Nová COROLLA 2019
Re: Nová COROLLA 2019
Dnes som zašiel do Toyoty a pri statickej prehliadke corolly TS som s prekvapením zistil, že keď si nastavím sedadlo vodiča pre seba tak sa na zadné sedadlo nevpracem. Detto u hatchbavku. Sedan na predajni nebol. Pritom s mojimi corollami nemám s týmto žiaden problém. Tak neviem teraz či je rázvor náprav ako pri starších aurisoch hatch a ts - že je proste kratší ako pri sedane corolla, či v čom je problém.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
k té hlušnosti : jel jsem kromě krátké verze ve všech hybridních motorizacích v kombi TS tj. 1,8 a 2,0 a v sedanu 1,8. Mezi sedanem a TS není ve stejné motorizaci 1,8 prakticky žádný rozdíl v hluku. Já jej neslyšel. Rozdíl mezi 1,8 a 2,0 u TS je hlavně na dálnici při akceleraci a v kopcích, tam to docela slyšet je. Jinak je i ta 1,8 pro mne OK a nemít možnost výběru tak to neřeším.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
V hatchbacku to chápu a rozumím, tam je to vzadu proti TS zcela jiné. Nicméně byl se mnou na projížďce kamarád co měří 195 cm / 130 kg a já si za něj se svými 183 cm sednulKocúr píše:Dnes som zašiel do Toyoty a pri statickej prehliadke corolly TS som s prekvapením zistil, že keď si nastavím sedadlo vodiča pre seba tak sa na zadné sedadlo nevpracem. Detto u hatchbavku. Sedan na predajni nebol. Pritom s mojimi corollami nemám s týmto žiaden problém. Tak neviem teraz či je rázvor náprav ako pri starších aurisoch hatch a ts - že je proste kratší ako pri sedane corolla, či v čom je problém.

Mám 186 CM. V aute na vystave som sedel ako barová kur.a takže len tak aby som sa vedel skĺznuť za volant, ale zároveň aby to nebol problém a mal som dosť miesta.
A keď som si sadol dozadu tak ešte stále zostávalo dosť miesta tak aby som nemusel kolenami vrážať do opierky vodiča.
Takže ten malý priestor s tým nemôžem súhlasiť.
Ale zas na druhú stranu, predošlú verziu Corolla nemôžem porovnať.
Nemam ju "odsedenu".
Ale čo som v nej sedel na predajni tak súhlasím,že priestor tam bol. No takmer nulové bočné vedenie a pocit ako keby som sedel na pricni, takže pre mňa neakceptovateľné.
A keď som si sadol dozadu tak ešte stále zostávalo dosť miesta tak aby som nemusel kolenami vrážať do opierky vodiča.
Takže ten malý priestor s tým nemôžem súhlasiť.
Ale zas na druhú stranu, predošlú verziu Corolla nemôžem porovnať.
Nemam ju "odsedenu".
Ale čo som v nej sedel na predajni tak súhlasím,že priestor tam bol. No takmer nulové bočné vedenie a pocit ako keby som sedel na pricni, takže pre mňa neakceptovateľné.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
V stredu o 9:30 testovacia jazda. Corolla TS 2.0 Hybrid.
Ja si zase stojim za tim, ze nejses schopen objektivniho hodnoceni a jses zbytecne utocnyfarnell píše:Grey
A to že tu dakto nazve dakoho "predajcom" iba preto,že má záujem o tento model aj napriek tomu ,že to nie je práve najlacnejšia záležitosť je podľa teba v poriadku?
Za tym čo som napísal si stojím.
Pokud kamarad sedel v tech tvarovanych sedackach, jak se mu v nich sedelo? Vesel se do nich, byly pro nej pohodlne?MartinHSD píše:
byl se mnou na projížďce kamarád co měří 195 cm / 130 kg
ex Toyota Avensis T27 1.8
Tvoj názor a dvojaký meter čo ma vôbec neprekvapuje.
to Grey : přiznám se, kamarád si auto nekupoval, já chtěl znát jeho názor na motor a zda je mé rozhodnutí pro 2,0 správné. To bylo na co se měl soustředit. Sedačky nějak nekomentoval, pouze říkal, že se vejde s kolenem a nevadí mu středový tunel, kde má nejčastěji při své výšce a celkově mohutnější postavě problémy. Pro mne je vzadu proti aurisu velký posun, vzadu mám reálně navíc cca 10 cm, což je dost a děti tam tak mají místa více něž dostatečně.
Co se místa týká - měřím 193 s váhou 90 kg a jediný co mě na Corolle vážně zklamalo (teda kromě chybějícího AndroidAuto/Apple CarPlay) byl právě prostor na zadních sedadlech. Prostě místa tam není zbytečně mnoho - pořád se to srovnává s Octaviií a k té se to ani neblíží. Bohužel je to i otázka místa nad hlavou - střecha je vzadu nějak zvláštně tvarovaná (zkoušel jsem verzi TS bez střešního okna).MartinHSD píše:to Grey : přiznám se, kamarád si auto nekupoval, já chtěl znát jeho názor na motor a zda je mé rozhodnutí pro 2,0 správné. To bylo na co se měl soustředit. Sedačky nějak nekomentoval, pouze říkal, že se vejde s kolenem a nevadí mu středový tunel, kde má nejčastěji při své výšce a celkově mohutnější postavě problémy. Pro mne je vzadu proti aurisu velký posun, vzadu mám reálně navíc cca 10 cm, což je dost a děti tam tak mají místa více něž dostatečně.
Jinak super kára

Hej, presne. Nevedel som sa dozadu za seba vpratať s kolenami a mal som problém pri nasadaní zmestiť hlavu popod futra - musel som ju fest zalomiť aby som nasadol. Už keď som ale sedel tak sa mi ale hlava o strop nedrela. A kolená som musel mať naširoko inak sa mi fest opierali o operadlo sedadla vodiča.
Ale možno by šlo trošku rozumnejšie upraviť polohu vodičovho sedadla. Veľa času som tomu nevenoval pretože som chcel ešte skúsiť novú RAV4. Tam mi mimochodom vadila privysoká najnižšia poloha vodičovho sedadla. Chcelo by to spustiť ho ešte o takých 5cm nižšie, pretože aj v najnižšej polohe sedadla mi hodne vadilo vo výhľade cez čelné sklo doprava dopredu stredové spätné zrkadlo.
Ale možno by šlo trošku rozumnejšie upraviť polohu vodičovho sedadla. Veľa času som tomu nevenoval pretože som chcel ešte skúsiť novú RAV4. Tam mi mimochodom vadila privysoká najnižšia poloha vodičovho sedadla. Chcelo by to spustiť ho ešte o takých 5cm nižšie, pretože aj v najnižšej polohe sedadla mi hodne vadilo vo výhľade cez čelné sklo doprava dopredu stredové spätné zrkadlo.
hovorime o rovnakych autach ? neviem, mne sa napriklad sedan zda velmi priestranny. s bohatym priestorom na zadnych sedadlach na nohy.
Corolla sedan hybrid 2019 Full + VIP + NAV
No som zvedavý. Zajtra pôjdem ešte pred skúšobnou jazdou odskúšať na predajňu všetky tri karosarske verzie.
Ale pokiaľ som skúšal TS-ko na výstave tak ako som už spomínal som problém s priestorom nemal. A to ako v predu na sedadle vodiča tak aj vzadu za ním.
Keď som skúšal na predajni Auris posledný model, tak tam toľko toho priestoru aspoň podľa mojich subjektívnych pocitov nebolo.
Popravde začínam podľa toho čo píšete o sebe pochybovať. Či som vôbec na výstave v tom aute sedel.
Ale, zajtra na to bude dosť času takže si to na vlastnej koži "omakam".
Ale pokiaľ som skúšal TS-ko na výstave tak ako som už spomínal som problém s priestorom nemal. A to ako v predu na sedadle vodiča tak aj vzadu za ním.
Keď som skúšal na predajni Auris posledný model, tak tam toľko toho priestoru aspoň podľa mojich subjektívnych pocitov nebolo.
Popravde začínam podľa toho čo píšete o sebe pochybovať. Či som vôbec na výstave v tom aute sedel.
Ale, zajtra na to bude dosť času takže si to na vlastnej koži "omakam".
mate nekdo informace, jak to bude s Apple Carplay? me bylo pouze receno, ze by snad pozdejc letos MELO byt a ze by MELO jit upgragnout do stavajicich. Vite nekdo vic?
Skúšal som hečbek a TS. Sedan nie, na predajni žiaden nebol.peter3422 píše:hovorime o rovnakych autach ? neviem, mne sa napriklad sedan zda velmi priestranny. s bohatym priestorom na zadnych sedadlach na nohy.
Mimochodom, mám 187cm a 88kíl.
Ja 186/112 a vošiel som sa tam s prehľadom.
Ale ak som sa mýlil tak to priznám.
S tým nemám najmenší problém.
Ale ak som sa mýlil tak to priznám.
S tým nemám najmenší problém.
Ak nezabudnem tak sa na to zajtra spýtam. Mňa zas zaujíma Mirror link prípadne Android auto.Bubo226 píše:mate nekdo informace, jak to bude s Apple Carplay? me bylo pouze receno, ze by snad pozdejc letos MELO byt a ze by MELO jit upgragnout do stavajicich. Vite nekdo vic?
Naposledy upravil(a) farnell dne úte 19.03.2019, 10:06, celkem upraveno 1 x.