A počul a videl si testy v Autosalóne na RTVS či Prima TV?
To je čistá bolesť sa na to čo i len pozrieť a počuť to už ani nevravím.
Snažia sa byť ako Jeremy Clarkson, ale hop chyba lávky, toho človeka len tak nič a nik nenahradí.
To už radšej toho francuza.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021 "Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Borci, ať je autosalon na Primě jaký chce, já mám ten pořad rád. Už proto, že je o 100% lepší než nic neříkající program na ostatních TV kanálech. Jen mě předem mrzí, že si ti moderátoři vybírají vždy tu nejluxusnější verzi s nejvýkonnějším motorem. V případě Corolly očekávám HB 2.0 v executivu a ještě nějaké pakety k tomu. (byť se sám chystám na TS 2.0 executiv, rozumím tomu, že to není vzhledem k ceně pro masy lidí)...
Rozhodně se těším na nějaký test, kterému budu rozumět 100%
Toyota Corolla TS 2.0, executive, 2019
Toyota Yaris, 5 dv., benz. 1.3, automat, 2007
Toyota Avensis, benz. 2.0, Liftback, Sol, 1998
Keď si to dakto zaplatí tak budú tvrdiť ,že poľský Fiat je Porsche.
Minule som umieral keď tam tá pipina predvádzal Bentley.
A popravde tá relácia bývala už aj lepšie spracovaná.
Poslednú dobu sa na to nedá pozerať.
Hej. Včera tam v teste VW Sportsvan 1,5TSi DSG všetko pochválili a dali mu 82%. Neveril som vlastným očiam. Keď nejaké autá ofrflú a poriadne im naložia tak im dajú tesne pod 90%. Toto vychvália a 82?
Ja si rád pozriem všetky autosalóny - na Prime, RTVS aj TA3. Rád pozerám The Grand tour aj The Top gear. Každý je svojim spôsobom iný. Najslabší a najviac ovplyvnený zvonku je asi ten na RTVS, z nich nik nedostane hanlivé slovo na žiadne auto.
Mňa čo vie vytočiť je to ich hulakanie.
Čosi na štýl JC. Ale bohužiaľ Jeremy je len jeden a originál a hulakanim či búchaním do palubky sa to auto nestane zaujímavejším.
Ak sa mi tam dačo páči tak to sú testy motoriek.
Majsterko to vie skutočne skvele a predvádza úplne prirodzene.
Sršeň sa tuším volá.
Měl jsem zato, že otáčkoměr půjde přepínat mezi klasikou a hybriďáckou klasikou, tedy že plocha pod rafičkou je displej. Ale všade zatím vidět jen klasika.
Je vidět, že některé prvky nejsou zcela dotažené a je na ně ve videích poukazováno. Infotainment snad bude ještě vychytaný. Překvapuje mě ale mizerný prostor ve dvěřích. U současného Aurise se mi vměstná 1,5 litrová lahev, což u nové generace nejspíš nepůjde. Překvapuje mě rovněž ve všech testech hybridů použití otáčkoměru.
Toyota Corolla TS GR Sport, 05/2025, 1.8 Hybrid
Honda CBF 1000 S, 2010
† Toyota Auris TS Trend+, 07/2017, 1.6 Valvematic
† Toyota Auris Terra Cool, 08/2010, 1.6 Valvematic
† Honda CBF 600 S, 2008
† Jawa 650 Style, 2006
† Jawa 350/632, 1990
Ten infotainment mi přijde katastrofa. Ta půlsekunda až sekunda zpoždění na příkazy je to nejhorší, co infotainment může dělat. Akorát málo času na to, aby člověk vrátil pozornost zpět k řízení, a naopak příliš mnoho, aby ji nevracel a aby ta prodleva byla otravná... Toto je špatně, velice špatně. Copak v autě, které chtějí prodávat i za více než 3/4 milionu korun, nemůžou udělat plynulý infotainment? Chápu, že na výpočetní hardware i software v autě jsou úplně jiné nároky než na počítače, telefony a ostatní snadno vyhoditelné věci, ale i tak... Cenovku nasadili obrovskou, očekávám taky obrovskou kvalitu, ne zmáčknout čudl a sekundu čekat, než se objeví, co jsem přikázal.
Presne tak. A ono to ide urobiť s menšou prodlevou, dôkazom sú infotainmenty iných výrobcov automobilov.
Hlúpe je, že ako poznám toyotu - ak ten infotainment zrýchlia tak nie so spätnou kompatibilitou. To znamená, že ak si niekto kúpi auto s takto pomalým infotainmentom, tak ho taký bude mať na furt. U toyoty proste niesu dodatočné upgrady na novšie verzie. Keď mne povedzme robil infotainment blbosti - začal mrznúť, zostal mi visieť obraz cúvacej kamery až do vypnutia motora aj pri jazde dopredu atď - tak pri servisnom zásahu mi tam nasúkali znovu ten istý soft, nie nejakú novšiu verziu. Ale zas treba povedať, že zatiaľ všetko funguje normálne.
Ak niekto chce kúpiť rollku a takýto soft mu nevyhovuje, tak by mal počkať kým sa do auta nezačne dávať niečo svižnejšie.
Konečně je v angličtině a hezky komplexní. Je v ní i zmínka o absenci Apple Car Play nebo MirrorLinku s tím, že Toyota řeší licenční záležitosti a mělo by být co nevidět implementováno. V USA, jak víme, je toto součástí infotainmentu už snad od samotného prvopočátku.
Moc se těším na možnost zkušební jízdy. Především se chci zaměřit na ergonomii, která je v současné generaci Aurisu slabší.
Toyota Corolla TS GR Sport, 05/2025, 1.8 Hybrid
Honda CBF 1000 S, 2010
† Toyota Auris TS Trend+, 07/2017, 1.6 Valvematic
† Toyota Auris Terra Cool, 08/2010, 1.6 Valvematic
† Honda CBF 600 S, 2008
† Jawa 650 Style, 2006
† Jawa 350/632, 1990
Evidentně to umí stejný nic jako Toyoty před tím a to je dost zoufalé. Podle mě jsou tyhle velký displeje dobrý akorát tak k promítání Android Auto nebo Apple Car Play, jestli to vůbec bude umět. I obyčejný telefon za pár tisíc toho zvládne víc jak tyhle multimediální systémy. Kdyby se u Toyoty dalo nastavit aspoň něco na autě jako vypnutí pípání při zpátečce v případě hybridu, ale vzhledem k tomu, že to ten Němec ve videu úplně přeskočil a podle toho, jakou mám zkušenost s Toyotou já, tak pochybuju, že tam vůbec něco zajímavýho bude. Škoda.
TOYOTA Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S (2012)
TOYOTA Auris Touring Sports Hybrid (2014)