Zdravím,
bohužel se mě nepodařilo najít podobné vlákno na foru a tak se ptám.
Mám Auris (kombik) rv.v2017 a hlasitost pípání zadních parkovacích sensorů je žalostná. V podstatě, když je v autě ticho (bez rádia, bez dětí i manželky) tak to jakž takž jde, ale nic extra.
Pokud jsem měl sklopené zadní sedačky tak to bylo slyšet lépe.
V servisu mi řekli , že se s tím nedá nic dělat.Úsměvná byla poznámka , že zesílit se to dá v menu touch panelu (tam je to na MAX).
Honí mě myšlenka, že ten kvíkák bude někde blbě umístěnej a nebo zapadlej a pípá si to někam do sedačky nebo do kufru a proto to je tak ničemně slyšet. Zatím jsem po něm ale nepátral.
Otázka tedy je , zda to někdo řešil a případně jak vyřešil. Nějak se s tím nehodlám smířit, že to není slyšet.
Díky za rady
Vašek
hlasitost pípání zadních parkovacích sensorů
hlasitost pípání zadních parkovacích sensorů
Toyota Auris Touring Sport 2017
předchozí vozy:
Hyundai Elantra 1.6i/16V - 2005 (v prodeji)
Hyundai Lantra GLS 1.6 - 1999
Hyundai Accent GL 1.4 - 1996
předchozí vozy:
Re: hlasitost pípání zadních parkovacích sensorů
Ahoj,
mám Auris (kombi) hybrid 2018 a riešil som rovnaký problém ako ty. Hlasitosť pípania zadných parkovacích senzorov bola veľmi slabá, ale existuje riešenie.
Pípač je umiestnený na strane šoféra vzadu v kufri za zadnými sedačkami. Nie je ho počuť lebo je schovaný vzadu za oplastovaním kufra.
Sťažoval som sa v autorizovanom servise (Autogrand) v Bratislave na nízku hlasitosť a trval som na tom, že to takto nemôže byť nech s tým niečo robia. Hlasitosť sa zdvihnúť nedá, ale navrhli riešenie, že je možnosť ten pípač premiestniť dopredu. Mne ho zobrali z kufra a dali mi ho dopredu pod palubovku na pravú stranu. Keď otvoríš šoférove dvere, tak zboku palubovky je taký plast, ktorý sa dá šrobovákom otvoriť. A tam mi ten pípač dali. Teraz to pípa tak ako som chcel
Môžem poslať foto...
Riešil som aj predné parkovacie senzory, ktoré zase boli naopak príliš hlasné. Aj to mi vyriešili tak, že pípač podlepili a je teraz tichší.
Som spokojný teraz.
mám Auris (kombi) hybrid 2018 a riešil som rovnaký problém ako ty. Hlasitosť pípania zadných parkovacích senzorov bola veľmi slabá, ale existuje riešenie.
Pípač je umiestnený na strane šoféra vzadu v kufri za zadnými sedačkami. Nie je ho počuť lebo je schovaný vzadu za oplastovaním kufra.
Sťažoval som sa v autorizovanom servise (Autogrand) v Bratislave na nízku hlasitosť a trval som na tom, že to takto nemôže byť nech s tým niečo robia. Hlasitosť sa zdvihnúť nedá, ale navrhli riešenie, že je možnosť ten pípač premiestniť dopredu. Mne ho zobrali z kufra a dali mi ho dopredu pod palubovku na pravú stranu. Keď otvoríš šoférove dvere, tak zboku palubovky je taký plast, ktorý sa dá šrobovákom otvoriť. A tam mi ten pípač dali. Teraz to pípa tak ako som chcel

Môžem poslať foto...
Riešil som aj predné parkovacie senzory, ktoré zase boli naopak príliš hlasné. Aj to mi vyriešili tak, že pípač podlepili a je teraz tichší.
Som spokojný teraz.
Ahoj Pe3k,
Přesně tak jsme si to myslel, že to mají - schované někde za plastem a není to slyšet. Tím se vysvětluje i to, že při sklopených sedačkách to je slyšet lépe.
Každé foto pomůže. Díky. (Vubec bych se nedivil, kdyby tam na to vpředu měli připravenej i konektor
)
Platil jsi za tu "úpravu" něco nebo to udělali v rámci záruky ?
Díky
Přesně tak jsme si to myslel, že to mají - schované někde za plastem a není to slyšet. Tím se vysvětluje i to, že při sklopených sedačkách to je slyšet lépe.
Každé foto pomůže. Díky. (Vubec bych se nedivil, kdyby tam na to vpředu měli připravenej i konektor

Platil jsi za tu "úpravu" něco nebo to udělali v rámci záruky ?
Díky
Toyota Auris Touring Sport 2017
předchozí vozy:
předchozí vozy:
Možná tam nebude konektor, ale jen se "napíchli" na ty dráty co vedou dozadu.
C-HR, 2018, hybrid selection
Auris II, 2015, executive, CVT, 1,2 turbo. Už Ex
Po dvanáctiletém soužití s citroény jsem přešel k Toyotě, doufám že budu tak spokojen jak s Citrouši.
Auris II, 2015, executive, CVT, 1,2 turbo. Už Ex
Po dvanáctiletém soužití s citroény jsem přešel k Toyotě, doufám že budu tak spokojen jak s Citrouši.
Ahoj novvac,
cena úpravy bola dokopy 58 Eur, ale v tom je:
- stíšenie predných senzorov
- inštalácia ďalšieho vypínača (samotný vypínač 18 Eur) na trvalé vypnutie predným senzorov (ten pôvodný vypínač ich vypína len dočasne)
- prehodnenie zadného pípača z kufra dopredu.
V servise im to trvalo asi hodinu. Neviem či tam bol vpredu konektor, alebo či káble ťahali z kufra.
Foto pípača zadných snezorov musím spraviť a dodám ho sem neskôr. Ak by to niekoho zaujímalo, dávam sem zatiaľ aspoň foto nového vypínača predných senzorov.
cena úpravy bola dokopy 58 Eur, ale v tom je:
- stíšenie predných senzorov
- inštalácia ďalšieho vypínača (samotný vypínač 18 Eur) na trvalé vypnutie predným senzorov (ten pôvodný vypínač ich vypína len dočasne)
- prehodnenie zadného pípača z kufra dopredu.
V servise im to trvalo asi hodinu. Neviem či tam bol vpredu konektor, alebo či káble ťahali z kufra.
Foto pípača zadných snezorov musím spraviť a dodám ho sem neskôr. Ak by to niekoho zaujímalo, dávam sem zatiaľ aspoň foto nového vypínača predných senzorov.
- Přílohy
-
- 20181113_143413.jpg
- (329.58 KiB) Staženo 642 x