI DSG Maraton (Led světla. adaptivní tempomat atd) za 565tis s dph..
To je nejaka ustrelena cena, ne? Kdyz i 100tis slevnene skladovky stoji 630...
https://skladovevozy.volkswagen.cz/sl-c ... 551_Touran
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
octavius
Řidič

Příspěvek od octavius »

farnell píše: Tiež som tento nárast na cestách postrehol.
Minulý rok po celodennej návšteve Splitu som si všimol, že snáď ne hybrid Auris sme ani nevideli. Detto v Miláne na výstave každý taxi auris bol hybrid alebo Prius.
Toyota Auris White Shark 1.6 Active Trend+ (2014)
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

MKD píše:Zkuste mi ještě prosím někdo vysvětlit, proč Toyota ČR zvolila tu taktiku:
1) "startovací cena pro firemní klienty + sleva 8 - 10 % (ověřeno..)"
2) Po čase (půl roku? Rok?) tyto startovací ceny mávnutím proutku sníží pro všechny o těch 8 - 10 % podle modelu/výbavy. Nazve to akčním modelem a toto už bude auto po slevě pro fyzické osoby.

Proč to tak má? Není hlavní důvod to, aby se na fóru TOYOTA KLUB ČESKÁ REPUBLIKA mělo o čem diskutovat, že ne?

Proč chce Toyota odrazovat cenou aktuální cenou za novou Corollu ty zástupy (masy, davy) fyzických osob? Vytváří tím masy lidí, kteří brblou na vysokou cenu. (slovo brblání nemyslím nijak hanlivě). A proč to takto dělá u všech modelů? To mi hlava nebere... :oops:
Kdyby to přece slevnili rovnou všechno o těch 8 - 10 %, očekával bych hned ze startu větší obrat. Sice vykoupený delší dobou dodání, ale to je snad jediné mínus. Předpokládám, že zde podle všeho není nikdo, kdo by si novou Corollu koupil jako fyzická osoba.. Nebo?
Toto presne nerozumiem. Ak je schopna predavat inym (so ziskom) za nizisu sumu, tak by automaticky ziskali daleko viac zakaznikov. Po autosalone a ked som pozrel tu Corollu, tak nie som ochotny za tie peniaze co pytaju kupit to, co ponukaju - nevravim, ze je to zle auto, ale za tu cenu by som chcel viac, popripade o nieco nizsiu cenu. Ale tak uvidime neskor.

A popravde, staticky je to velmi, ale velmi lakave vozidlo a tipujem, ze 2.0H bude na cestach uplne super.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

octavius píše:
farnell píše: Tiež som tento nárast na cestách postrehol.
Minulý rok po celodennej návšteve Splitu som si všimol, že snáď ne hybrid Auris sme ani nevideli. Detto v Miláne na výstave každý taxi auris bol hybrid alebo Prius.
To isté v Topoľčanoch, Aurisy v hybrid verzii a v Leviciach zas Priusy.
Teda tie Taxi.
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

Luke_Luke píše:
David P. píše:jj ceny jsou docela vysoko. Uvažoval sem nad ní.. Jinak sem jezdil s Corollou jak 1.8 H tak 2.0 H a i cenová odskok u silnější verze docela velký. Očekával sem 50tis a ne 80tis. Nakonec sem sem koupil nového Tourana 1.5 TSI DSG Maraton (Led světla. adaptivní tempomat atd) za 565tis s dph..
Mám tam trochu jiné slevy na VW.. cena byla 703tis a slevu sem měl 20% proto sem to vzal. Jinak než jit do Corolly asi bych si přidal peníze na Camry. To je pecka.. asi moje další auto :-)
Auris Touring Sportc CVT
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html
popet11
Člen Týmu

Příspěvek od popet11 »

MKD píše:Hmhm, já myslel, jak jsem to auto prolezl při mé testovací jízdě. Ale že to má plastové páté dveře (kufr), to jsem netušil. No, snad to nekřupne při první kolizi s mou hlavou :blush:
Jinak toho moc na autě chlapci nepomluvili. Jen mě utvrdili v tom, že jsem si objednal správnou verzi 8) :wink:
Problém je v tom, že v tomto pořadu nezkritizují na žádném autě skoro nic :)
popet11
Člen Týmu

Příspěvek od popet11 »

Luke_Luke píše:8-9 mesicu? A to co si tam navolil jako vybavu?
Vsak Skodovka ma autosalon na kazdem rohu a kazdy z nich ma nejake skladovky, jasne, ze kdyz si vymyslis kombinaci auta, ktere temer nikdo nechce, tak to trva, ale kdyz slevis z pozadavku, nebo vymenis par drobnosti, dostanes se do vyroby na tretinovy cas, nebo vezmes skladovku a je to, u Corolly je to stejne, teda na 8 mesicu, ale kdyz vezmes 1,8 comfort style tech, tak to je do mesice, pokud vyberes nejakou z barev, ktere maji vyrobene, kdyz si vymyslis neco, co moc lidi neche treba 2,0 comfort + tech nebo jen comfort, trva to.
Třeba za svoje peníze nebudu chtít slevovat z požadavků a auto si prostě "vyladit" podle svého :)
Zrovna Škodovka má problémy s délkou dodání benzinových motorů 1,5 TSI, ostatně stejně jako Volkswagen...
popet11
Člen Týmu

Příspěvek od popet11 »

Luke_Luke píše:
Ani moc není - VW uměl u Tourana při správné konstelaci hvězd slevit i 27 % :)
Sayf3r
Člen Týmu

Příspěvek od Sayf3r »

papi píše:má tu někdo objednanou verzi sedan ?
Ja
Odpovědět

Zpět na „Corolla“