předstih na st182

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

předstih na st182

Příspěvek od Petr »

nevíte jaký má byt předstih na motoru 3S-GE 115KW z 2.0.gti z 5.gen
tu knížku sice mám ale momentálně ji nemám doma
tuším že to má byt nějak na nulu na řemenici nebo tak nějak ještě jsem to nenastavoval ale chci to překontrolovat díky za radu
ALIEN
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ALIEN »

myslim ze tohle ma na starosti ECU ne :)
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

ALIEN píše:myslim ze tohle ma na starosti ECU ne :)
ECU dela jen korekce predstihu, jeho zakladni hodnotu nastavujes napevno - vzhledem k te hodnote se pak provadi ty korekce.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

ECU rozdělovačem nepohne ;).

edit: pouze kulisou.

2 Petr: co jsem se díval po webech, tak všude pouze doporučují označit polohu rozdělovače před jeho sejmutím :-).
Obrázek
Diablo
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diablo »

Zahřej motor,zkratuj diag.zásuvku (jeden konec drátu do T a druhý do E) a na volnoběh (750ot.) nastav 10 stupňů předstih. majitelé turbín 12 stupňů. a jak vytáhneš ten drát,začne si to jednotka upravovat sama... 8)
TOYOTA Celica 2.0 Turbo 4WD
Obrázek
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

myslíš na 10 stupnů jak je na krytu rozvodáku a pak nastartovat a vytáhnout nebo jak at nedojde k nedorozumění a myslíš motor z 5. gen 2.0.gti ja to vlastně stejné jak na 2.0. 4.gen že_
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Petr píše:myslíš na 10 stupnů jak je na krytu rozvodáku a pak nastartovat a vytáhnout nebo jak at nedojde k nedorozumění a myslíš motor z 5. gen 2.0.gti ja to vlastně stejné jak na 2.0. 4.gen že_
Pokud mas motor uz slozenej a nic si z nej nesundaval (rozvody, rozdelovac apod.), staci ti jen motor nastartovat, pripojit stroboskopickou lampu a zablikat na remenici. Znacka na remenici by se behem blikani mela zdanlive kryt se znackou 10 na krytu rozvodaku. Pritom musis mit v diagnostickym konektoru propojeny ty dva konektory, aby jednotka neprovadela korekce predstihu. Pokud se ta znacka na remenici bude drzet u jine hodnoty, povolis sroub co drzi rozdelovac a malinko s nim pootocis - zablikanim si pak overis, jak se ti zmenila hodnota predstihu a podle toho zase pohnes s rozdelovacem. Jakmile se dostanes na hodnotu co pozadujes, utahnes sroub, aby rozdelovac drzel a nehejbal se, zkontrolujes pro sichr znovu predstih zablikanim a mas hotovo. Zbyva odpojit lampu a vytahnout propojku z konektoru.

Jestlize jsi motor rozebiral, tak otocis klikovkou tak, aby byl prvni valec v horni uvrati a kryla se ryska na remenici s polohou 0 na krytu rozvodaku. V tomhle okamziku bys mel vyndat rozdelovac, seridit ho podle znacek co na nem jsou (takovy maly dulky) a dat zpatky do auta. Tim to mas serizeny na zakladni vychozi nastaveni. Pak nastartujes auto a s lampou v ruce nastavis predstih jako jsem uz psal.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Diablo
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diablo »

Jo,jo,Jak píše Beaver jen připomínám ten teplý motor na 750/ot.,studený ti drží sitič věčí točky...

Obrázek
TOYOTA Celica 2.0 Turbo 4WD
Obrázek
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

díky kluci já to tušil akorád jste tam nezmínily tu stroboskopickou lampu tak mě to zmátlo a jinak jsem už to slyšel jak tu píšete akorád nechápu na tom spodním obrázku co je připojený na tom jednom konektoru za měřák jinak vše jasný díky
jo a motor jsem přetěsnoval po vánocích ale rozdělovač jsem označil a dal na původní místo tak jak byl ale pak se mi zdálo že jsem to trošku posunul a že jsem posunul křívku kroutáku je to možný tím pohnutí předstihem??
prostě se mi zdá že v menších otáčkách to táhne mín než dřívé a v 5tis. to dostane takovej tah jak to předtím nedělalo měnil jsem těsnění pod hlavou a guferka na ventilech a vstříkovácí gumičky a těsnění na nich
a jede to už půl roku dobře ale docela jsem měl strach to nastartovat
zatím to byl můj největší zásah do motoru jinak mech. věci jsou no problem
odaz
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

předstih

Příspěvek od odaz »

Chtěl bych se zeptat, co je špatně když po nastavení zákl. předstihu ECU po vytažení propojky na diagnóze nezačne provádět žádné korekce předstihu-nemění se
EX.-CARINA II XLI 1.6 16v 77kw 1991-ted slouží mým rodičům
AVENSIS Sol 2.0 VVTi D4 108kw
Toyota-vím proč...
vendys
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Re: předstih

Příspěvek od vendys »

odaz píše:Chtěl bych se zeptat, co je špatně když po nastavení zákl. předstihu ECU po vytažení propojky na diagnóze nezačne provádět žádné korekce předstihu-nemění se
Cože? Nevím jestli to dobře chápu, ale to jako říkáš, že při zvyšování otáček máš furt stejný předstih?
Není možný, že ti jenom nestíhá pak už ten stroboskop?
Toyota Celica 6.gen (ST202), 3S-GE 125kW
RaW007
Řidič

Příspěvek od RaW007 »

to Petr:

nastavoval sem ho nedávno, úplně stejně jak tady píšou kluci, protože sem ho měl po GOčku nastavenej moc velkej a mělo to takovej divnej zvuk. Takže teď ho mam nastavenej na 10st. a už je to vpohodě.
Jinak si myslím, že když ho máš větší tak auto líp jede ve vyšších otáčkách a naopak
Celica r.v.91, motor 3S-GE r.v.93 po úpravě 2023ccm
odaz
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Regulátor předstihu

Příspěvek od odaz »

Právě mě ECU nedělá korekce předstihu. Chtěl bych vědět, čím ECU provádí regulaci předstihu. Slyšel jsem, že je to něco v rozdělovači, ale nevím, jestli je to tak a pomůže mi vyměnit rozdělovač? Předem dík za rady.
EX.-CARINA II XLI 1.6 16v 77kw 1991-ted slouží mým rodičům
AVENSIS Sol 2.0 VVTi D4 108kw
Toyota-vím proč...
Odpovědět

Zpět na „Celica“